Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
89
Filmadatlap
 
30
Szereplők
42
Vélemények
16
Képek
1
Videók

Vélemények: Esőember (1988)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 07.
Örök klasszikus az autizmusról

Az Esőember egy tökéletes példája annak, hogy egy film úgy is tud vicces lenni, hogy közben nem lesz alpári és megőrzi a komolyságát, s úgy is tud megható lenni, hogy nem válik szirupossá. Egy nagyon jól megszerkesztett film, amelynek minden perce kincs, sok jelenetét gyakorta emlegetjük (pl. remekül vezetek, megnyomorgatta a nyakamat, pukizás a telefonfülkében vagy a K-Marktos sport alsógatya az úton). Az autizmusról sok filmet csináltak már, de az Esőember a téma örök klasszikusa. Dustin Hoffman szorgalmának és utánajárásának köszönhetően elképesztően hitelesen ábrázolja a betegséget, s azt a különleges világot, amelyben Raymond létezik. És ott van mellette Tom Cruise is, akiről sokan azt... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

Számomra teljességgel értékelhetetlen lett ez a film a színészek alakítása is siralmas. Ebben a filmben semmi olyan nem volt amivel megtudott volna fogni. Én így éreztem mindenesetre és max azon tudtam szórakozni, hogy milyen együgyű ez a film. Szörnyen rossz lett.


 
ZeroHero   2015. 05. 05.

Háromszor is elolvastam a regényt az elmúlt kábé 10-12 évben, de a filmtől mindez idáig tartózkodtam, attól félve, hogy tönkreteszi az olvasott élményt. Kár volt eddig várnom. Ha a könyv abszolút tíz pontos, akkor a film csak éppen egy hangyányival gyengébb, egy erős kilences. Dustin Hoffman zseniális.

 
Norbi   2018. 07. 28.

Kötelezően ajánlom minden filmrajongó számára. Nagyon szépen kialakított film az autizmusról, vicces, néha megható úgy, hogy ezek mellett komoly tud maradni.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 05.

Nagyon megható és érzelmes történet ahogy a testvéri viszonyuk egyre elmélyül. Eredetileg bátyját csak a örökölt milliók érdeklik de a film során megváltozik az érdeklődés és egyre jobban megszereti a testvérét és annak fura szokásait mivel autista. Megtanulja kezelni és megismeri az életét és ezáltal a saját életét is átértékeli.

 
MidoD7   2019. 04. 06.

Ezt nevezem kikapcsolódásnak és szórakozásnak egyben. Sokaknak tudnám ajánlani legalább egyszeri megnézésre. Mivel hasonló filmet nem sokat tudnék felsorolni. Kedveltem.

 
sabnock666   2019. 01. 19.

Már a film nézése közben is úgy éreztem, hogy jó, jó, de valahogy nekem az igazi katarzist nem hozta el....Dustin Hoffmann pazarul játszott, sőt brillírozott, de ennyi a pozitívum. Tom Cruise szerepére lett volna szerintem alkalmasabb.

 
kevelin   2018. 08. 23.

Tom Cruis rengeteg témában kipróbálta magát s ez épp olyan jól állt neki mint az akciófilmek. Dustin Hoffmann is fergetegeset alakított. tökéletesen bemutatja egy autista felnőtt életét

 
D. Wolfe   2018. 07. 03.

A világ egyik legjobb filmje. Egyszerre megható és vicces, Dustin Hoffman lenyűgöző és Tom Cruise is kifejezetten parádés játékot produkál.

 
rainman   2016. 11. 04.

Ez volt az a film, amit ugyanúgy értékeltem és értettem gyerekkoromban is, mint felnőtt fejjel. Persze időnként újra nézve újabb és újabb vetületek jönnek elő, egyre árnyaltabbá válik, viszont a zsenialitása megmarad. Mind Dustin Hoffman, mind Tom Cruise zseniálisan játszik! Egy road movie-ba oltott jellemfejlődéses dráma. Barry Levinson legjobbja!

 
jencike1985   2017. 06. 01.

Nem szeretem Tom Cruise-t szerintem egy nyálas kis ... (tegyünk ide pontokat) . Viszont ebben a filmben eltűröm, mert maga a film nagyon jó. Sokszor kicsit lassúnak tűnik de aztán van egy két fontos rész akkor eltűnik minden uncsi jelenet. Ajánlom mindenkinek.

 
iq.csabi   2019. 06. 25.

Brutálisan jó film. Nemcsak nagyon jó filmélmény, de pluszt is ad az ember életébe! Örök kincs!

 
oneminute   2018. 07. 06.

Nagyon megható film az autizmusról. Sok a mondanivalója az elfogadásról, a feltétlen szeretetről, az emberi tehetetlenségről.

 
wooderman   2016. 05. 21.

Sokan talán unalmasnak tarthatják, pedig érdemes végig nézni, egy esős napon, és elgondolkodni az igazi értelméről, mondanivalojárol. Mély értélmű, gondolkodós film. Pénzről, testvéri szeretetről, és a családi összefogásról, és arról ,hogy ha valaki más, az nem rossz!

 
Laci000   2015. 06. 01.

Ez egy zseniális film, ami szerintem még nagyon sokáig így is fog maradni, de rám egy kicsit nyomasztóan hatott, pedig nem ezt vártam a filmtől...Tom Cruise alakítása kiváló, nagyszerű színész!

 
ellcrys89   2016. 02. 04.

Végre valami igazán emészthető. Megérte a pénzét, amiért elkészítették mert ez egész erős kis film. Tökéletesen kikapcsolt és nálam ez erős nézőpont egy filmnél különben fabatkát sem ér.

 
baalint   2017. 11. 16.

Hát ez nem egy vígjáték. Dustin Hoffmann remek alakítása miatt jó szerintem ez a film, a történetet is jónak mondanám, talán még elgondolkodtató is. Kell hozzá egy beállítottság hogy élvezni lehessen.

 
nagysar   2017. 11. 23.

Érdekes, tanulságos, újranézős. Sokszor kiszámítható,főleg a vége, de ez nem vesz el az élményből. Én megnéztem volna ha Tom Cruise és Hoffmann szerepet cserélnek.

 
film kedvelő   2016. 12. 10.

A komolyság és a vidámság, mellyel az egyik leg társadalom kritikusabb filmet tudták megcsinál. Remekül bemutaták milyen egy értelmi fogyatékos cselekedete és világa. És hogy áll ehhez egy nagyképű ember.

 
vargaeszter82@freemail.hu   2015. 11. 11.

D.H. Nem tartozik a kedvenc színészeim közé de ez a film nagyon tetszett. Különleges és ötletes a történet. Nem mindennapi elgondolkodtató film. Különleges hangulata van.

 
Blindspot   2015. 10. 16.

Kifejezetten tetszett ez a film. Egy ritka jó és kellemes film ez. Nem is igazán kell, sokat tegyek, hozzá. Érdemes megnézni és saját szemünkkel megtapasztalni mit is hoztak össze. Szerintem bőven átlagon felüli a kategóriájában.

 
Rendszergizda   2018. 03. 26.

Régen láttam a filmet, már nem nagyon emlékszem rá, szóval nem valami maradandó film. Arra viszont emlékszem,hogy nem volt rossz! Egyszer meg lehet nézni!

 
Lost Silver Book   2016. 10. 02.

NA NÁ, HOGY... kötelező darab, amit látni kell, ...HO HÓ. :) Kicsit lassú lefolyásúnak tűnhet a mai filmekhez képest, de talán pont ez adja meg a film igazi ízét és hozza a felszínre az érzelmeket. A film ha nem is sok dologra, de felnyitja a szemet a legfontosabbra: Nem a pénz a legfontosabb az életben, hanem a barátság, az emberi kapcsolatok értékes törékenysége, amit ápolni kell... Bizalom, szeretet, megbánás, sajnálat, hiány. Szép film na! Megható.

 
rhamus   2015. 07. 17.

Minden megvan benne a tökéletes szórakozáshoz. Még ma is a könnyed műfajok egyik legnagyobbjának tekinthető. Leköti az ember figyelmét, kalandos vonalvezetéssel fűszerezve. Ajánlom.

 
sepsiklaudia   2015. 12. 29.

ötletes történet jó színészi alakítással, de nem az én stílusom

 
Pappcsino   2016. 12. 09.

Mindenki számára kötelező, klasszikus darab az Esőember. Dustin Hoffman-nak kétségkívül ez az egyik legjobb alakítása. Ezt a filmet mindnekinek látnia kellene, nagyon jó.

 
smith   2015. 06. 15.

Lehet hogy öregszem, de miért csak régen tudtak ilyen jó filmeket csinálni? Egyszerűen zseniális. Ma csak CGI látvány a lényeg, történet, tanulság pedig nulla. Dustin Hoffman és Tom Cruise is zseniális benne. Kultikus filmé vált.

 
avocados   2015. 08. 29.

Ahhoz képest, hogy milyen régen készült, a mai filmek között is simán megállja a helyét. Nem tudnám megmondani, hogy még a kilencvenes évek előtt csinálták. Nagyon jó volt ahogy ezeket az autista dolgokat bemutatta Dustin Hoffman, élethű volt szerintem. Egyenesen megható volt, pedig inkább csak ledöbbenni szoktam.

 
Barnabii44   2018. 09. 02.

Nagyon mély dráma

 
Dtennant21   2015. 02. 24.

Nagyon de nagyon jó film! Örök klasszikus, nem hiába kapta meg Dustin az Oscart! Nagyon komoly film, drámai, megható...

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.