Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
80

Született gyilkosok (1994)

Natural Born Killers
Filmadatlap
 
30
Szereplők
20
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
sabnock666   2020. 03. 19.

legújabb vélemény

Beindult,és utána vártam,és vártam!Nem lett egy nagy film,plusz a mondanivaló,ami kétségtelenül szűkös,nem lett jól bemutatva,előadva.Harrelson és Lewis mellett is vannak talán még náluk jobb színészek is a filmben,mégsem lett belőle úgy nagyjából semmi.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 04.

Az első, ami megfogott ebben a filmben, az a képi világa. Ebben a filmben tényleg minden megtörténhet! Animáció, gyors vágások, fekete-fehér, zöld, vörös képsorok, röhögőgéppel operáló sorozatbetét, van itt minden, s bár elsőre egy nagy katyvasznak tűnik, mégis összeáll egy egésszé. A másik maradandó élmény a médiakritika. A film a 90-es évek elején készült, de mintha a benne lévő állítások, üzenetek napjainkban is megállja a helyét. Lehet, hogy nem is változott semmi azóta? Itt gyilkosok vannak, akiket a média képviselői tesznek igazi sztárrá, sőt, gyakorlatilag hőssé. Mindezt azért, hogy növeljük a nézettséget? Az egész pedig az illető életébe kerül. Itt két olyan oldal van, hogy a néző egyikkel sem tud igazán azonosulni. Egyrészt a gyilkosok, másrészt pedig a szenzációhajhász média emberei. A felszínen ez a film nem tűnhet többnek két sorozatgyilkos ámokfutásánál, de a felszín alatt igen komoly jelentésrétegekkel bír, úgyhogy mindenkinek javaslom megnézésre.


 
Deku   2017. 07. 24.

Woody Harrelson itt még nagyon fiatal, viszont már itt is nagyon jól megtudja fogni a karakterét. Egész tűrhető kis film lett. Látványra mindenképpen maxos lett de a sztorija itt ott gyenge lábakon állt Legalábbis lenne miben kötekedni ha arról lenne szó.

 
dailyfilmsan   2020. 03. 17.

Idegesítő a film ez a sajátossága. Minden erőszak mögött a média és a társadalmi torzultság áll. Nekem túl sok volt nem engedett levegőhöz jutni de a funkciója tökéletes. Nagyon jól mutatja azt a bizonyos görbe tükröt.

 
somi   2015. 11. 21.

Nagyon szeretem a Született gyilkosokat, mert egy kifejezetten tökös és kemény filmnek tartom, ami nem fél ilyen jellegű témákhoz egy teljesen kicsavart módon nyúlni. Kegyetlen és őszinte, ahogy a rendező a színészeket insturálta, és Lewis és Harrelson is okosan és szépen hozzák a szerepeiket. Bár nehéz ezt mondani, de kifejezetten finom és összeszedett a játékuk, amivel ezeket a beteg elméket adják át a közönségnek.

 
Egyetlen egy olyan film létezik számomra, ami 10-ből 10 pontot érdemel: ez pedig a Natural Born Killers.
Értékelés: 10/10 több»

A film összbevétele 50 282 766 dollár volt (imdb.com).

 

A Steven Schneider által szerkesztett "1001 film, amelyet látnod kell, mielőtt meghalsz" könyv filmjeinek egyike.

(dailyfilmsan)
 

John Cusacknak felajánlották Wayne Gale szerepét, de visszautasította.

(dailyfilmsan)
 

Bob Dole szenátor nyilvánosan elítélte a filmet az erőszak előmozdítása miatt, bár – amint később kénytelen volt beismerni – valójában még soha nem látta a filmet.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.