Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81

Született gyilkosok (1994)

Natural Born Killers
Filmadatlap
 
30
Szereplők
17
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 04.

Az első, ami megfogott ebben a filmben, az a képi világa. Ebben a filmben tényleg minden megtörténhet! Animáció, gyors vágások, fekete-fehér, zöld, vörös képsorok, röhögőgéppel operáló sorozatbetét, van itt minden, s bár elsőre egy nagy katyvasznak tűnik, mégis összeáll egy egésszé. A másik maradandó élmény a médiakritika. A film a 90-es évek elején készült, de mintha a benne lévő állítások, üzenetek napjainkban is megállja a helyét. Lehet, hogy nem is változott semmi azóta? Itt gyilkosok vannak, akiket a média képviselői tesznek igazi sztárrá, sőt, gyakorlatilag hőssé. Mindezt azért, hogy növeljük a nézettséget? Az egész pedig az illető életébe kerül. Itt két olyan oldal van, hogy a néző egyikkel sem tud igazán azonosulni. Egyrészt a gyilkosok, másrészt pedig a szenzációhajhász média emberei. A felszínen ez a film nem tűnhet többnek két sorozatgyilkos ámokfutásánál, de a felszín alatt igen komoly jelentésrétegekkel bír, úgyhogy mindenkinek javaslom megnézésre.

 
somi   2015. 11. 21.

Nagyon szeretem a Született gyilkosokat, mert egy kifejezetten tökös és kemény filmnek tartom, ami nem fél ilyen jellegű témákhoz egy teljesen kicsavart módon nyúlni. Kegyetlen és őszinte, ahogy a rendező a színészeket insturálta, és Lewis és Harrelson is okosan és szépen hozzák a szerepeiket. Bár nehéz ezt mondani, de kifejezetten finom és összeszedett a játékuk, amivel ezeket a beteg elméket adják át a közönségnek.


 
Deku   2017. 07. 24.

Woody Harrelson itt még nagyon fiatal, viszont már itt is nagyon jól megtudja fogni a karakterét. Egész tűrhető kis film lett. Látványra mindenképpen maxos lett de a sztorija itt ott gyenge lábakon állt Legalábbis lenne miben kötekedni ha arról lenne szó.

 
Milanman   2015. 02. 09.

A 90-es évek egyik leginkább lesajnált, kevésbé értékelt mesterműve az emberi gonoszság természetéről, a média befolyásáról, a celebkultusz ártalmairól. Hibátlan társadalomkritika, brutális és sokaknak már fájón erőszakos képi világgal, de a téma olyan, amit máshogy nem lehet bemutatni. Tarantino forgatókönyve és Stone rendezése gyilkos és győztes kombó.

 
tiszaizsofi   2016. 10. 13.

A film tartalmas és izgalmas, kimondja amit kell realisztikus és izgalmas. A jelenetek mozgalmasak és nehezen kiszámíthatóak , nincsenek felesleges üresjáratok minden perce lekötötte a figyelmemet.

 
Egyetlen egy olyan film létezik számomra, ami 10-ből 10 pontot érdemel: ez pedig a Natural Born Killers.
Értékelés: 10/10 több»

A film összbevétele 50 282 766 dollár volt (imdb.com).

 

Juliette Lewis véletlenül betörte Tom Sizemore orrát a forgatáson.

(wintermat)
 

A film forgatása 56 napot vett igénybe, a vágás pedig tizenegy hónapot.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmben közel 3000 vágást láthatunk. Egy átlagos filmben 600-700 vágás van.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.