Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Született gyilkosok (1994)

Natural Born Killers
Filmadatlap
 
30
Szereplők
21
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Videók (1)

 
elekm90   2022. 04. 01.

legújabb vélemény

1

Oliver Stone sajnos azt az oldalát mutatta ennél a filmnél, amelyet én nagyon nem szeretek. Akárcsak a Doors-film esetében, itt is egy LSD-tripbe bújtatott őrületet rendezett. Ráadásul Quentin Tarantino forgatókönyvét is jelentősen átdolgozták, a méd... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 04.

1

Az első, ami megfogott ebben a filmben, az a képi világa. Ebben a filmben tényleg minden megtörténhet! Animáció, gyors vágások, fekete-fehér, zöld, vörös képsorok, röhögőgéppel operáló sorozatbetét, van itt minden, s bár elsőre egy nagy katyvasznak t... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 19.

0

Beindult,és utána vártam,és vártam!Nem lett egy nagy film,plusz a mondanivaló,ami kétségtelenül szűkös,nem lett jól bemutatva,előadva.Harrelson és Lewis mellett is vannak talán még náluk jobb színészek is a filmben,mégsem lett belőle úgy nagyjából semmi.

 
drg0602   2020. 02. 15.

0
Zseniális film.

Nagyon sok minden elmondható erről a filmről. Egy biztos, hogy nem csak mértéktelen brutalitásról szól, hanem van mondani valója! A két főszereplő nagyon jó színészi teljesítményt nyújt. A mellékszereplők fantasztikusak. Zseniális film a maga kategóriájába. Kötelező darab!!!

 
Milanman   2015. 02. 09.

1

A 90-es évek egyik leginkább lesajnált, kevésbé értékelt mesterműve az emberi gonoszság természetéről, a média befolyásáról, a celebkultusz ártalmairól. Hibátlan társadalomkritika, brutális és sokaknak már fájón erőszakos képi világgal, de a téma oly... több»

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Woody Harrelson itt még nagyon fiatal, viszont már itt is nagyon jól megtudja fogni a karakterét. Egész tűrhető kis film lett. Látványra mindenképpen maxos lett de a sztorija itt ott gyenge lábakon állt Legalábbis lenne miben kötekedni ha arról lenne szó.

 
somi   2015. 11. 21.

2

Nagyon szeretem a Született gyilkosokat, mert egy kifejezetten tökös és kemény filmnek tartom, ami nem fél ilyen jellegű témákhoz egy teljesen kicsavart módon nyúlni. Kegyetlen és őszinte, ahogy a rendező a színészeket insturálta, és Lewis és Harrels... több»

A film összbevétele 50 282 766 dollár volt (imdb.com).

 

A Steven Schneider által szerkesztett "1001 film, amelyet látnod kell, mielőtt meghalsz" könyv filmjeinek egyike.

(dailyfilmsan)
 

John Cusacknak felajánlották Wayne Gale szerepét, de visszautasította.

(dailyfilmsan)
 

Bob Dole szenátor nyilvánosan elítélte a filmet az erőszak előmozdítása miatt, bár – amint később kénytelen volt beismerni – valójában még soha nem látta a filmet.

(dailyfilmsan)
 

Az Entertainment Weekly a filmet az eddig készített nyolcadik legellentmondásosabbnak sorolta be.

(dailyfilmsan)
 

A film zenéjének összeállításakor Oliver Stone és be akarta vonni Snoop Doggot is, de a Warner Brothers ezt nem engedte meg, mivel Doggnak akkoriban volt egy bírósági ügye.

(dailyfilmsan)
 
[...] ha eltekintek a kiindulóponttól és Oliver Stone alkotásként nézem, akkor bizony azt mondhatom, hogy szerintem ez a rendező legjobbja. több»
 
Egyetlen egy olyan film létezik számomra, ami 10-ből 10 pontot érdemel: ez pedig a Natural Born Killers.
Értékelés: 10/10 több»