Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
80%

Született gyilkosok (1994)

Natural Born Killers
Filmadatlap
 
30
Szereplők
19
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 19.

legújabb vélemény

0

Beindult,és utána vártam,és vártam!Nem lett egy nagy film,plusz a mondanivaló,ami kétségtelenül szűkös,nem lett jól bemutatva,előadva.Harrelson és Lewis mellett is vannak talán még náluk jobb színészek is a filmben,mégsem lett belőle úgy nagyjából semmi.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 04.

0

Az első, ami megfogott ebben a filmben, az a képi világa. Ebben a filmben tényleg minden megtörténhet! Animáció, gyors vágások, fekete-fehér, zöld, vörös képsorok, röhögőgéppel operáló sorozatbetét, van itt minden, s bár elsőre egy nagy katyvasznak t... több»


 
Deku   2017. 07. 24.

0

Woody Harrelson itt még nagyon fiatal, viszont már itt is nagyon jól megtudja fogni a karakterét. Egész tűrhető kis film lett. Látványra mindenképpen maxos lett de a sztorija itt ott gyenge lábakon állt Legalábbis lenne miben kötekedni ha arról lenne szó.

 
somi   2015. 11. 21.

2

Nagyon szeretem a Született gyilkosokat, mert egy kifejezetten tökös és kemény filmnek tartom, ami nem fél ilyen jellegű témákhoz egy teljesen kicsavart módon nyúlni. Kegyetlen és őszinte, ahogy a rendező a színészeket insturálta, és Lewis és Harrels... több»

 
Milanman   2015. 02. 09.

1

A 90-es évek egyik leginkább lesajnált, kevésbé értékelt mesterműve az emberi gonoszság természetéről, a média befolyásáról, a celebkultusz ártalmairól. Hibátlan társadalomkritika, brutális és sokaknak már fájón erőszakos képi világgal, de a téma oly... több»

 
drg0602   2020. 02. 15.

1
Zseniális film.

Nagyon sok minden elmondható erről a filmről. Egy biztos, hogy nem csak mértéktelen brutalitásról szól, hanem van mondani valója! A két főszereplő nagyon jó színészi teljesítményt nyújt. A mellékszereplők fantasztikusak. Zseniális film a maga kategóriájába. Kötelező darab!!!

 
dailyfilmsan   2020. 03. 17.

0

Idegesítő a film ez a sajátossága. Minden erőszak mögött a média és a társadalmi torzultság áll. Nekem túl sok volt nem engedett levegőhöz jutni de a funkciója tökéletes. Nagyon jól mutatja azt a bizonyos görbe tükröt.

Galéria (10)

Videók (1)

A film összbevétele 50 282 766 dollár volt (imdb.com).

 

A Steven Schneider által szerkesztett "1001 film, amelyet látnod kell, mielőtt meghalsz" könyv filmjeinek egyike.

(dailyfilmsan )
 

John Cusacknak felajánlották Wayne Gale szerepét, de visszautasította.

(dailyfilmsan )
 

Bob Dole szenátor nyilvánosan elítélte a filmet az erőszak előmozdítása miatt, bár – amint később kénytelen volt beismerni – valójában még soha nem látta a filmet.

(dailyfilmsan )
 

Az Entertainment Weekly a filmet az eddig készített nyolcadik legellentmondásosabbnak sorolta be.

(dailyfilmsan )
 

A film zenéjének összeállításakor Oliver Stone és be akarta vonni Snoop Doggot is, de a Warner Brothers ezt nem engedte meg, mivel Doggnak akkoriban volt egy bírósági ügye.

(dailyfilmsan )
 

Több mint ötven valódi és hamis csörgőkígyót használták ahhoz a jelenethez, melyben Mickey (Woody Harrelson) és Mallory (Juliette Lewis) átfut a kígyómezőn. Kezdetben aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a színész és a színésznő túl közel dolgozik a mérges kígyóhoz. Mivel azonban a jelenetet éjszaka forgatták (amikor a sivatagban a hőmérséklet lényegesen hűvösebb), és mivel a kígyók (mint minden hidegvérű állat) nagyon lassúk a hidegebb hőmérsékletben, a legtöbb csörgőkígyó aludt a jelenet forgatásakor.

(dailyfilmsan )
 

Juliette Lewis véletlenül betörte Tom Sizemore orrát a forgatáson.

(wintermat)
 

A film forgatása 56 napot vett igénybe, a vágás pedig tizenegy hónapot.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben közel 3000 vágást láthatunk. Egy átlagos filmben 600-700 vágás van.

(dulkap)
 

A börtönlázadást egy valódi börtönben vették fel. A felvételeken sok valódi elítélt is szerepelt statisztaként.

(dulkap)
 
Egyetlen egy olyan film létezik számomra, ami 10-ből 10 pontot érdemel: ez pedig a Natural Born Killers.
Értékelés: 10/10 több»