Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
85
Filmadatlap
 
17
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Syracuse   2020. 03. 03.

legújabb vélemény

Veszett hely David Lynch elméje

Pontosabban itt még csak annyit tudtunk róla, hogy veszett, később ismerhettük meg, valójában mennyire bizarr és sötét hely is a Mester koponyájának belseje. Valahogy a kronológiai sorrend nála egyre durváb flasheket is jelent, némiképp kilóg a sorból első két filmje, bár azért a Radírfejben nagyjából előrevetítette, hogy mire számíthatunk tőle. Történetvezetés és álomvilág építés szempontjából így a Veszett a világ is nagyjából félúton van a Kék bársony és az Útvesztőben között (a Twin Peaks most szándékosan nem kap említést, az maga egy külön mitológia). Ráadásul az emberi elme és a kertvárosok világából itt egy egészen sajátosan zseniális road movie-ba fogott bele Lynch, kitűnő színészgárdával megtámogatva. Mindenkinek ajánlom, és itt most azt sem teszem hozzá, hogy fogékonynak kell lenni Lynch agymenéseihez, mert ekkor még azért nem szaladt el vele annyira a ló. (Nekem pont ezért nem ez a kedvenc filmem tőle egyébként, long live Mulholland Drive!)

 
hsanya182   2015. 09. 02.

30 éves fejjel összegezve egyértelműen kikövetkeztethető, elég abnormális film. Emberi belső fájdalmak elfojtását ábrázolja egy egyszerű cselekményszál mellett, ami a végefele szinte komédiába fullad. Mondanivalója hogy ne menekülj a szerelemtől, harcolj az álmaidért a karma úgyis eléd áll valamilyen formában, merre kell menned, a jelekre oda kell figyelned és a legvégén a belső megértés számít...Igazából haláli unalmas volt a film egy-két rész leszámítva :(


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 06. 27.

„Veszett ez az egész világ, és benne mi, veszett kutyák.”

Amennyire tetszett a Straight story esetében, hogy Lynch mellőzte a műveire jellemző szürrealizmust, addig jelen filmjénél, a Veszett a világ épp az elborultságával nyűgözött le. Mindkét Lynch-film esetében egy road movie-ról beszélhetünk, de teljesen más megközelítéssel. A Veszett a világ történetének középpontjában Sailor Ripley és Lula szerelme áll, akik miután a férfi kiszabadult a börtönből, menekülőre fogják a dolgot. Lula édesanyja, Marietta a nyomukba küld egy bérgyilkost és egy magánnyomozót. Ebből pedig egy érdekes hajsza fog kialakulni, s az útjuk során a főszereplők számos furábbnál furább alakkal találkozik… Azt elismerem, hogy Lynch művét az akciójelenetek ellenére sem lehet a ... több»

 
Yosihiro   2018. 02. 12.

Hol is kezdjem ..... Nicolas C. Szereplése ebben a filmben alul múlta a várakozásokat. A film története nem "értelmes" nehezen feldolgozható mert egyszerre csöppenünk a szerelem és romantika pillanatában és egy újabb képváltás után máris egy fej repül gurul a képen aztán a boszorkány sem hiányozhat ebböl a repertoárból. Összességében a film is megdöbbentően kezdődik aztán valami nyugvópontra jut hogy ismét felborzolja az idegeneket horrorra emlékeztető jelenlétével. Ha mindez nem elég fanyar humort is kapunk egy kis fekete mágiával plusz őrült embereket hogy a végén happy legyen a " Jótündér megjelenik " és gondoskodik arról hogy a szerelem érzése maradjon meg végső zárásként. A történet lagymatag hullámzik az ember a film alatt túlfűtött erotika erőszak érződik többségében a filmben. Kevés a romantikus rész amit azért találunk a filmben. Összességében egyszer nézhető film .

 
Dracule   2015. 08. 21.

Nincs még egy ilyen. Legjobb film. Bármikor kiráz a hideg, persze jó értelemben. Ha egy igazán esemény dús filmre vágyik, az ember annak ezt ajánlom. Ha tehetem, újra nézem mivel újra és újra lebilincsel.

Nicolas Cage
Laura Dern
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Laura Dern
Laura Dern
Nicolas Cage
Grace Zabriskie
Nicolas Cage
Willem Dafoe
Laura Dern
Willem Dafoe
Diane Ladd
Laura Dern
Laura Dern
Nicolas Cage
Isabella Rossellini

A film összbevétele 14 560 247 dollár volt (imdb.com).

 

Laura Dern felbontotta szerződésében a "nincs meztelenség" záradékot a film kedvéért, mert egyrészt fesztelenül érezte magát David Lynch rendezővel, másrészt úgy érezte, hogy a szerelmi szál indokolttá teszi.

(rbernadett)
 

J.E. Freemant egy nappal a forgatás megkezdése előtt szerződtették.

(rbernadett)
 

A filmben valóban Nicolas Cage énekel.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.