Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

Veszett a világ (1990)

Wild at Heart
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Syracuse   2020. 03. 03.

legújabb vélemény

0
Veszett hely David Lynch elméje

Pontosabban itt még csak annyit tudtunk róla, hogy veszett, később ismerhettük meg, valójában mennyire bizarr és sötét hely is a Mester koponyájának belseje. Valahogy a kronológiai sorrend nála egyre durváb flasheket is jelent, némiképp kilóg a sorból első két filmje, bár azért a Radírfejben nagyjából előrevetítette, hogy mire számíthatunk tőle. Történetvezetés és álomvilág építés szempontjából így a Veszett a világ is nagyjából félúton van a Kék bársony és az Útvesztőben között (a Twin Peaks most szándékosan nem kap említést, az maga egy külön mitológia). Ráadásul az emberi elme és a kertvárosok világából itt egy egészen sajátosan zseniális road movie-ba fogott bele Lynch, kitűnő színészgárdával megtámogatva. Mindenkinek ajánlom, és itt most azt sem teszem hozzá, hogy fogékonynak kell lenni Lynch agymenéseihez, mert ekkor még azért nem szaladt el vele annyira a ló. (Nekem pont ezért nem ez a kedvenc filmem tőle egyébként, long live Mulholland Drive!)

 
hsanya182   2015. 09. 02.

1

30 éves fejjel összegezve egyértelműen kikövetkeztethető, elég abnormális film. Emberi belső fájdalmak elfojtását ábrázolja egy egyszerű cselekményszál mellett, ami a végefele szinte komédiába fullad. Mondanivalója hogy ne menekülj a szerelemtől, har... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 06. 27.

0
„Veszett ez az egész világ, és benne mi, veszett kutyák.”

Amennyire tetszett a Straight story esetében, hogy Lynch mellőzte a műveire jellemző szürrealizmust, addig jelen filmjénél, a Veszett a világ épp az elborultságával nyűgözött le. Mindkét Lynch-film esetében egy road movie-ról beszélhetünk, de teljese... teljes kritika»

 
Yosihiro   2018. 02. 12.

0

Hol is kezdjem ..... Nicolas C. Szereplése ebben a filmben alul múlta a várakozásokat. A film története nem "értelmes" nehezen feldolgozható mert egyszerre csöppenünk a szerelem és romantika pillanatában és egy újabb képváltás után máris egy fej re... több»

 
Dracule   2015. 08. 21.

0

Nincs még egy ilyen. Legjobb film. Bármikor kiráz a hideg, persze jó értelemben. Ha egy igazán esemény dús filmre vágyik, az ember annak ezt ajánlom. Ha tehetem, újra nézem mivel újra és újra lebilincsel.

Galéria (12)

Nicolas Cage
Laura Dern
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Laura Dern
Laura Dern
Nicolas Cage
Grace Zabriskie
Nicolas Cage
Willem Dafoe
Laura Dern
Willem Dafoe
Diane Ladd
Laura Dern
Laura Dern
Nicolas Cage
Isabella Rossellini

Videók (1)

A film összbevétele 14 560 247 dollár volt (imdb.com).

 

Laura Dern felbontotta szerződésében a "nincs meztelenség" záradékot a film kedvéért, mert egyrészt fesztelenül érezte magát David Lynch rendezővel, másrészt úgy érezte, hogy a szerelmi szál indokolttá teszi.

(rbernadett)
 

J.E. Freemant egy nappal a forgatás megkezdése előtt szerződtették.

(rbernadett)
 

A filmben valóban Nicolas Cage énekel.

(rbernadett)
 

A kígyóbőr kabát, amit Nicolas Cage visel a filmben, a sajátja volt, melyet a forgatás után Laura Dern-nek ajándékozta.

(dulkap)