88% 111 szavazat
Nell, a remetelány

Nell, a remetelány

Nell
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
27
Szereplők (27)
7
Képek (7)
1
Videók (1)
11
Érdekességek (11)
4
Díjak (4)
1
Filmkritika (1)
2
Cikkek (2)
Fórum
Jodie Foster
Jodie Foster
Michael Apted

FILMINFÓ

A film Nell (Jodie Foster) története, akit az anyja egy borzalmas szexuális erőszak után az ikertestvérével együtt a civilizációtól elzárva, egy erdőben nevel fel.
Az anyuka és az ikertestvér halála után egyedül marad az erdei házikóban, az emberekről, a világról nem tud semmit.
Kriptofáziás… Több


Rendező: Michael Apted
Forgatókönyvíró: Mark Handley, William Nicholson
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1995.11.16.
 
2024.02.26 Tomipapi

legújabb vélemény

Tökéletes! Nincsenek rá szavak. Ezt a műalkotást többször is meg kell majd néznem!

0
 
2017.11.27 HercegPeter

Sokkal jobb volt, mint vártam. Kicsit retrós, de érdekes és fenntartja a néző figyelmét. Jodie Foster szenzációsat alakított, de Liam Neeson is odatette magát. Nem lehetett könnyű szerep, hiszen nem éppen hétköznapi. A meztelenség is ízléses, ami manapság csak ritkán mondható el.

0
 
2021.10.01 Dorkateo

Mi a normális?

Egy film arról, mi is a normális. Az, aki a vadonban él? Békességben, őszinte, bár nehezen érthető szavakkal beszél, és akkor sír és nevet, amikor úgy érzi. Vagy mi, modern emberek lennénk azok? A tárgyainkkal, a nélkülözhetetlen munkánkkal, az elrontott kapcsolatainkkal, amiktől a lelkünk megbetegszik, de kívül azért normálisnak látszunk?

0
 
2015.05.04 ZeroHero

Szép , felemelő és borzalmas egyszerre, Jodie Foster nagy alakítása, nagyon kifejező az játéka,az egész teste, mint a Madárka.

0
 
2017.11.19 rissa

Csodás tájakon játszódik a film, amiben az egyedülálló Jodie Foster mutatja meg, hogy bizony nem hiába jelölték ezért az alakításért Oscar-díjra. Michael Apted melodrámájár úgy érzem még sokáig emlékezni fogunk.

0

A film összbevétele 106 683 817 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film szerint Nell megváltoztatja az emberek életét. Ez biztosan így van, hiszen Liam Neeson és Natasha Ricardson a forgatáson szerettek egymásba, és lettek hollywoodi álompár.Szerző: Dorkateo

#2
 

Jodie Foster a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.Szerző: mamiéstöti2

#3
 

A filmet North Carolina államban forgatták 31M $-ból.Szerző: dulkap

#4
 

Jodie Foster elmondta, hogy számára ez a legkedvesebb filmszerepe. Szerző: dulkap

#5
 
Értékelés: 7/10
(2016. 06. 26.)
Michael Apted jó, de nem kiváló rendező, és ebben a filmben sem hazudtolta meg önmagát, szép, értelmes és érzelmes, de mégsem kiemelkedő alkotást tett le az asztalra. A képek gyönyörűek, a forgatókönyv tisztes iparosmunka, mégis elősorban a színészi játéknak köszönhető, hogy még ennyi év után is meg tudja érinteni a nézőt ez a különleges hangulatú ... Több