Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
HercegPeter   2017. 11. 27.

legújabb vélemény

Sokkal jobb volt, mint vártam. Kicsit retrós, de érdekes és fenntartja a néző figyelmét. Jodie Foster szenzációsat alakított, de Liam Neeson is odatette magát. Nem lehetett könnyű szerep, hiszen nem éppen hétköznapi. A meztelenség is ízléses, ami manapság csak ritkán mondható el.

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

Szép , felemelő és borzalmas egyszerre, Jodie Foster nagy alakítása, nagyon kifejező az játéka,az egész teste, mint a Madárka.


 
rissa   2017. 11. 19.

Csodás tájakon játszódik a film, amiben az egyedülálló Jodie Foster mutatja meg, hogy bizony nem hiába jelölték ezért az alakításért Oscar-díjra. Michael Apted melodrámájár úgy érzem még sokáig emlékezni fogunk.

 
pav   2016. 10. 13.

Nagyon szép film, amit biztosan újra meg fogok nézni. Nagyon szeretem Jodie Foster filmjeit, nagy kár, hogy már alig vállal szerepeket.

Jodie Foster
Jodie Foster
Michael Apted

A film összbevétele 106 683 817 dollár volt (imdb.com).

 

Jodie Foster a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A filmet North Carolina államban forgatták 31M $-ból.

(dulkap)
 

Jodie Foster elmondta, hogy számára ez a legkedvesebb filmszerepe.

(dulkap)
 

Ally Sheedy visszautasította Nell szerepét.

(dulkap)
 

Egy sikeres koreai indie-rock banda a film után nevezte el magukat Nell-nek.

(dulkap)
 

Paula szerepét Christina Applegate-nek ajánlották, aki végül az Egy rém rendes család (1987) című sorozathoz való kötöttsége miatt mégsem tudtam elvállalni azt.

(rbernadett)
 

Egy svéd punk banda, a Mimikry, írt egy dalt Nell címmel, amit ez a film inspirált.

(rbernadett)
 

Eredetileg úgy volt, hogy a filmet maga Jodie Foster rendezi.

(rbernadett)
 

Jodie Foster ugyanazt a könyvet olvasta el, mint François Truffaut olvasott, hogy felkészüljön egy hasonló témájú szerepére, A vad gyerek (1970) című filmhez. Mivel Foster folyékonyan beszél franciául, a könyvet eredeti nyelven olvasta.

(rbernadett)
 
Michael Apted jó, de nem kiváló rendező, és ebben a filmben sem hazudtolta meg önmagát, szép, értelmes és érzelmes, de mégsem kiemelkedő alkotást tett le az asztalra. A képek gyönyörűek, a forgatókönyv tisztes iparosmunka, mégis elősorban a színészi játéknak köszönhető, hogy még ennyi év után is meg tudja érinteni a nézőt ez a különleges hangulatú film, amelyről méltatlanul kevés szó esik. 7/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.