Liam Neeson mint James Bond? A színésznek ultimátumot adott a néhai felesége

Kevesen tudják, de a ’90-es évek elején Liam Neeson elég közel állt hozzá, hogy ő legyen az évtized James Bondja. Bár hivatalos felkérést végül sosem kapott, a színészt többször is megkereste a franchise producere, Barbara Broccoli. Liam Neeson nemrégiben egy interjúban arról mesélt, hogy minderre miként reagált az akkor még csak menyasszonya, későbbi felesége, Natasha Richardson.

Liam Neeson épp túl volt a hatalmas sikert aratott Schindler listája bemutatóján, amelyért Oscar-jelölést is kapott. Nem sokkal a film bemutatója után keresték meg először azzal, hogy ő lehetne a következő James Bond. De persze ekkor még semmi hivatalos ajánlatról nem volt szó, csupán beszélgetésekről. Ám ekkor Natasha Richardson ultimátumot adott vőlegényének: ha elfogadja az ajánlatot és ő lesz a következő James Bond, akkor bizony ő nem fog feleségül menni hozzá. Már csak azért sem, mert akkor a tervezett közös filmjükből sem lehetett volna semmi.

Végül tehát Liam Neeson nem kapott hivatalos ajánlatot, az új James Bond pedig két évvel később Pierce Brosnan lett. Liam Neeson és Natasha Richardson összeházasodtak, leforgatták tervezett közös filmjüket, az egyébként nagyon jól sikerült Nell, a remetelányt.

Közös életük egészen 2009-ig, a színésznő tragikus haláláig tartott, amit egy síbaleset okozott.