Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
12
Képek
4
Videók

Vélemények: Különleges életek (2019)

 
szucszoli   2020. 07. 15.

legújabb vélemény

Nekem talán jobban megragadta a figyelmemet és a fantáziámat a filmnek az a része, amikor főhőseinkre ráküldik a vizsgáló bizottságot. Mert tök jó felvetések hangzanak el Vincent Cassel-től, hiszen valóban... Kik akarják megoldani ezeknek az embereknek a problémáját? Az égvilágon senki. Az államilag támogatott, legálisan működő intézményekben csak bezárják, begyógyszerezik és valójában magukra hagyják őket. Ezzel szemben talán lehet, hogy támogatni és jogilag fenntartható mederbe kéne terelni az olyan (illegális) szervezeteket, amik a fogyatékkal élők problémáját elkezdik szociális módon kezelni. Érdekes módon a francia filmdrámák sokszor erősen szociális igényűek! Nézzétek meg, kötelező film!

 
petresku   2019. 12. 29.

Nem tudom nagyon ragozni, mindenképp ki kell emelnem Vincent Cassel alakítását, sajnos amennyire ritkán hallani róla az utóbbi években, annyira megérdemelten napjaink egyik legjobb színésze, aki bármit el tud játszani, és ez nincs másképp a Különleges életeknél sem. Szerencsére persze nem arról van szó, hogy az ő alakítása tartaná csupán a filmet, de jelenléte mindenképpen emeli a film színvonalát, mintha csak rá öntötték volna a szerepét.


 
Di Canio   2020. 06. 16.

Lehet, hogy rosszkor néztem meg, de különösebben nem fogott meg. A metró vészfék meghúzósdi pedig elég idegesítő volt egy idő után. Érdekes terápiák vannak benne.

 
pi   2019. 12. 27.

Ez a film visszaadta az emberiségbe vetett hitemet. Remélem, minél több nézőhöz eljut, mert ilyen érzékletesen és hitelesen még talán senki és semmilyen film vagy könyv nem mutatta be az autizmust.

 
Bady   2019. 12. 31.

Különösebb fenntartásaim nincsenek a filmmel kapcsolatban, ettől függetlenül bennem nem hagyott mély nyomot, pedig nem állítom, hogy nehezen emészthető lenne. Egyszerűen csak szerintem arról van szó, hogy kissé nehézkes ráhangolódni, legalábbis mindenképpen alkalmat kell találni a megnézéséhez, amit nagyon sajnálok, mert akkor mindenképp érdemes odahaza leülni elé, semmint egy moziban.

 
ZsoltSon   2019. 12. 28.

Elég szkeptikus voltam eleinte, mert egy ilyen témát feldolgozó filmet nem nehéz elrontani, de le a kalappal a rendezők és a szereplők előtt. Kicsit dokumentumfilm jellegű, mégis humoros, könnyed, megható és elgondolkodtató, ugyanakkor nem közhelyes. Egyszóval nagyszerű.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.