Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
12
Képek
4
Videók

Érdekességek: Különleges életek (2019)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 18 607 118 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 067 993 forintot termelt. A hazai mozik összesen 13 292 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Különleges életek a 2019-es San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a fesztivál közönségdíját.

(hp)
 

A Különleges életeket versenyen kívül a 72. Cannes-i Filmfesztiválon is vetítették.

(hp)
 

A Különleges életek premier előtti vetítését a Gaumont Opéra moziban tartották 2019. május 26-án, melynek végén a közönség több percig tartó álló ovációval fejezte ki a tetszését.

(hp)
 

A filmet 47 országban mutatták be világszerte.

(hp)
 

A Különleges életek forgatása 2018. szeptemberében kezdődött meg, és három hónapot ölelt fel. A munkálatok Párizsban zajlottak.

(hp)
 

A Különleges életeket alapvetően pozitívan fogadták a francia kritikusok. A film 3,9 pontos összesített értékelésen áll a lehetséges 5-ből a sajtóban megjelent írások alapján a francia filmadatbázisban, az Allociné-n.

(hp)
 

Az autisták francia szövetségének (SOS Autism Franca) elnöke, Olivia Cattan vegyesen fogadta a produkciót. Egyfelől üdvözölte, hogy a film felvállalta az autizmus témáját, azonban szerinte az autizmus ábrázolása a produkcióban nem hogy csökkentené, de növeli az autistákkal szembeni téves előítéleteket.

(hp)
 

A Különleges életekre több mint 1,5 millió mozijegyet adtak el a hazájában, Franciaországban.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.