Eric Toledano és Olivier Nakache az év egyik legszívmelengetőbb filmjével rukkolt elő, mely az idei Cannes-i Filmfesztiválon mutatkozott be a világ előtt, most pedig végre a hazai mozikba is megérkezett.

Különleges életek szociális problémákat szívmelengető humorral és őszinte empátiával ábrázoló történetének főhősei egy speciális feladatnak szentelik az életüket: autista fiataloknak igyekeznek segítséget nyújtani, akik mind más-más területen küzdenek nehézségekkel. Mindegyikük kezelése egyedi módszereket kíván, amelyek olykor szélsőségesek, de leginkább rendkívül szerethetőek és a mulatságosak. A főszereplők oldalán kizárólag amatőrök és autista fiatalok tűnnek fel ebben az egyszerre derűs és megrázó filmben.

A film rendezői székét Eric Toledano és Olivier Nakache foglalhatta el (Életrevalók, Samba), míg a főbb szerepekben Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent, Alban Ivanov, Lyna Khoudri, Aloïse Sauvage és Mara Taquin alakítják. A forgatókönyvet Eric Toledano és Olivier Nakache szerezte.

Íme 8 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A Különleges életek a 2019-es San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a fesztivál közönségdíját.
  • A Különleges életeket versenyen kívül a 72. Cannes-i Filmfesztiválon is vetítették.
  • A Különleges életek premier előtti vetítését a Gaumont Opéra moziban tartották 2019. május 26-án, melynek végén a közönség több percig tartó álló ovációval fejezte ki a tetszését.
  • A filmet 47 országban mutatták be világszerte.
  • A Különleges életek forgatása 2018. szeptemberében kezdődött meg, és három hónapot ölelt fel. A munkálatok Párizsban zajlottak.
  • A Különleges életeket alapvetően pozitívan fogadták a francia kritikusok. A film 3,9 pontos összesített értékelésen áll a lehetséges 5-ből a sajtóban megjelent írások alapján a francia filmadatbázisban, az Allociné-n.
  • Az autisták francia szövetségének (SOS Autism Franca) elnöke, Olivia Cattan vegyesen fogadta a produkciót. Egyfelől üdvözölte, hogy a film felvállalta az autizmus témáját, azonban szerinte az autizmus ábrázolása a produkcióban nem hogy csökkentené, de növeli az autistákkal szembeni téves előítéleteket.
  • A Különleges életekre több mint 1,5 millió mozijegyet adtak el a hazájában, Franciaországban.

Hazai premierdátum: 2019.12.26.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: