Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
85

Játszd újra, Sam! (1972)

Play It Again, Sam
Filmadatlap
 
26
Szereplők
3
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
dailyfilmsan   2020. 02. 04.

legújabb vélemény

Nekem nagyon tetszett ez az öniróniával rendelkező film. Woody Allen megszokott túlzó mozdulatai és sajátos történetvezetése csak úgy adja magát. Kifejezetten tetszett a párhuzam a Casabalncával. Jól szórakoztam rajta, volt egyfajta nyers humora. Szerintem nagyon jó !

 
JonasD   2019. 07. 08.

Bevezetés a

Woody Allen a 60-as évek közepétől megállás nélkül készíti - különböző minőségű - filmjeit, ám a 70-es évek néhány alkotása erős láncot alkot (Hétalvó, Szerelem és halál, Annie Hall, Manhattan). Ennek a különleges "sorozat" első darabjának tekintem a Játszd újra, Sam!-et, ugyanis itt már megvan minden, amiért Woody Allen rajongói imádják a Mestert, valamint, amiért számtalan filmrajongó két-három filmje után letesz róla.' 72-es művében megtalálhatjuk a párkapcsolatok komplex kérdéseit (például lehet-e egy nő egyformán szerelmes két férfiba), a bizarr és kényelmetlen humort, valamint az igazi sztereotipikusan esetlen antihőst (itt Allen mint Allan, később Allen mint Alvy), akinek legjobb csajozási technikája elhivatottsága és szorgalma (érdekesség: Woody Allen filmes randipartnerei valahogy mindig jóval szebbek a Mesternél). A film színészi csúcsteljesítményét Diane Keaton hozza (a "sorozat" összesében), akinek Woody Allen pont annyit köszönhet, mint Keaton exének, sajnos utána Allen nem is talált ennyire karakteres arcot, s kiváló színészt filmjeihez. Keaton mellett a másik bravúr a metafilmes narratíva, ritkán tud ennyire működőképes lenni, hogy egy éppen zajló film egy klasszikus (jelen esetben a Casablancát) történet keretét magáévá teszi. A Játszd újra, Sam! segítségével még a 40-es évek örökzöldjét is újraélhetjük.


 
Tchiva   2016. 11. 03.

Nagyon szuper film, az egyik kedvenc Woody Allen filmem. Diane Keaton mesés benne :)

 

Ez az egyetlen alkalom, hogy Woody Allen együtt dolgozott a Paramount Pictures-szel.

(dailyfilmsan)
 

A Warner Bros. azt akarta, hogy Dustin Hoffman legyen a film főszereplője.

(dailyfilmsan)
 

Eredetileg Manhattanben és Long Islanden forgatták a filmet, de San Franciscóba költöztek, amikor a New York-i filmművészek sztrájkja volt 1971 nyarán.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.