Diane Keaton kiállt a Woody Allennel való közös munkája mellett

Woody Allen a filmtörténelem egyik nagy alakja, akinek a stílusát vagy nagyon lehet szeretni vagy nem. De a hatását és munkásságát senki nem vitathatja el. Ugyanakkor a színészként, forgatókönyvíróként és rendezőként is tehetséges sztár ellen az évek során számos vádat fogalmaztak meg, köztük elég súlyosakat is.

Woody Allen 1980 és 1992 között élt házastársi kapcsolatban Mia Farrow-val, akinek összesen hét gyermeke volt, ebből négy örökbefogadott. Közéjük tartozott Soon-Yi Previn és később Dylan Farrow is. Mindkettőjük kapcsán botrányba keveredett a rendező.

Először az kavarta fel a rajongókat – és tette tönkre az akkori házasságát –, amikor kiderült, hogy romantikus viszonyba került saját nevelt lányával, a koreai származású Soon-Yi Previnnel. Vele egyébként 1997-ben össze is házasodtak és két gyermeket fogadtak örökbe.

De ennél is nagyobb botrányt kavart, amikor Dylan Farrow és nevelőanyja, Mia Farrow azzal vádolta meg Woody Allent, hogy hét éves korában, vagyis 1992-ben szexuálisan zaklatta a nevelt lányát. Természetesen a sztár ezt tagadta. A dolgot még bonyolultabbá teszi, hogy Dylan Farrow sosem vádolta meg hivatalosan a nevelőapját, de az állítását továbbra is fenntartja.

Azt gondolhatnánk, hogy az ilyen botrányok derékba törhetik még egy akkora sztár karrierjét is, mint Woody Allen, de ez nem így történt. Sok munkatársa nyíltan kiállt mellette, így tett Diane Keaton is, akit nem régiben arról kérdezték egy interjúban, hogy a botrány hatással volt-e a közös munkájukra.

A színésznő kategorikusan nemet mondott és kijelentette, hogy nagyon büszke arra, hogy többször is együtt dolgozhattak. Az első közös filmjük az 1972-es Játszd újra, Sam! volt, amely újra együtt dolgoztak az Annie Hallon is. Utóbbiért négy Oscar-díjat is kaptak: a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv és a legjobb női főszereplő díját is nekik ítélték. 1993-ban is együtt szerepeltek a Rejtélyes manhattani haláleset című moziban.