Gothika

Miranda Grey pszichológus (Halle Berry) izgatott új munkája miatt, egy szigorúan őrzött börtönben kell dolgoznia. Egy baleset után azonban a börtönben mint elítélt tér magához, akit férje meggyilkolásáért zártak be. Bár Miranda váltig állítja, hogy ártatlan, mindenki azt gondolja róla, hogy… Több

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, Kanada, Spanyolország
Premier (HU): 2004.04.08.

2024.10.13 Krisz361

Az egyik legjobb elmegyógyintézetes

Kétezres évek eleji hangulat. Kidolgozott, kellően nyomasztó film. Kicsi misztikum, kicsi thriller, csipetnyi szellem, és megkoronázva krimivel. A filmben a Halle Berry által alakított pszichológusnőt követhetjük nyomon, aki egy elmegyógyintézetben dolgozik. Egyik nap egy szellem megszállja, majd megöli a férjét. Ő már csak arra eszmél, hogy a rács túloldalán van, és ugyanúgy nem hisznek neki, mint ahogy ő sem hitt senkinek. :) Na de a végén jön a csavar, :) amire nem gondolnál. És ettől jó a film. A férje és a helyi sheriff lányokat raboltak el, erőszakoltak és kínoztak. A szellem, aki megszállta Berryt, pedig az egyik bosszúszomjas áldozatuk volt. :) Összegezve, amit várhatunk egy ilyen filmtől, hozza. Jó alakítások, jó történet. Ajánlani mindenképp tudom.

Jó film, tetszett benne Halle játéka. Minden benne van, ami egy misztikus thrillerhez kell, a vége pedig zseniálisan üt. Ajánlott mozi.

2017.05.03 indingo

Aprólékosan kidolgozott film, remek történettel ami abszolút nem kiszámítható. Mindenkinek ajánlom, aki még nem látta.

2021.11.06 Eastern79

Minőségi borzongás

Halle Berry talán egyik legerősebb alakítása és a misztikus thrillerek egyik legjobbika Mathieu Kassovitz mára már klasszikussá lett kísértethistóriája. Sikeréhez a remek Halle Berryn kívül olyan sztárok járultak hozzá, mint Robert Downey Jr., Penélope Cruz vagy Charles S. Dutton, de nem csak a kiváló castingnak köszönhető mindez. A virtuóz operatőri munka, a tökéletes effektek és zenei aláfestés, valamint a fokozatosan kibontott és itt-ott "megtekert" cselekmény végig fenntartja a feszültséget. Zseniális, erős atmoszférával rendelkező thriller.

A film összesen 141,6 millió dolláros összbevételt produkált.Szerző: LionelMessi10