2019.02.14 18:34 Milanman Olvasottság: <100x
0

Erős nők filmes aranykora

Nem tudom, hogy csak simán az élet, vagy direktben az olyan korszellem által motivált mozgalmak, mint a "metoo" szülték azt a tendenciát, hogy számottevőleg megszaporodtak az olyan filmek, amik kifejezetten erős női főszereplőket helyeznek a középpontba? A Widows igazi sztárjai is ilyen nők.

Egy félresikerült rablás után elveszítik férjeiket és a csapat vezérének özvegye Veronica (Viola Davis korunk egyik legzseniálisabb színésznője, aki akár egy jelenetben is képes összetört és pillanatok alatt erős, legyőzhetetlen nővé váló ősdémont is játszani) hívására saját kezükbe veszik sorsuk irányítását, elsőre nem is sejtve, hogy ezzel milyen politikai csatározások és érdekek kerszttüzébe kerülnek.

Erős nők filmes aranykora

Műfajra a Nyughatatlan özvegyek igazi hibrid. Alapvetően a "heist" (vagyis valamilyen rablást a középpontba állító narratíva) filmek sorába illeszkedik, de főszereplőinek szociális hátterén keresztül mutat súlyos drámai jegyeket, valamint betekintést nyújt a politikai, választási háttérjátszmák mocskos világába is. Davis mellett számtalan kiváló alakítást láthatunk, nem csak női, de férfi oldalon is. Jó látni újra Robert Duvallt egy kicsi, de rendkívül hálás szerepben.

Amennyire jó ő, közel annyira vérszegény sajnos a fiát játszó Colin Farrell mint képviselőjelölt, vagy a Veronica férjét játszó Liam Neeson, mintha kicsit tudatosan rá akarnának játszani, hogy itt a nők az igazi sztárok. És ez valóban így van, mert simán elviszik a hátukon, az erős, de egyenlőtlen, helyenként eléggé érthetetetlen, vagy nem túl valószerű fordulatokkal bíró szkripttel operáló filmet. Duvall mellett érdemes még kiemelni Daniel Kaluuya karakterét, aki szintén kisebb, de igazán jó karaktert alakít. A Widows bár nem lesz klasszikussá, a színészi teljesítmények simán kiemelik az átlag filmek sorából.

dráma | krimi | thriller

Adott négy nő, akikben semmi sem közös azt leszámítva, hogy halott férjeik hatalmas adósságot hagytak maguk után, ők pedig szeretnék a saját kezükbe venni a sorsukat, és... több»

0