Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
75%

A lány a vonaton (2016)

The Girl on the Train
Filmadatlap
 
30
Szereplők
72
Vélemények
27
Képek
9
Videók

Érdekességek: A lány a vonaton (2016)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 173 185 859 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 187 865 095 forintot termelt. A hazai mozik összesen 163 114 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A vonatos jeleneteket nem egy valódi vonaton forgatták, hanem egy stúdióban építették meg a Hudson vonal egyik szerelvényének pontos mását.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatások 2015 novemberétől 2016 januárjáig tartottak, így végig mínusz 10 és 20 Celsius fok között mozgott a hőmérséklet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Rachel szerepére a rendező azonnal Emily Bluntot kérte fel, akivel már korábban dolgoztak együtt a Vadregény című filmen.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A megfilmesítési jogokat már a regény megjelenése előtt megvásárolták, a forgatókönyv pedig akkor készült el, amikor Paula Hawkins regénye megjelent.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatókönyvét nem az írónő készítette el, hanem Erin Cressida Wilson, aki A szépség és a szőr, A titkárnő és a Chloe-A kísértés iskolája című filmekhez is készített forgatókönyvet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film alapötletét sokan Hitchcock Hátsó ablak című filmjéhez hasonlítják, már csak a voyeurizmus miatt is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Paula Hawkinsnak az alapötlet egy vonaton ülve jutott eszébe, saját bevallása szerint volt egy szakasz, ahol a vonat mindig lerobbant, itt be lehetett látni a sín mellett lévő házak ablakán. Persze az írónő soha semmi érdekeset nem látott, de ahhoz elég volt, hogy a fantáziáját beindítsa.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film alapjául szolgáló regény már a megjelenésének első hetében a New York Times bestseller listáján szerepelt, és egészen egy évig ott is maradt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A kötet rajongói közül többen is elmondták, hogy a film főszereplőjét, aki egy sikertelen házasságból menekülve egy vonatból vadidegen embereket figyel, egy kissé kevésbé csinosnak képzelték el olvasás közben, mint Emily Bluntot.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti regény az első helyen nyitott a The New York Times Fiction Best Sellers 2015-ös listáján, és zsinórban 13 héten át megtartotta a top pozíciót.

(dulkap)
 

Chris Evans alakította volna Tomot, de végül lemondta a szerepet, mert egyidőre esett Marc Webb Gifted (2016) című filmjének forgatásával. Justin Theroux nem sokkal ezután kapta meg a szerepet.

(dulkap)
 

A film alapjául szolgáló könyvben az események Angliában játszódnak, és Rachel Londonba utazik. A film kedvéért tették át a helyszínt New Yorkba.

(dulkap)
 

Előzetesen Jared Leto játszotta volna el Scott-tot, de végül nem fért bele az időbeosztásába a forgatás, így kapta meg végül Luke Evans a szerepet.

(dulkap)
 

Margot Robbie neve is felmerült Megan szerepére az előkészítés folyamán.

(dulkap)
 

Eredetileg Kate Mara alakította volna Megant, de ő végül kiszállt, így került a helyére Haley Bennett.

(dulkap)