Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
84
Filmadatlap
 
32
Szereplők
127
Vélemények
26
Képek
4
Videók
 
elekm90   2020. 06. 05.

legújabb vélemény

Iszonyat jó film, nagyon erős és egyedi forgatókönyvvel. Lou Bloom karaktere egy igazi pszichopata, aki mindenféle empátia nélkül gázol át embereken, hogy elérje céljait. Egy undorító alak, mégis nem lehet nem odafigyelni rá, remekül megírt és Jake Gyllenhaal-nak köszönhetően remekül megformált karakter is egyben. Emellett társadalomkritikaként is működik a film, bemutatja a híradás sötét oldalát, szenzációhajhászatát, mely nélkülöz mindenféle erkölcsöt és emberek nyomorából csinál dollármilliókat.

 
superzero   2019. 11. 04.

a nap véleménye

Parádés film a média sötét bugyráról...

Tetszik, nem tetszik, kultuszfilm született. A filmgyártás áradatában ma már nagyon nehéz valami eredetit, maradandót alkotni. Az Éjjeli féregnek sikerült. A történet, színészi alakítások, rendezés ebben a filmben olyan magas szintet ütött meg, ami méltán emeli a kultfilmek táborába. Ez nem egy tucatfilm, nem egy remake, nem egy ezerszer látott kliséhalmaz, hanem egy eredeti sztori. Egy olyan történet, amilyet még nem láttunk soha. Persze készült már szatíra a média hatalmáról, a politikával való összefonódásáról (Amikor a farok csóválja), de ilyen, ami a híradás sötét oldalát mutatná be, még nem. Ami érdekes, hogy ezen a sötét oldalon nem csupán a hírek azok, melyek megrázók, hanem azok a... több»


 
dulkap   2015. 02. 08.

Kicsit mást vártam, de jó kis film volt ez. Lou számomra egyáltalán nem volt szimpatikus és szerintem pont, hogy szinte mindent tudatosan csinált. Még azok a mosolyok sem voltak őszinték, csak elakarta hitetni az emberekkel, hogy gyenge. De azért időről-időre felvillantotta, hogy mennyire zseniálisan átlátja a helyzeteket. Az meg más kérdés, hogy félelmetes merre tart a hír-média, de ne feledjük el, hogy azt adják, amire igény van... Viszont a film végével nem vagyok kibékülve.

 
indingo   2016. 11. 18.

nem egy szokványos film, nincs benne romantikus szál, szeretet és világmegváltás, pont ettől jó és hiteles.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 06. 02.

Nagyon tetszett. Jake Gyllenhaal nagyszerű színész, ezt már többször bizonyította, de ez a szerep mindent vitt. Emellett a forgatókönyv is jó, valamint a rendezés is kiváló, Dan Gilroy-ra érdemes lesz figyelni a későbbiekben is. Remek társadalom és médiakritika, amelyen nem nevet az ember, hanem elgondolkodik, hogy mégis milyen világban élünk.

Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Rene Russo
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
 
A film annyira tökéletes korképet fest a mindennapi életünkről, hogy szinte szavakba sem lehet szedni mindazt, amit elénk tár. több»

A film összbevétele 38 697 217 dollár volt (imdb.com).

 

Lou alig pislog a filmben. Gyllenhaal ezt a módszert korábban is alkalmazta már a Donnie Darko-ban és a Fogságban-ban.

(Miska bácsi)
 

Dan Gilroy rendező és Rene Russo a való életben házasok.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jake Gyllenhaal egyszer annyira belelovalta magát a tükrös monológjába, hogy bemosott egyet a tükörképének. Ennek következményeképp azonnal kórházba kellett vinni, hogy összevarrják a vágást a kezén.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.