2018.10.14 11:32 Lester69 Olvasottság: 344x
1

Húzós éjszaka az El Royale-ban: Ötletes, de kiszámítható

Hát nem is tudom. Nagyon régóta vártam ezt a mozit, leginkább az alapkoncepció és Jeff Bridges miatt, illetve láttam Goddard előző filmjét a The Cabin in the woods-t , ami hihetetlenül rafináltan használja fel a horror zsáner különböző elemeit.

Hirdetés

Ezért reménykedtem, hogy az El Royale is egy hasonlóan csavaros, fordulatos thriller lesz, jó poénokkal és remek hangulattal. Kicsit csalódnom kellett.

Húzós éjszaka az El Royale-ban: Ötletes, de kiszámítható

Félreértés ne essék, a film nem rossz, de én sokkal többet vártam tőle.

A legnagyobb hibája, hogy túlságosan is hosszú. Van egy két jelenet, ami teljesen felesleges dramaturgiai szempontból, szerintem 30 percet kényelmesen le lehetett volna csapni belőle. Ezek a részek leginkább a karaktereket építik - néhány flashback, kitekintés , stb- és míg az elején ez még rendben van, addig a végére már idegesítővé válik, főleg a záró bossfight megszakítására gondolok.

A történetszál sok helyen nem kapja meg azt a befejezést, ami csavarosabbá tudta volna tenni SPOILER !!- Például érdekelt volna, hogy ki lőtte le Nick Offermant (igen, ő is benne volt a filmben :D) , vagy ki is volt valójában Jon Hamm és mi volt a küldetése a szállóban. A filmtekercs okosan volt belevonva a sztoriba, akár a bőrönd a Ponyvaregényben. Nem is az a lényeg, hogy ki van rajta, hanem inkább egyfajta mozgatórugó.

SPOILER VÉGE !!

Sokan fordulatosnak írták a sztorit , de szerintem végig kiszámítható volt.

Ami pozitívum, mert az is van bőven. Jeff Bridges, Cynthia Erivo és Lewis Pullman játéka nagyon rendben volt, de a többiek is hozták a kötelezőt.

A látvány és a zene remek korrajzot festett nekünk, nem lepődnék meg, ha legalább az egyikért befigyelne egy Oscar jelölés.

Természetesen ebből a kettőből ered, hogy a film hangulata is végig nagyszerű volt.

Nagyon tetszett a párhuzamos történetmesélés. Lehetett volna tovább húzni , kicsit korán értek egybe a szálak, de ettől függetlenül ötletes volt.

Összességében szerintem nem volt rossz film, bár én kicsit keserű szájízzel jöttem ki a moziból. Ennek legfőbb oka talán az, hogy sokkal több volt ebben a filmben, mint amit kihoztak.

Ettől függetlenül tudom ajánlani.

dráma | krimi | misztikus | thriller

Hét idegen találkozik a sötét múltú El Royale nevű hotelben. Mind a hét vendég maga mögött szeretné hagyni rázós múltját, és mindegyikük számára meg is adatik a... több»

1