2018.10.14 11:32 Lester69 Olvasottság: 243x
1

Húzós éjszaka az El Royale-ban: Ötletes, de kiszámítható

Hát nem is tudom. Nagyon régóta vártam ezt a mozit, leginkább az alapkoncepció és Jeff Bridges miatt, illetve láttam Goddard előző filmjét a The Cabin in the woods-t , ami hihetetlenül rafináltan használja fel a horror zsáner különböző elemeit.

Ezért reménykedtem, hogy az El Royale is egy hasonlóan csavaros, fordulatos thriller lesz, jó poénokkal és remek hangulattal. Kicsit csalódnom kellett.

Húzós éjszaka az El Royale-ban: Ötletes, de kiszámítható

Félreértés ne essék, a film nem rossz, de én sokkal többet vártam tőle.

A legnagyobb hibája, hogy túlságosan is hosszú. Van egy két jelenet, ami teljesen felesleges dramaturgiai szempontból, szerintem 30 percet kényelmesen le lehetett volna csapni belőle. Ezek a részek leginkább a karaktereket építik - néhány flashback, kitekintés , stb- és míg az elején ez még rendben van, addig a végére már idegesítővé válik, főleg a záró bossfight megszakítására gondolok.

A történetszál sok helyen nem kapja meg azt a befejezést, ami csavarosabbá tudta volna tenni SPOILER !!- Például érdekelt volna, hogy ki lőtte le Nick Offermant (igen, ő is benne volt a filmben :D) , vagy ki is volt valójában Jon Hamm és mi volt a küldetése a szállóban. A filmtekercs okosan volt belevonva a sztoriba, akár a bőrönd a Ponyvaregényben. Nem is az a lényeg, hogy ki van rajta, hanem inkább egyfajta mozgatórugó.

SPOILER VÉGE !!

Sokan fordulatosnak írták a sztorit , de szerintem végig kiszámítható volt.

Ami pozitívum, mert az is van bőven. Jeff Bridges, Cynthia Erivo és Lewis Pullman játéka nagyon rendben volt, de a többiek is hozták a kötelezőt.

A látvány és a zene remek korrajzot festett nekünk, nem lepődnék meg, ha legalább az egyikért befigyelne egy Oscar jelölés.

Természetesen ebből a kettőből ered, hogy a film hangulata is végig nagyszerű volt.

Nagyon tetszett a párhuzamos történetmesélés. Lehetett volna tovább húzni , kicsit korán értek egybe a szálak, de ettől függetlenül ötletes volt.

Összességében szerintem nem volt rossz film, bár én kicsit keserű szájízzel jöttem ki a moziból. Ennek legfőbb oka talán az, hogy sokkal több volt ebben a filmben, mint amit kihoztak.

Ettől függetlenül tudom ajánlani.

dráma | krimi | misztikus | thriller

Hét idegen találkozik a sötét múltú El Royale nevű hotelben. Mind a hét vendég maga mögött szeretné hagyni rázós múltját, és mindegyikük számára meg is adatik a... több»

1