Forog az új Alien-film, itt az első hivatalos fotó!

Ridley Scott újra "támad", és egy újabb Alien filmet készít!

És ez már nem csak homályos elmélet, hanem néhány hete valóság: a még cím nélküli Alien-filmet valóban forgatják. És ha ilyen korai stádiumban még nem is kapunk jelenetfotót, a rendező, Fede Alvarez most közzétette az első hivatalos képet a forgatásról (lásd a cikkünk galériájában) - az úgynevezett Alien-napot ünnepelve.

A fotón egy filmes csapó látható a "Happy Alien Day" köszöntéssel - és egy ikonikus arctámadóval. Ettől az Alien rajongóknak rögtön libabőrösnek kell lenniük (?). Hiszen az ember nem kevesebbet remél, mint egy újabb igazi sci-fi horror csúcsfilmet, hiszen Ridley Scott személyében nem csak maga az Alien alkotója van a fedélzeten, hanem Fede Alvarez személyében egy olyan ember is, aki nagyon ért az erősen megrendezett horrorhoz - ahogy azt többek között a Gonosz halott és a Vaksötét című filmekkel bizonyította.

Az interneten április 26-án rengeteg Alien tartalom és üzenet jelent meg #AlienDay hashtaggel. Hogy miért van ez így? Az ok, amiért ez a nap egyfajta ünneppé vált az Alien-franchise rajongói számára, annak a holdnak a neve, ahol a Xenomorphokat először fedezik fel az Alien sorozatban: Az amerikai dátumjelölés szerint a hónapot a nap előtt nevezik meg, így a 426 a 4/26, azaz április 26.

Aki most az előző Alien-saga folytatásában reménykedik, az csalódni fog. Az eddigi információk szerint az új Alien kaland egy önálló film lesz, amely csak érintőlegesen kapcsolódik az előző filmekhez.

A főszerepet a Pacific Rim: Uprising / Tűzgyűrű:Lázadás és a Húzós éjszaka az El Royale-ban című filmekből ismert Cailee Spaeny fogja alakítani. A további színészek között szerepel például Archie Renaux, Spike Fearn és Aileen Wu. A film munkacíme Alien: Romulus, bár ez valószínűleg nem a végleges cím.

A legelső cselekményrészletek még nagyon homályosak: Egy csapat fiatalról szól, akik egy távoli világon szembesülnek az univerzum legfélelmetesebb életformájával. Nos, ha ez nem úgy hangzik, mint egy klasszikus Alien-film...