Az Orphan Black/Sötét árvák minden idők legjobb sci-fi sorozatainak TOP10-es listáján olyan sorozatokat előz meg, mint a Fekete tükör vagy a Sötétség.

Így nem csoda, hogy a rajongók keservesen csalódtak, amikor 2017-ben hirtelen törölték a BBC America slágerét. Annál is kellemesebb a hír, hogy a dolgok most folytatódnak – egy spin-offtal, amely bizonyos értelemben a fő sorozatot folytatja.

A The Hollywood Reporter jelentése szerint a sci-fi sorozat címe Orphan Black: Echoes lesz, és kezdetben tíz epizódból áll majd.

A spin-off jó kezekben van, mert Anna Fishko, aki már az eredeti sorozatban is részt vett, showrunnerként és íróként is szerepel az Echoes-ban. 

Míg az Orphan Blacket elsősorban a különböző klónokat megtestesítő Tatiana Maslany főszereplőnő rendkívüli teljesítménye tette akkora sikerré, addig az Echoes az új karakterekre fókuszál. A főbb szerepeket a Marvel sztárja, Krysten Ritter (Jessica Jones) és Keely Hawes brit színésznő (Testőr) játssza.

A spin-offnak tartalmilag kapcsolódnia kell az eredeti sorozat témáihoz, és az Orphan Black befejezése után kell játszódnia, azaz ebben a történetben is főszerepet kapnak majd: az emberi tapasztalás megváltoztatása és technikai eszközökkel történő ellenőrzése és a különböző nők, akik kitörnek a rendszerből, miközben megpróbálják megérteni önmagukat és identitásukat.

Mit tudunk az indulásról?

A BBC America a spin-offot már több nemzetközi hálózatnak és műsorszolgáltatónak eladta, köztük az Egyesült Királyságban az ITV-nek és az európai Syfy-nek. Azt azonban még nem tudni, hogy pontosan mikor indul a sorozat.

Mivel azonban a produkciót már nem érintik a forgatókönyvírók hollywoodi sztrájkjai, az Orphan Black rajongói remélhetik, hogy hamarosan további információkat is megtudhatnak a spin-offról.

akció | dráma | sci-fi

Miután Sarah egy metróállomáson végignézi, ahogy egy nő leveszi a kabátját és a cipőjét, majd beugrik a közelgő szerelvény elé, elveszi a rá megszólalásig hasonlító... több»