Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
89%

Sötét árvák (2013-2017)

Orphan Black
Filmadatlap
 
79
Szereplők
9
Vélemények
12
Képek
5
Videók
 
Ildikó Bacskai   2020. 10. 19.

legújabb vélemény

1
Nem az én világom

Kétszer futottam már neki a pozitív pontozások miatt, de szerintem éppen átlagos sorozat. Vacak zene időnként rendesen idegesítő, kiforratlan karakterek, biztos valahol majd kibuggyan egy remek sztori de aligha tudom megvárni ha egy káoszos katyvaszt kell hozzá kibírnom. Majd pár év múlva nekifutok megint....

 
rbernadett   2016. 02. 17.

2

Az egyik legjobb sorozat, amit az utóbbi időkben láttam benne az utóbbi idők egyik legnagyobb tehetségével. Én is azok táborában tartozom akik minden díjat odaadnánakTatiana Maslany-nak mindazért, amit a ebben a filmben művel. Csak szuperlatívuszokba... több»


 
Ms. Akárki   2019. 08. 18.

0

Nagyon izgalmas és pörgős sorozat. Izgalmas végigkövetni, hogy mit meg nem tesznek a túlélésért. Kifejezetten örültem a romantika faktort idővel kicsit visszavették. Az a része egyáltalán nem passzolt bele szerintem.

 
trixxy   2017. 11. 17.

0

Az első évadon vagyok most még csak túl, de kíváncsian várom a többit. Nagyon lebilincselő, izgalmas és érdekes sorozat, a témáját nagyon eltalálták. A főszereplő lány egy igazán tehetséges színésznő, sokszor elcsodálkozok, hogy azokat a lányokat men... több»

 
notimoni   2017. 01. 27.

0

Még csak 8 részt láttam belőle, de engem lenyűgöz ez a sorozat. Izgalmas a történet, szuperek a szereplők és igenis odabilincseli az embert a tv/számítógép elé. Le a kalappal :) Aki akar egy izgi sorozatot, kezdjen bele! Én csak ajánlani tudom!

 
Doloresz89   2019. 02. 03.

0

Az első pár rész nagyon tetszett és izgalmas volt, de utána eltűnt az újdonság varázsa és vesztett az erejéből a sorozat.

 
acey   2014. 12. 11.

1

Brutálisan jó sci-fi lett az Orphan Black, már az első rész nyitójelenete után leesett az állam. Baromi jó és friss sztori, hihetetlen erős alakítások (ki az a Tatiana Maslany, hogy ekkorát játszik?) és az egész viszonylag alacsony költségvetésből ké... több»

Galéria (12)

Videók (5)

 

Mrs. S háza Maslany és Gavaris kedvenc díszlete, Tatiana úgy nyilatkozott, hogy ő és Jordan valamiért úgy érezték, mintha otthon lennének. Valami van a levegőjében, ami megnyugtató.

(rbernadett)
 

Minden szereplőnek más a kedvenc klónja. Maslany viccelődött, hogy az övé Danielle (a halott klón, akinek at útlevelét Sarah találja meg egy táskában). Kennedy kedvence Allison. Jordan Gavaris megoszlik. A karakterének, Felixnek a kedvence Sarah, azonban a színész kedvence Cosima.

(rbernadett)
 

Jordan Gavaris (Felix) és Maria Doyle Kennedy (Mrs. S) mind a ketten szeptember 25-én születtek.

(rbernadett)
 

, aki Delphine szerepét játssza, azon kevesek egyike volt, aki "versenyzett" a főszerepért. Bár nem kapta meg a főszerepet, Delphine szerepét Graeme Manson kimondottan neki írta.

(rbernadett)
 

Tatiana Maslany kanadai, ezzel szemben brit, amerikai, német és ukrán karaktereket is megszemélyesít a sorozatban. Továbbá francia, olasz és osztrák karakterekhez is adja az arcát.

(rbernadett)
 

Az alkotókban, Graeme Mansonban és John Fawcettben már 2003-ban felmerült a sorozat ötlete.

(rbernadett)
 

A sorozatnak van egy tudományos konzulense, akit Cosimának (Cosima Herter) hívnak, mint azt a karaktert, aki a tudós klónt alakítja.

(rbernadett)
 

Ahhoz, hogy sikerüljön eljátszani a klónjait, Tatiana Maslany lejátszási listákat és táncokat talált ki, amik szerinte jellemzik az adott karaktert. Cosima rave tánc stílust kapott, Alison balettet, azonban Helenáét nem árulta el.

(rbernadett)
 

Tatiana Maslany azt mondta, hogy van egy csapat, aki azért van mindig mellette, hogy ne keverje a karaktereket. Például ha van egy olyan jelenete, amiben Alison és Sarah is szerepel és éppen Alisont alakítja, akinek a forgatókönyv szerint forgatni kell a szemeit, akkor ők azok, akik megerősítik, hogy biztos Alison szemforgatása legyen és ne Sarah-é.

(rbernadett)
 

A sorozat társalkotója, Graeme Manson elmondása szerint 8 évadot és egy egész estés filmet tervez az Orphan Blackből.

(hp)