2019.07.01 21:16 ZozArt89 Olvasottság: 331x
2

Ez aztán a halászlé

Nos, az Aquamanről merem állítani, hogy nagyon tartottam tőle. Eleve nem vagyok egy nagy DC rajongó, de miért ne alapon gondoltam, megpróbálom. Ha előre szeretném leszögezni, akkor a hibái ellenére is tetszett. Rögtön szembe ötlő volt néha a vetített háttér, ezt sokan kifogásolták is, de azért ezt még úgy gondolom, el lehetett neki nézni. Tekintve, hogy azért maga a vízi világ elképesztő látványt nyújtott, főleg mozivásznon. A DC-s szuperhősökről forgatott filmek általában nem okoznak osztatlan sikert, éppen ezért elég merész dolog volt pont Aquaman karakteréhez nyúlni, már csak azért is, mert ő az a figura, akit előszeretettel cikiznek még a képregényvilág imádói is.

A negatív kritika mellett megemlíteném azt is, hogy talán az egyik legegyedibb lett a látványvilága a filmnek, James Wan remekül eltalálta Atlantisz világát.

Ez aztán a halászlé

Humorát tekintve a film elég visszafogottan dolgozott, próbál néha bedobni egy-egy poént, de valahogy nekem annyira nem jött át. Nem volt az, hogy fel tudták volna vele oldani az egyes helyeken túlzásba vitt, már-már ijesztő jelenetek komolyságát. Szerintem nem ártott volna neki, ha picit ezen a téren jobban odafigyelnek, de ez csakis az én meglátásom. Viszont az biztos, hogy maga a történet elég pörgős, akcióban gazdag lett, ezen a téren viszont nem lehet panasza annak, aki pont egy ilyen mindent szétzúzós mozira volt kíváncsi. Jason Momoa remek választás volt a címszereplő karakterére, mint fentebb írtam is, nem a kedvenc szuperhőse még a DC univerzum rajongóinak sem Aquaman, de Momoa azonnal szerethető karakterré teszi. Azonnal úgy érezzük, hogy oda ülnénk mellé a kocsmában, és eldumálnánk vele egy korsó felett. Mera karaktere pedig tökéletes passzol Arthur mellé, nem egy sablonos karaktert kaptunk, aki majd hú, de szerelmes lesz főhősünkbe, hanem valakit, akinek saját gondolatai vannak és fejlődik is a film folyamán.

A történet főbb pontjai viszont néha eltűnnek a szemünk elől, és csak a szigony keresése marad, pedig elméletben azért ott van az emberek felett lobogó háború lehetősége és még Black Mantha is. Akit mellesleg nem igazán értettem, miért is került bele, hisz annyira jellegtelen és üres volt a szerepe, hogy szinte fájt nézni.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a látványos filmeket és a szuperhősöket. Nekik kifejezetten hatalmas élmény lesz a film, hibától eltekintve is.

75 Aquaman  (2018)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Arthur Curry egy nap megtudja, hogy ő valójában egy királyi leszármazott, mégpedig Atlantisé. Törvényes örökösként egy eddig ismeretlen világ csatájában kell vezetnie... több»

2