A Monarch: A szörnyek hagyatéka című sorozatot megújították a 2. évadra az Apple TV+-on! A Rotten Tomatoes-on jelenleg 89 százalékos kritikusi elismeréssel és 78 százalékos közönség tetszési aránnyal rendelkező Monsterverse darab tehát visszatér a képernyőkre!

Az RT kritikusi konszenzusa különben így szól: "Az apa-fiú duó, Kurt Russell és Wyatt Russell hangulatos alakításával a Monarch üdvözlendő "ráncfelvarrással" gazdagítja a Godzilla-örökséget, mivel a szörnyűségeket emberi szintre emeli."

További jó hír, hogy az Apple megállapodást kötött a Legendary Entertainmenttel több, a Monsterverse-ben játszódó spinoff-sorozat fejlesztéséről, ezek pontos cselekményének részleteit egyelőre azonban titokban tartják.

"A Monarch kitörölhetetlen nyomot hagyott a nézők szívében, elméjében és képzeletében szerte a világon, Chris, Matt, Kurt, Wyatt és a hihetetlenül tehetséges színészek és a kreatív csapat zsenialitásának köszönhetően" - mondta Morgan Wandell, az Apple TV+ nemzetközi fejlesztési vezetője - "Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy a nézők nemcsak még több izgalmat élhetnek át a második évadban, hanem epikus, új utazásokra indulhatnak a franchise-ban, ahogy a Legendary Monsterverse kibővül."

A 2. évad megújítása és a spinoffok szerződése a Legendary Monsterverse komoly bővítését jelenti. A vállalat nagy sikert aratott a franchise-zal a nagyvásznon, kezdve a 2014-es Godzilla filmjükkel. Azóta megjelentek a Kong: Koponya-sziget, a Godzilla: A szörnyek királya, a Godzilla Kong ellen és legutóbb a Godzilla x Kong: Az új birodalom című filmek.

Ezek együttesen több mint 2 milliárd dollárt termeltek, az idei nagy dobásuk, az Új birodalom, pedig a március 29-i bemutatójával megdöntötte a bevételi várakozásokat.

Az alkotói csapat az 1. évad mögött

Az első évad olyan szereplőket vonultatott fel a Russell-család tagjain kívül, mint például  Anna Sawai (A sógun), Mari Yamamoto, Anders Holm vagy épp a mindig csodás John Goodman.

A sorozatot Chris Black és Matt Fraction készítették. Hiro Matsuoka és Takemasa Arita executive producerekként vettek részt a fejlesztésben a Godzilla karaktert birtokló Toho Co. Ltd. nevében. A Toho a Legendarynek adta át a jogokat a sorozathoz.

akció | kaland | sci-fi

Godzilla és a Titánok közötti csata után játszódó sorozat, amely során kiderül, hogy a szörnyek valósak. Egy család útját követhetjük nyomon, ahogy feltárják eltemetett... több»