Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Star Wars: Skywalker kora (2019)

Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker
Filmadatlap
 
32
Szereplők
33
Vélemények
44
Képek
18
Videók

Vélemények: Star Wars: Skywalker kora (2019)

 
András383248   2020. 11. 21.

legújabb vélemény

2
Disney hulladék

Értékelhetetlen hulladék. George Lucas Star Wars világának a meggyalázása.

 
Norbert93 Nézhetetlen  2020. 10. 30.

a nap véleménye

4
Amikor Jar Jar felértékelődik Copperfield Dáviddá

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az hagyján, hogy az összes eddigi rész mitológiáját, logikáját és karaktereit a kukába vágja, de ezt olyan fanservice és otromba módon teszi, hogy az külön felháborító. A sokat ócsárolt előzménytrilógia minden hibája ellenére képes volt újat hozni a ... teljes kritika»


 
Artemisia   2019. 12. 29.

a nap véleménye

6
A trilógia méltatlan lezárása

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Disney-trilógia továbbra is méltatlan az eredeti Star Wars-filmekhez, de a három új rész közül messze ez a legelfogadhatóbb. A készítők valahogy összeszedték magukat a botrányosan gyenge Az utolsó Jedik után, és kreáltak egy egészen jó, cselekmény... teljes kritika»

 
GedyPapa   2019. 12. 19.

5
Zsenialitás egy kis hiányérzettel

Olvasgatom itt és internetszerte a véleményeket és ismét azt érzem, mint az új trilógia esetén többször is, hogy más moziban jártunk. Igaz, hogy ez fizikailag valóban elég valószínű, de a film elég esélyes, hogy ugyanaz volt. Az én véleményem szerint a film első fele kicsit vontatott volt (és C3-PO zúzdába küldtem volna)m de a második fele kárpótolt mindenért. Látvány, sztori, csattanó, minden a helyén volt. Soha se volt olyan hú de agyafúrt a Star Wars sztori és nem is értem, hogy miért várják el tőle. Hisz a korábbiakhoz képest még voltak is benne váratlan fejlemények. Egy olyan világban, ahol a kőegyszerű Marvel filmek dominálnak végképp nem értem,h hogy miért húzzák le az új Star Warst is.. Nekem tetszett!

 
HE7EDIK   2019. 12. 20.

4
Disney Wars 3.0

Lucas nélkül olyan a Star Wars, mint a só leves nélkül. Nekem A Sith-ek bosszújával véget ért a saga, bár azért kíváncsiságból megnéztem az Ébredő erőt és a sorozat mélypontját, az Utolsó jediket is. Ezek után nem kevés fenntartásom volt ezzel a réss... teljes kritika»

11
 
Lubi   2019. 12. 22.

a nap véleménye

4
Valami rossz érzés fogott el

Véget ért a Disney-féle Star Wars trilógia, a Skywalker kora végleg lezárta kedvenc hőseink kalandjait. Méghozzá egy olyan fináléban, ami nemcsak a többi epizódhoz méltatlan, de bármilyen mozgóképes alkotás elrettentő példája lehet. Ha Az utolsó Jedi... teljes kritika»

 
Yosihiro   2020. 04. 22.

2
Star Wars kor

Én csak azt tudom mondani, hogy ez egy jó sikerült film. Láttam, hogy sokan megosztva kommentálták ezt a részt, de igazából aki lehúzta, az nem a film lényegét nézte, hanem, hogy mikor hol lehet belekötni. Én kiskorom óta figyelemmel kísérem ezt a so... teljes kritika»

 
csd   2020. 08. 06.

1
Long slow goodbye

Közel fél év telt el, hogy úgy érezzem, hogy egyáltalán vélemény szeretnék formálni erről a filmről. Az a bökkenő a részemről, hogy túl könnyű szeretni, ugyanakkor túl könnyű utálni is. A megjelenés után szó volt arról, hogy a Skywalker kora túlságosan is kiszolgálja a rajongói igényeket a megszámlálhatatlan utalással, cameoval, kikacsintással. Szerintem igazuk van azoknak, akik így gondolják. Még sosem láttam korábban olyan filmet, ami ennyire akarta, hogy szeressem, ez már szinte frusztráló. Egyetértek azzal is, hogy nem túl jó lezárása lett ez a filmszériának, ugyanakkor elképzelésem se lenne, miként is lehetett volna jól lezárni. Az egész Skywalker-sagát teljesen el kell engedni, mert az igazi potenciál és persze az izgalmas részek azokban a SW produkciókban vannak, amelyek egyszerűen túlmutatnak a klasszikus filmek történetein.

 
Sabnock Sanatory Nézhetetlen  2020. 07. 12.

0

Egyszerűen mondva! Mi a jó élet ez az összesepregetett szemétkupac???Se íze,se bűze,csak Star Wars,és eladható?Szégyelljék magukat a rendezői stábban,úgy mindenki.Szégyen,gyalázat!

 
dailyfilmsan   2019. 12. 30.

0
Egy korszak vége

Az aranytojást tojó tyúk kitojta az "utolsó" tojását, és ez lett belőle. Sok esetben megosztó, kicsit összecsapott, kicsit ismétli önmagát, kicsit kliségyáros, de annyira mégsem lehet lehúzni, mert amitől Star Wars a Csillagok háborúja, az mind benn... teljes kritika»

 
Timon   2019. 12. 20.

a nap véleménye

1
A legméltóbb tisztelgés George Lucas életműve előtt

Spoilermentes. Teljesen el vagyok bűvölve ettől a (sokkal több, mint) filmtől. Éreztem, hogy mindent beleadtak, hogy a messzi-messzi galaxis Skywalker sagáját lezárják, miközben az előző két rész viszonylag megosztó lett, de ennél annyira tökéletesen... teljes kritika»

3
 
rainman   2019. 12. 22.

1
(Megkopott) varázslat még utoljára!

Eléggé lehúzó kritikák után, kissé lehangoltan ültem be a terembe. De rajongóként nem tehettem meg, hogy ne lássam a befejező részt. És azt kell mondjam, negatív kritika ide vagy oda, ez bizony remek volt. Ha nem is hibátlan, azért az előző két filmm... teljes kritika»

1
 
Spidey   2020. 02. 01.

2

Zseniális mint majdnem mindegyik SW film. A színészek is hatalmasat alkottak de a vége a filmnek. Egyszerre meghökkentő és szükségszerű sajnos. Érzelmes zárása volt a filmnek ahogy a tudjukki a kezei között meghalt... Egyetlen negatívum hogy a filmek... több»

 
harnas1207 Nézhetetlen  2020. 05. 22.

0

Sajnos az utolsó rész megkoronázta az első kettőt. Nem volt olyan része ami értékelhető lett volna. A jelenetek átmenet nélkül követték egymást, a cselekmények rém gagyik és nevetségesek voltak. A Disney hatás minden jó ízlésű embernél kiveri a bizto... több»

 
BoBamburg   2020. 11. 16.

0

A film legnagyobb pozitívuma, hogy végre végére ért ez a borzalmas trilógia. Maga a film amúgy semmi extra, számomra tipikusan az a film, aminek a megtekintés után pár héttel már alig emlékszem részletekre. Pedig szeretem a Star Warst. De ezért a 3 filmért (meg a spin-offokért) kár volt.

 
Szilárd-Leo   2019. 12. 22.

1
Egy korszak bezárul ...vagy még se...

Sziasztok nagyon vártam már ,kicsit csalódot vagyok ,hogy befejezödik.A történet ott folytatodik messzi galaxisban ahogy a történetekben volt .Tökéletesre sikerült szerintem ,csoda lett belöle.Az elsö 30 percben döcögösre sikerült .De hogy megszokhattuk a felgyorsul és nem lessz unalmas .Percröl- percre várjuk mi történik a filmben.Lando jó volt látni a filmben .És persze láthatjuk a gonosz elpusztul a vésö stádiumban.Szerintem tul könyedén is .De jó tudni ""az erő veled van"...1 .akció 9,3*,2.dráma.-9,7, kicsit vicces is volt. Összefoglalava filmet nagyon jó film 9,7***

 
kevelin   2020. 01. 18.

0

nem vagyok az a tipikus star wars rajongó de nagyon szeretem a sorozatot és ezt az egész világot. ennek ellenére nekem a film nagy része nem tetszett. annyira walt disney-s lett és annyira gyerekekre szabva hogy minden ami az SW-t jellemezte számomra... több»

 
kristoftoth21   2020. 01. 20.

1
Anakin Skywalker forog a sírjában

Eléggé kemény fába vágta a fejszéjét a Disney azzal, hogy megkísérelte egy kultfilm méltó folytatását elkészíteni. Mondjuk ki, ez nekik nem sikerült, csúfos kudarcot vallottak. A kezdése mondjuk úgy, erős, de igazából csak az első jelenet, ahol azt ... teljes kritika»

 
vertigo   2019. 12. 19.

2

Van egy erős hiányérzetem, még így is maradtak elvarratlan szálak, de tetszett, hogy sikerült megtalálni az egyensúlyt, hogy egyszerre bevállalós és a fan service is működik. Elmondhatatlanul jó a vizuál, amit már csak megfejel a zseniális színészi a... több»

 
philboy   2019. 12. 17.

2

Mindig imádtam a SW filmeket, de a Solo: Egy Star Wars-történet akkora csalódás volt, hogy elég komoly fenntartásaim voltak a Skywalker korával szemben. De most végre fellélegezhetek, ez a rész minden korábbi rossz élményért kárpótolt. Nagyszerű lezárása a trilógiának.

 
Neked Senki   2020. 08. 28.

3

Szerintem ez a rész nagyon erőltetett lett. A hetedik még egészen izgalmas volt, de a nyolc után nem vártam sokat ettől se. Most komolyan, Palpatine még él és ő mozgatja a szálakat? Rey meg közben Rey Skywalker lett? Jobban örültem volna, ha marad eg... több»

 
nikla113   2019. 12. 22.

2

Ez a film egyszerűen lenyűgöző. Nem állítom, hogy a kedvenc Star Wars filmmemé lépett elő, de gyakorlatilag érezhető az egészen, hogy nagyon odafigyeltek arra, hogy a rajongók mindent megkapjanak, amit ennek a szériának a lezárásától elvártak volna. ... több»

 
alien007   2019. 12. 16.

2

Óriási élmény, a Star Wars filmek legjobbika. A korábbi részekből jó pár kérdés motoszkált a fejemben, melyekre végre megkaptam a választ. Nagyon jó a történetvezetése, Daisy Ridley a lehető legjobb választás volt a főszerepre, a filmzene most is zseniális, szinte kirázott tőle a hideg. Így kell jó filmet csinálni!

 
imreacs82   2020. 01. 12.

1

Nem voltam nagy Star Wars rajongó, de ezúttal annyira tetszett, hogy kétszer is megnéztem a moziban. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a tátványos filmeket.

 
András Tóth   2019. 12. 18.

3
A rossznál is rosszabb

Gyönyörű képek és fényképezés. És itt az összes pozitív tulajdonságot elmondtam a filmről. Végtelenül rossz. A vége: fél mozi röhögött. Jogosan.

 
DracoDormiens   2020. 01. 04.

1
Méltó befejezés

Gyönyörű és méltó lezárása volt ez egy évtizedeken át tartó filmsorozatnak. Alig maradtak elvarratlan szálak és olyan mély tartalmakkal bírt hogy csak gratulálni tudok a rendezőnek! A látvány elemek jók és bár néhány részben a SGI nem a legtökéletesebb ez sem tud illúziót rombolni. MINDEN szereplő aki igazán fontos benne van, hogy lezárják végre végleg a történetet. Ajánlom mindenkinek

 
Amora   2019. 12. 21.

1

A film egyszerűen nagyon jó volt. Minden volt benne,amire a nézők várhattak. Jól kiépítették a cselekményeket,bár én úgy vélem hogy kevés volt rá az idő. Sok meghökkentő dolgot tudtunk meg,amire nem is volt magyarázat.Ezt bántam. Valamint,bizonyos je... több»

 
drg0602   2020. 03. 01.

0

A Disney belehúzott és csinált egy gyenge befejezést, amit nagyon hamar el lehet felejteni. Borzasztó, hogy nagyon akciódús végig mégis unatkoztam. Felesleges volt az utolsó rész számomra. Egyszer nézhető otthon, de nem moziba. Szörnyű, hogy egy több... több»

 
blokus   2019. 12. 28.

1
Nézhetetlen

Azon gondolkoztam a moziban miközben néztem a filmet, hogy végignézzem vagy kijöjjek. Méltatlan befejezése a SW filmeknek.

 
SD2222   2020. 04. 26.

1
Spoilert tartalmazhat

Én nagyon vártam már hogy moziba kerüljön a film, és kíváncsi voltam sikerül-e méltó módon lezárni a történetet. És szerintem a válasz: Igen. Először is, a sagából talán ennek a filmnek van az egyik legerősebb nyitánya. Nekem a karakterek többsége is tetszett és az is, ahogyan bántak velük. A története szerintem jó volt: elég pörgős(egyszer-kétszer túlzottan is) és párszor még meg is tudott lepni engem. A fénykard párbajok nagyon látványosak voltak, ahogy annak lennie kell. A film lezárásáról pedig még annyit, hogy szűlt néhány epic pillanatot és el is morzsoltam néhány könny cseppet. Összességében szerintem egy méltó lezárás ez a sagának, néhány kisebb dramaturgiai hibával.