2019.12.20 21:51 Timon Olvasottság: <100x
1

A legméltóbb tisztelgés George Lucas életműve előtt

Spoilermentes.

Teljesen el vagyok bűvölve ettől a (sokkal több, mint) filmtől. Éreztem, hogy mindent beleadtak, hogy a messzi-messzi galaxis Skywalker sagáját lezárják, miközben az előző két rész viszonylag megosztó lett, de ennél annyira tökéletesen sikerült, hogy az egyszerűen csoda. Az első (majdnem egészen) felében persze éreztem, hogy valamennyire döcögős volt, ahogy több helyen voltak, és rengeteg vagány újdonságot mutattak. Megértem, ez szinte elengedhetetlen volt, ha az előzőektől valamelyest függetleníteni akarták, és a szereplőket érettebbnek felmutatni.

A legméltóbb tisztelgés George Lucas életműve előtt

Annyira epikus volt a legeslegtöbb rész, hogy például Lando Calrissian megjelenése sok-sok évtized után először a filmvásznon Billy Dee Williams szerepében... – kissé elképzeltem, milyen lett volna, ha már akkor éltem volna, és láttam volna, de nagyon örülök, hogy ma is él a legendás saga. Immár örökké. Ez az egyik legjobb a folytatás trilógiában, hogy ma is megy a mozikban. Az új szereplők közül (most csak ebből a részből) Jannah a kedvencem, de Zorri Bliss is nagyon jó volt azért.

A látvány annyira elkápráztató(an jó) volt, hogy minden eddigi, általam látott filmet kivétel nélkül felülmúlta. De itt a cselekmény rovására egyáltalán nem ment.

Minél látványosabb, annál jobb volt. Mindent gondosan megterveztek, odafigyeltek rá, a karakterek nagyon kedvelhetők, D-O mint új droid egészen aranyos, és a helyszínek, de különösen a Kijimi, annyira jól megtervezettek, részletesen kidolgozottak voltak, olyan ,,felsőfokon" adtak mindent a látványra, hogy az Oscar-díjat érdemel.

Hát még a forgatókönyv és a zene mennyire! Sir Jeffrey Jacob Abrams és Chris Terrio életművet készítettek, megérdemlik. John Williams, ki örökké beleírta nagybetűkkel nevét a filmzenék világába, a lehető legjobbat írta. Az Erő velük van. A végén a zárójelenet olyan hatalmas volt, hogy az hihetetlen. Ez a legméltóbb tisztelgés George Lucas életműve előtt, egyben a legjobb lezárása a Skywalker sagának. Számomra ez volt minden idők legnagyobb moziélménye, filmje, és az is marad. Ez az első olyan film, amelyre, ha lehetne, tízből tizenegyet adnék.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az utolsó felvonásához érkezett a legendás Skywalker-saga. Nem sokkal a crait-i ütközet után egy félelmetes és ismerős hang csendül fel az éterben. Az évtizedek óta halottnak... több»

1