2019.12.20 17:34 HE7EDIK Olvasottság: <100x
4

Disney Wars 3.0

Lucas nélkül olyan a Star Wars, mint a só leves nélkül. Nekem A Sith-ek bosszújával véget ért a saga, bár azért kíváncsiságból megnéztem az Ébredő erőt és a sorozat mélypontját, az Utolsó jediket is. Ezek után nem kevés fenntartásom volt ezzel a résszel szemben is, de végül beadtam a derekam.

Sajnos olyan lett, mint az előző kettő. Egyszer megnézed, aztán másnapra el is felejted. Persze Abrams próbált visszatérni a Lucas vonalhoz, így többet látjuk C2-t, R2-D2-t, Leiat, no meg az ezeréves sólymot is. De mind súlytalanok, ahogy Palpatine is. Az is jó kérdés persze, hogy a fenébe élhet, mikor Vader bevágta a semmibe, de hát még mindig jobb nézni egy villámokat szóró Palpatine-t, mint egy lófejű gnómot az Utolsó jedik paródia filmből.

Disney Wars 3.0

No és itt vannak a lézerkard párbajok. Na ez a legnagyobb hiányom az új szériával szemben, ugyanis ezek a csaták egyszerűen erőtlenek, lassúk, körülményesek. Hol van már a legendás Maul–Obi Van–Quio Gon Jin viadal, vagy az Obi Van–Skywalker összecsapás, amit még nézni is fárasztó volt? Ren amúgy is maximum Vader paródiája lehetne, még a sisakját is meghegeszteti (egy csimpánzzal), hogy aztán átálljon a jó oldalra, és feláldozza magát a legnagyobb ellenségéből lett szerelméért.

Szóval, kérem, van itt megint minden, csak igazi Star Wars nincs már Lucas lelépése óta. Ettől függetlenül azért jobb lett, mint az Utolsó jedik, habár annál nem nehéz jobbat alkotni. Itt hál isten Luke nem Mátrixozott, csak ellátta tanácsokkal Rey-t, aki persze most is gyönyörű, és jól hozza a szerepét, talán ő ennek az egész elb@szott szériának az egyetlen pozitívuma. Ebben a filmben pedig csak az működött igazán, amit az igazi, Lucas-féle Star Wars-ból sikerült lenyúlni.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az utolsó felvonásához érkezett a legendás Skywalker-saga. Nem sokkal a crait-i ütközet után egy félelmetes és ismerős hang csendül fel az éterben. Az évtizedek óta halottnak... több»

4