Ma ünnepli 63 születésnapját a két Oscar-díjas Christoph Waltz, melynek kapcsán galériás összeállításunkban filmenként egy fotóval idézzük fel a kimagasló pályafutás egyes állomásait.

Christoph Waltz díszlettervező szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Ausztriában, érdeklődése pedig már fiatalon a színészet felé fordult. Előbb Bécsben, majd New Yorkban tanult színészetet a rangos Lee Strasberg Intézetben, melyet követően visszatérve hazájába előbb színházakban, majd tévé- és mozifilmekben aratott jelentős sikereket.

A világhírnévre azonban egészen 2009-ig kellett várnia, amikor Tarantino beválogatta őt a Becstelen brigantyk stábjába, mely alaposan megváltoztatta az életét. Alakításáért Oscarral és Golden Globe-díjjal jutalmazta a szakma. Ezzel megnyíltak előtte Hollywood kapui, és gyakorlatilag válogathatott a jobbnál-jobb szerepajánlatok közül. Láthattunk a Roman Polanski által rendezett Az öldöklés istene-ben, majd újra Tarantinoval dolgozott a Django elszabadul forgatásán, a rendező pedig ismét szerencsét hozott neki, ami újabb Golden Globe- , BAFTA- és Oscar-díjban mutatkozott meg. A színész a kritikai sikereket jelentő filmek mellett a hollywoodi szuperprodukciók világába is belekóstolt a Tarzan legendája és az Alita: A harc angyala forgatásán, de láthattuk a 007 Spectre: A Fantom visszatérben és a Tulipánlázban is.

Ha még többre vagy kíváncsi, ide kattintva látogass el Christoph Waltz mafabos adatlapjára, ahol számos érdekesség és részletes életrajz mellett a színész teljes filmográfiáját is megtalálod.

#1
Christoph Waltz

Christoph Waltz

szül. 1956. 10. 04. (67 éves)
Bécs, Ausztria
Christoph Waltz 1956. október 4-én született Bécsben, Ausztriában. Szülei díszlet- és kosztümtervezéssel foglalkoztak, nagyszülei színházi színészek voltak. Érdekesség, hogy Michael Haneke neves rendezővel közös nevelőapjuk volt. Waltz a színészmesterséget a bécsi Max Reinhardt Intézetben és a neves New York-i Lee Strasberg... több»