2023.02.05 19:27 Zsolt Szabó Olvasottság: 198x
5

Japán kultúra Keanu Reeves-el

Szögezzük le jó előre, hogy a 47 rónin története fantasybe ágyazva nem a 47 rónin története, csak alapját képezte a filmnek, ami jó alap volt neki, valljuk be, és kb. ennyit a történelmi hűségről, mert ebben a filmben nem ezzel kell foglalkozni. A film engem nagyon meggyőzőt, sőt elérzékenyültem alatta bevallom, mert ez a film érzelmeket tud ki hozni az emberből, de rendesen. A film már cirka tíz éve készült, többek közt kis hazánkba is ellátogatott a stáb, úgyhogy picit magunkénak is tudhatjuk. Keanu Reeves a kedvenc színészeim közé tartozik, nem csak a színészi játéka győzz meg engem, hanem az is, ahogy él a hétköznapi életben. Visszatérve a filmre, igen látványos már-már eposzi látványvilággal rendelkezik, a története is jónak mondható, vannak bőven benne szerethető és utálható karakterek. Lehet izgulni, szurkolni, hogy a jó győzőn, végül pedig mindenki döntse el a film végére, hogy nyert-e a jó. De aki ismeri a 47 rónin legendáját, az tudja, hogy ez a film se lesz happy end, ami a filmnek az egyik erőssége, hogy ott csüng egész végig a végkifejlett és a dráma. A film igen nagy költségvetésből készült, ezért anno nagy felhajtás volt körülötte, viszont akkorát is bukott a film, sajnos. Nem értem, hogy miért, mivel nekem a kedvenc filmjeim közt van, és volt is mindig, cirka már tíz éve. Nagyon ajánlom megnézésre! Ha az első mondataim alapján tesszük mindezt, csak így működhet a film. Szóval fantasyre fel! Az értékelésem egyértelműen pozitív 7/10.

A történetleírásom a filmről rövidke lesz, hogy élvezzétek majd azért a filmkockákat is, és a mai világban az a jó, hogy ehhez a filmhez is megvan a maga UHD-s felbontású és hangvilágú minősége, ami még élvezetesebbé teszi magát a filmet, illetve az élményt, amit nyújtani tud.

Japán kultúra Keanu Reeves-el

Az erdei vadászat során Aszano nagyúr és szamurájai találnak egy fiatal félvért, és magukkal viszik a kastélyba. Néhány évvel később Aszano nagyúr tornát rendez a sógun üdvözlésére Akóban. A verseny utáni éjszakán Aszano nagyurat megbabonázzák. A sógun megbünteti, és szeppuku elkövetésére utasítja. A szamurájok és a félvér, felismerve, hogy ez Kira nagyúr gonosz összeesküvése volt, bosszút állnak, a sógun parancsa ellenére.

75 47 ronin  (2013)

akció | dráma | fantasy | kaland

SkyShowtime (2023.02.14.)

A szamuráj élete urának szolgálata körül forog. Így mikor egy elveszti gazdáját, azaz roninná válik, különösen nagy csapás a számára. Épp ezért készül 47 ronin a... több»

5