Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86

A hobbit: Váratlan utazás (2012)

The Hobbit: An Unexpected Journey
Filmadatlap
 
32
Szereplők
114
Vélemények
44
Képek
Videók

Vélemények: A hobbit: Váratlan utazás (2012)

 
freeman   2020. 03. 15.

legújabb vélemény

zseniális

 
Orosz István   2016. 05. 20.

Nekem jobban bejött mint a gyűrűk ura, itt nem csak mennek és mennek. Hanem történik is valami orkok koboldok, vargok. A látvány fenomenális. Egy szóval nagyon jó film.


 
Puncs   2019. 04. 06.

Olvastam könyvben is, és a film sokkal jobb, mint a könyv, ami elismerést érdemel. Végig hű maradt hozzá, ugyanakkor sikerült egy kicsit felturbózni is. Elég hosszú, de egy percig sem unalmas. Nekem nagyon tetszett.

 
Artemisia   2018. 01. 14.

A Gyűrűk ura mellett a legnagyszerűbb epikus fantasy. Briliáns meseszövés, elképesztő kalandok, élethű, ikonikus karakterek, tapintható atmoszféra,magas tétek, mindez hamisítatlan Tolkien stílusban. A gyűrűk urában annyi lehetőség és mondanivaló van, hogy a 3 rész mellett még elfért egy előzményfilm is;nosztalgikus érzés volt többet megtudni az ismerős karakterek múltjáról, a gyűrű eredetéről, az egyes fajok közti ellentétekről,nagyon jól kibővítette a Tolkien-univerzumot.A film képi világa gyönyörű, látványos, egyes lényeket meseszerűbben ábrázolnak,mint a Gyűrűk urában,de semmiben nem marad el mögötte,A hobbit is megható, mondanivalótól terhes, eredeti történet.

 
Deku   2017. 07. 17.

Remek kis fantasy film volt, tele kalanddal. Nekem kicsit még jobban is tetszett mint a Gyűrűk Ura trilógia maga. Nekem itt a szereplők válogatása is szimpibb volt.

 
dailyfilmsan   2020. 03. 02.

Egy váratlan utazás egy váratlanul gyenge kezdéssel. Váratlanul jött számomra hogy Peter Jackson a Gyűrűk ura birodalmának császára ugyan azt a birodalmat más történettel nem tudta annyira velősen színre vinni mint az egy gyűrű köré fonódott sikertörténetet. A törpök utazásának első része közepesen gyengécske lett. Néhol a zenés megnyilvánulás borzasztó volt. Már így is egy képzelt világ furcsa lényeivel és furcsa szokásaival vagyunk körülvéve és még énekelnek is. Úgy éreztem túl sok volt, túl sokat akart a film mutatni és nem bírta el.

 
Thibo84   2016. 06. 26.

Peter Jackson ismét gyönyörű tájakra kalauzol el bennünket, kápráztat el látványos, néhol vicces csatákkal. De véleményem szerint, nem kellett volna ebből is trilógiát csinálni. Max két rész. A törpe és tünde közötti szerelmi szál meg már túl giccsessé tette a filmet.

 
puffancshercegnő   2016. 09. 10.

Nagyon nagyon jó. Kicsit másabb hangulata van, mint a könyvnek, de ettől függetlenül visszaadja azt az érzést, amit a Gyűrűk Urában megszoktunk. Jó a cselekmény, pont megfelelő bevezetésnek a következő filmhez. Aki szereti a Lotr világát, ezt is imádni fogja,

 
Szilonka   2017. 10. 16.

Hozta a Gyűrűk urás hangulatot. Látvány és hangulat rendben volt. Talán a történetben volt egy kicsi hiányérzetem, de így is nagyon tetszett.

 
Edii   2015. 01. 27.

Nagyon tetszett!Fantasztikus a látványvilág, a színészek alakítása is kiváló! Bár lehetne több kaland benne, de így is nagyon jó!

 
Bazzzsi   2017. 10. 20.

Az eredeti Gyűrűk urához sok szállal kapcsolódó, de mégis más történet. Sok-sok kalanddal és remek látványvilággal készült film, melyből a zenés is egész kellemesre sikeredtek.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

Hihetetlen szép a képi világ,és a szereplők is jól ki vannak választva,plusz a történet sem utolsó. Talán felülmúlja a Gyűrű trilógiát ,és a Pottert is. Többször nézős,és szerintem felejthetetlen mozi!

 
Dodi   2015. 06. 08.

Kedvenc, kedvenc, kedvenc. Nagyon jó látványvilágú, izgalmas és néhol humoros film. A színészek nagyon jók, a történet is kiváló. A speciális effektek pedig fantasztikusak.

 
Norbert93   2018. 07. 30.

A nem túl vastag alapanyag ellenére kiválóan sikerült felépíteni a filmet és a játékidő meg a folytatások miatt is sikerült olyan szépen tagolni a történetet és ahhoz érdemben hozzáadni, hogy az nem lógott ki a Gyűrűk Ura világából. Azaz nem hatottak a plusz történetszálak és karakterek sem idegenen. Ian McKellen szintén hozza a kiválót Gandalfként, valamint külön kiemelném Martin Freeman és Richard Artimage alakítását is.

 
hsanya182   2015. 05. 21.

Igazi Fantasy!! Egy jó Kaland. Az eleje elég lassan indul be, vannak benne unalmas párbeszédek, de a gyönyörű látványvilág sokszor odaszegezi a tekintetünket :) A film közepefele a csaták valamiért nem kötöttek le. A második része már sokkal jobb folytatást és akciókat fog hozni... A Hobbit 1-2-3 nem veri meg a Gyűrűk Urát! :) Azért mEgéri megnézni ezt is! :) Közepes!

 
felicity   2017. 08. 13.

Szerintem ugyanolyan jó, látványos és izgalmas mint a többi. Imádom az egész történetet. A könyvet is olvassátok el, és a filmeket is nézzétek meg. :)

 
MidoD7 Nézhetetlen  2019. 04. 12.

Eredménytelenül volt tele nagy színészekkel a stáblista, ha a tartalmat nem tudták megtölteni élettel. Ezt az időt már tényleg nem kapom vissza. Igaz, hogy ez közhely, de teljesen ráillik. Nem éreztem késztetést, hogy végignézzem.

 
TribeBubu   2015. 12. 31.

Egészen ígéretes kezdése a trilógiának a könyvhöz képest némi plusszal és pár bugyuta klisés jelenettel. Viszont erős túlzás egy ilyen rövid könyvet három ilyen hosszú filmben adaptálni. A bővített változatban akadt pár új jelenet, amikben visszaköszönt a könyv, de körülbelül ugyanennyi elcsépelt képsort adtak hozzá, így számomra nem változtatott az értékén.

 
Bizsu82   2019. 07. 09.

Modern, látványos fantasy. Kategóriájában kiemelkedő, nagyon nagy élményt nyújt főként a fiatalabb korosztálynak és a kategória kedvelőinek. Érdemes megnézni.

 
alex   2015. 02. 07.

Szép film. Csak a Hobbit- vagy a Gyűrűk urás filmek után mindíg a jó öreg Heroes of Might and Magic IV-est szeretném játszani.

 
kevelin   2018. 08. 23.

nem tudom miért kellett ezt a plusz bőrt is lerángatni erről a sorozatról. habár ez is a könyvekből készült mégis úgy gondolom hogy kér volt pláne 3at csinálni belőle. sem a tájat sem a sztorit nem adta vissza a hibbot sorozat

 
Zsceeeka   2017. 12. 31.

Nem egy Gyűrűk Ura szintű feldolgozás (talán a sztori szétszabdalása miatt), de Martin Freeman-nek nagyon jól áll a szerep. A világ még mindig nagyon érdekes, jól kidolgozott, ez a rész még izgalmasnak is mondható.

 
szabomarc   2019. 01. 05.

Őszintén szólva a Gyűrűk ura valahogy sosem érdekelt, a Hobbit sorozat viszont megtetszett. Ajánlani tudom mindenkinek őket, remek kalandfilmek szerintem. Engem lekötöttek.

 
hell.l   2016. 05. 07.

Nagyon jó film lett. Vissza hozta azt a Középföldés hangulatot, amia Gyűrűk ura trilógia végeztével hiányzott. A kedvenc jelenetem ugyanaz,mint a könyvben is Zsákos Bilbó és Gollam találós kérdés "párbaja" ,amit jól megoldottak a filmkészítők.

 
kissjanos21   2016. 04. 05.

A Gyűrűk ura összes része közül ez volt az ami nagy csalódást okozott. Az egész film csak arról szól, hogy csak vándorolnak, szinte semmi akció nem volt benne. A látvány még mindig nagyon ott vab és a törpök modora vicces volt, így 5/3 pontot érdemel.

 
Olivér Rózsa   2017. 05. 10.

Én nem birtam megnézni a gyürűk urát de ez jó. Kellemes csalódás volt az egész film. Percig se unatkoztam pedig elég hosszú teljes el tudott ragadni a sztori és a látvány is.

 
kabel   2015. 08. 04.

Egy váratlanul unalmas és fölösleges filmje a Hobbit trilógiának, melynek igazából egy vagy maximum két filmből kéne állnia. Ehelyett a történet ott végződik ahol kezdődik. A törpök nagyrészéről semmit sem tudunk meg, nem kerülünk közelebb a hegyhez és alapjáraton semmivel sem történik semmi, mert a sasok ismét megmentik a hősöket, kicsit mint egy videójátékban.

 
AE1205SB   2015. 10. 05.

Nagyon szeretem ezt a filmet, bár nem olyan kalandos és izgalmas, mint a többi, de így is nagyon jó. A látványvilága pedig egyszerűen fantasztikus. A karakterek is nagyon jól sikerültek!

 
Balint   2016. 02. 13.

Ezt ha egy vagy max két részben ahogy tervezték akkor semmi gond nincs vele, de így egy trilógiaként, monumentális eposzt szerettek volna csinálni, de ez a történet egy aranyos kis mese nem több de nem is kevesebb ;) Létezik neki egy rajongói vágása is de sajnos még nem volt hozzá szerencsém :(

 
hejnekem   2015. 05. 10.

Hozza a Gyűrűk Ura látványvilágát és hangulatát, ami miatt már megéri megnézni. A film kicsit túl hosszú lett ahhoz képest, hogy kevés dolog történik benne, de nagyon sok jó dolog van benne, például kellemes humor. Kötelező Gyűrűk Ura rajongóknak, mindenki másnak meg ajánlott.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.