Közösség

Vélemény:

86 A hobbit: Váratlan utazás

(2012)

A hobbit: Váratlan utazás

Kittikee   2024.10.23 20:00
0

Kicsivel több mint 10 év után végre rávettem magam a bővített változatú A hobbit: Váratlan utazás filmre. Természetesen anno nekiálltam a normál verziónak is, de ha emlékezetem nem csal, kb. 20 percig jutottam vele. Sajnos ahogyan ez is, és a Harry Potter is, számomra jó kis altató film (nem rosszból).
Eme 3 órás, bővített első résznek is harmadjára álltam neki 1 órás elosztásokban, mire a végére értem, mert szundi volt. :D De sikerként könyveltem el. :D Lényegében: nagyon, nagyon tetszett, iszonyat látványos, végig izgalmas jelenetekkel, csodaszép képi világgal, mint ahogyan a Gyűrűk Ura is.
Előre is elnézést kérek eme trilógia nagy rajongóitól, de valami szemet szúrt, ami által konkrétan előzményfilm se lett volna, és a további se, de így mégis. Szóval, ugye a Váratlan utazás végén Gandalf leadja az S.O.S.-t a pillangóval elküldvén, és jön a felmentősereg, a Sas travel. Ok, de!
Logikusan belegondolván ha ezt már az útjuk elején megjátssza Gandalf bá', akkor már rég a tervezett helyen lehettek volna, így sok harcot, felesleges veszélyes tortúrát megúsztak volna. Na de igen ám, akkor felesleges lett volna maga az előzményfilm, ahol a csodakardok megszerzése, tündékkel való találkozás, és a legfontosabb, ami csatlakozik a további Gyűrűk Ura folytatáshoz, maga az elengedhetetlen kincs, főszereplő a gyűrű.
Bevallom, én azt a Sas travelt kihagytam volna, és más megoldással mentettem volna meg, és juttattam volna el a kis bátor csapatot a céljukhoz, de ez az én véleményem. Most belevágok a folytatásba, remélem, nem 3x1 óra alatt... :D