A Gyűrűk Ura: A király visszatér a trilógia talán leginkább grandiózus epizódja. Már a második rész Helm-szurdokban játszódó nagy csatája sem volt semmi, de a harmadik rész végső nagy csatája elképesztő látványt nyújtott 2003-ban. És mint minden hasonló forgatáson volt ott minden, sajnos beleértve egy elég súlyos balesetet is.

A történteket az érintett, Kiran Shah elevenítette fel. A kaszkadőr számos nagy filmben közreműködött, beleértve a Hobbit-trilógiát is vagy épp a Trónok harca sorozatot és a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetet. Kiran Shah szerepelt A Gyűrűk Ura: A király visszatérben is, ahol azonban elég komolyan megsérült.

A kaszkadőr gyakorlatilag mind az öt hobbit dublőreként tevékenykedett. Az egyik jelenetben egy lovon száguldva kellett felvennie a harcot az olifántokkal. Ám az első felvételnél a ló hirtelen megmakacsolta magát és lefékezett. Mivel a kaszkadőrt ez váratlanul érte, szó szerint keresztül repült a lóról, és tompítás nélkül arcra érkezett a földre.

Saját bevallása szerint már ekkor is érezte, hogy valami baj van, de fájdalmat ekkor még nem érzett. Viszont a hozzá siető mentős hamar megállapította, hogy bizony jó eséllyel eltörte a gerincét. Miután a helyszínen stabilizálták az állapotát, helikopterrel egy közeli kórházba szállították, ahol a következő négy hetet töltötte.

Szerencsére teljesen felépült a sérülésből és vissza is tért a munkához. Ám Peter Jackson ezt követően hallani sem akart róla, hogy újabb lovas jelenetben szerepeljen.

Kiran Shah arról is beszélt, hogy a filmek szereplői közül kik voltak a legbevállalósabbak. Elmondása szerint a legtöbb saját kaszkadőrmutatványt az Aragornt alakító Viggo Mortensen vállalta be, akitől szinte nem tudtak olyat kérni, amit ne hajtott volna végre. De hozzá hasonlóan a Samut alakító Sean Astin is elég bevállalós volt.

Ha még többre vagy kíváncsi, lapozd át a galériánkat néhány ritkán látott kulisszák mögötti forgatási fotóért!

dráma | fantasy | kaland

Szarumán legyőzése után Szauron ereje még töretlen, és Gondort veszi célba. Gandalf és Pippin Gondorba vágtat, hogy felkészítse Denetorth és Minas Tirith lakóit. Théoden... több»