Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
90%

A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Filmadatlap
 
33
Szereplők
166
Vélemények
85
Képek
5
Videók
A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége
 
freeman   2021. 03. 24.

legújabb vélemény

0

Királyságos film.

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Egyszer lehet, hogy könyvben is elolvasom. Sose gondoltam volna, hogy egy tündéres mese ennyire tetszeni fog. ezerszer meg lehet nézni, mindig ad valami újat.


 
Deku   2017. 07. 10.

0

Az első részben az tetszett nagyon ahogy az elején lefestik az idilli képet amikor még csak ismerkedünk a karakterekkel és szép lassan kerülnek bele a bonyodalmak. Nagyon érzékletesen készítették el és oda figyeltek arra, hogy részletes legyen a tört... több»

 
Orosz István   2017. 07. 28.

0

Szerintem egy nagyon jól összerakott film, most 17 év után is látványban megállja a helyét. A könyvhöz próbált a rendező hű maradni, és ez szerintem látszik a filmen is. Örök siker, és szerintem klasszikus is.

 
Thibo84   2016. 06. 21.

0

Gyönyörű tájak, kiváló szereposztások, a film hangulatát visszaadó zene, és monumentális csaták.

 
Diesel   2018. 02. 28.

1

Számomra ez film örök klasszikus. A története a látvány világa mind mind páratlan volt annak idején. Emlékszem mennyire örültünk öcsémmel amikor megkaptuk eredeti VHS-en. Aranyos szerethető története van. A karaktereket kiváló színészek alakítják. A... több»

 
dailyfilmsan   2020. 04. 20.

0

Kultikus alap darab, amit ha nem láttál furán néz rád az emberek 92 %-a. De ha közelebbről szemügyre vesszük akkor tele van hibával a film. A könyvektől teljes mértékben elvonatkoztatva, csak a filmre összpontosítva írom a véleményem! Annyi informáci... több»

Galéria (85)

Orlando Bloom
Ian McKellen
John Rhys-Davies
Elijah Wood
Orlando Bloom
Elijah Wood
Viggo Mortensen
Ian McKellen

Videók (5)

A film összbevétele 887 832 826 dollár volt (imdb.com).

 

Andy Serkisnek, aki Gollam hangja és megformálója, semmiféle számítógépes hangeffektet nem kellett használnia, végig a saját hangján alakította Szméagolt.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Naponta közel 1500 tojást készítettek a stáb számára.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A Mória kapuján található íráshoz, amely tünde nyelven íródott, ugyanolyan festéket használtak, mint az útjelző táblákhoz szokás.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Peter Jackson-nak jó nagy lakása lehet, ha megtalálható benne az egész megépített, ember nagyságú Zsáklak.

(Norbert93)
 

David Bowie érdeklődött Elrond karaktere iránt, de Peter Jackson véleménye szerint túl híres volt arra a szerepre. Egy kevésbé ismert művészt szánt Elrond alakítására, így szerződtette le Hugo Weavinget, aki akkor már leforgatta a Mátrixot, de a filmet még nem mutatták be.

(TribeBubu)
 

Uma Thurmant felkérte Peter Jackson, hogy játssza el Arwent, de mivel akkortájt esett teherbe, nem tudta elvállalni a szerepet.

(TribeBubu)
 

A Xena, a harcos hercegnőből ismert új-zélandi Lucy Lawlesst Peter Jackson győzködte, hogy játssza el Galadrielt, de a színésznő nem állt kötélnek.

(TribeBubu)
 

Anthony Hopkinst, Tom Wilkinsont és Kate Winsletet is felkérték egy-egy meg nem nevezett karakter eljátszására, de mind elutasították az ajánlatot.

(TribeBubu)
 

Liam Neesonnak felajánlották Boromir szerepét, de elutasította.

(TribeBubu)
 

Orlando Bloom Faramir szerepéért indult a meghallgatáson, de végül Legolaséra szerződtették.

(TribeBubu)
 
Saját véleményem, hogy nehezen találni a bátorságról, kalandvágyról, barátságról, kitartásról, megpróbáltatásokról és egyéb erényekről pontosabb, szórakoztatóbb és tanulságosabb történetet. Filmként pedig a valaha készített legszenzációsabb alkotás. Ha ez nem zseniális, akkor mi az? Mai napig tátott szájjal nézem. Boldog 15. születésnapot! 9,5/10 több»