Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
90%

A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Filmadatlap
 
33
Szereplők
166
Vélemények
85
Képek
4
Videók
A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége
 
belavagyok   2020. 10. 11.

legújabb vélemény

Mindenképpen a legerősebb rész, ahol megismerhetjük a főbb szereplőket és az alaptörténetet. A látványa különleges, főként a mindenféle teremtmény miatt.

 
NGN   2019. 12. 31.

a nap véleménye

Az utazás elkezdődik

Peter Jackson hatalmas vállalkozásba kezdett, amikor megálmodta a regény filmvászonra vitelét. Rengeteg tényező volt, amin elbukhatott volna, kompromisszumokat is kellett kötnie, persze csak a józan ész határain belül. Itt van például Bombadil Toma,... teljes kritika»


 
indingo   2017. 04. 10.

Egyszer lehet, hogy könyvben is elolvasom. Sose gondoltam volna, hogy egy tündéres mese ennyire tetszeni fog. ezerszer meg lehet nézni, mindig ad valami újat.

 
Deku   2017. 07. 10.

Az első részben az tetszett nagyon ahogy az elején lefestik az idilli képet amikor még csak ismerkedünk a karakterekkel és szép lassan kerülnek bele a bonyodalmak. Nagyon érzékletesen készítették el és oda figyeltek arra, hogy részletes legyen a tört... több»

 
Orosz István   2017. 07. 28.

Szerintem egy nagyon jól összerakott film, most 17 év után is látványban megállja a helyét. A könyvhöz próbált a rendező hű maradni, és ez szerintem látszik a filmen is. Örök siker, és szerintem klasszikus is.

 
Thibo84   2016. 06. 21.

Gyönyörű tájak, kiváló szereposztások, a film hangulatát visszaadó zene, és monumentális csaták.

 
Diesel   2018. 02. 28.

Számomra ez film örök klasszikus. A története a látvány világa mind mind páratlan volt annak idején. Emlékszem mennyire örültünk öcsémmel amikor megkaptuk eredeti VHS-en. Aranyos szerethető története van. A karaktereket kiváló színészek alakítják. A... több»

Galéria (85)

Orlando Bloom
Ian McKellen
John Rhys-Davies
Elijah Wood
Orlando Bloom
Elijah Wood
Viggo Mortensen
Ian McKellen

Videók (4)

A film összbevétele 887 832 826 dollár volt (imdb.com).

 

Peter Jackson-nak jó nagy lakása lehet, ha megtalálható benne az egész megépített, ember nagyságú Zsáklak.

(Norbert93 )
 

David Bowie érdeklődött Elrond karaktere iránt, de Peter Jackson véleménye szerint túl híres volt arra a szerepre. Egy kevésbé ismert művészt szánt Elrond alakítására, így szerződtette le Hugo Weavinget, aki akkor már leforgatta a Mátrixot, de a filmet még nem mutatták be.

(TribeBubu)
 

Uma Thurmant felkérte Peter Jackson, hogy játssza el Arwent, de mivel akkortájt esett teherbe, nem tudta elvállalni a szerepet.

(TribeBubu)
 

A Xena, a harcos hercegnőből ismert új-zélandi Lucy Lawlesst Peter Jackson győzködte, hogy játssza el Galadrielt, de a színésznő nem állt kötélnek.

(TribeBubu)
 

Anthony Hopkinst, Tom Wilkinsont és Kate Winsletet is felkérték egy-egy meg nem nevezett karakter eljátszására, de mind elutasították az ajánlatot.

(TribeBubu)
 

Liam Neesonnak felajánlották Boromir szerepét, de elutasította.

(TribeBubu)
 

Orlando Bloom Faramir szerepéért indult a meghallgatáson, de végül Legolaséra szerződtették.

(TribeBubu)
 

Ethan Hawke is jelentkezett Faramir szerepére.

(TribeBubu)
 

Az akkoriban legfeljebb a Ryan közlegény megmentéséből ismert Vin Diesel is szemet vetett Aragorn szerepére. A mára akciósztárrá lett színész mellesleg régóta nagy rajongója A Gyűrűk Ura könyvek írója, J. R. R. Tolkien professzor munkáinak. A Dungeons and Dragons nevű szerepjátékkal játszott gyerekkorában, amiben a Melkor nevet viselte. Később Tolkien A szilmarilok című kötetében rátalált a névre, és azóta nagy kedvence a professzor által alkotott mitikus világ.

(TribeBubu)
 

Russell Crowe-ot is jelölték Aragorn szerepére, de az Egy csodálatos elme című film miatt visszautasította, amivel aztán Oscar jelölést kapott.

(TribeBubu)
 
Saját véleményem, hogy nehezen találni a bátorságról, kalandvágyról, barátságról, kitartásról, megpróbáltatásokról és egyéb erényekről pontosabb, szórakoztatóbb és tanulságosabb történetet. Filmként pedig a valaha készített legszenzációsabb alkotás. Ha ez nem zseniális, akkor mi az? Mai napig tátott szájjal nézem. Boldog 15. születésnapot! 9,5/10 több»