Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Filmadatlap
 
33
Szereplők
170
Vélemények
85
Képek
5
Videók
A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége

Galéria (85)

Orlando Bloom
Ian McKellen
John Rhys-Davies
Elijah Wood
Orlando Bloom
Elijah Wood
Viggo Mortensen
Ian McKellen

Videók (5)

 
Informer2   2023. 03. 02.

legújabb vélemény

0
Kötelező fantasy

A Gyűrűk Ura egy fantasztikus eposzi fantasy történet, amelyet J. R. R. Tolkien írt, és amelyet Peter Jackson adaptált filmre. Az író világa a fantázia és a mitológia gazdag hagyományait ötvözi, és egy olyan izgalmas történetet mesél el, amelyben a jó és a gonosz küzdelme, az önfeláldozás, a barátság és az összetartás témái vannak jelen. Szerintem A Gyűrűk Ura egy mestermű, amely minden tekintetben kiemelkedő. A történet fantasztikus, a karakterek mélyen kidolgozottak, az operatőri munka kiváló, a zenei aláfestés pedig elképesztően hangulatos. A film lenyűgöző látványvilággal rendelkezik, és az egész történetet kiválóan vezeti végig. A film azonban nem csak szórakoztató, hanem elmélkedésre is ösztönöz. Az önfeláldozás, az emberi erények és a barátság témái olyan üzeneteket közvetítenek, amelyek inspirálóak és elgondolkodtatóak. A Gyűrűk Ura nagyon erős és mély történet, amelynek hatása hosszú ideig velünk marad. Összességében A Gyűrűk Ura egy fantasztikus film, amely minden fantasy-rajongónak és kalandfilm szeretőnek kötelező látni.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

2

Egy nagyszerű fantasy, ami végig leköti az embert, és a képi világa is fantasztikus, érdekes a történet, úgyhogy minden egyben van. Klasszikus, és ajánlott kategória!

 
JRD   2022. 05. 09.

2
És ezzel ért egy újabb elágazáshoz a filmvilág...

Látványos, érdekes, izgalmas és valljuk be, nagyban meghatározta (a Harry Potterrel együtt) a következő évek fantasy, varázslós-tündés-orkos filmelvárásait. Hirtelen olyan technikai trükkök kerültek elő, amelyekkel tényleg el lehetett hitetni, hogy a történetben léteznek ilyen lények, léteznek ilyen varázslatok stb. Nem voltak szakaszos mozgású bábok, nem voltak gyengén odarajzolt trükkök. Tolkien könyveit elolvasva volt bennem némi félsz a feldolgozást illetően. A könyv néha nehézkes volt, néhol túlságosan is aprólékos, szinte behatárolta az ember képzeletét. Mégis, a történetet olvasva beleéltem magam az események sodrába. És a film ugyanezt a hatást váltotta ki belőlem. Ha kikapcsra vágysz, ha szakad kint az eső, és nincs jobb dolgod, nézd meg! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
Thibo84   2016. 06. 21.

1

Gyönyörű tájak, kiváló szereposztások, a film hangulatát visszaadó zene, és monumentális csaták.

 
Deku   2017. 07. 10.

1

Az első részben az tetszett nagyon ahogy az elején lefestik az idilli képet amikor még csak ismerkedünk a karakterekkel és szép lassan kerülnek bele a bonyodalmak. Nagyon érzékletesen készítették el és oda figyeltek arra, hogy részletes legyen a tört... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 05.

3
J. R. R. Tolkien regénye alapján vászonra vitt tündérmese, amely egy új mérföldkő lett a filmek világában

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film, amely megváltoztatott rengeteg dolgot az életünkben és a filmiparban egyaránt. Egy ilyesfajta klasszikussal nehéz elindulni, hisz annyi mindenről lehet beszélni. Az biztos, hogy 2001-ben Peter Jackson egy igazán nagy munkát tudhatott maga mög... teljes kritika»

 
indingo   2017. 04. 10.

2

Egyszer lehet, hogy könyvben is elolvasom. Sose gondoltam volna, hogy egy tündéres mese ennyire tetszeni fog. ezerszer meg lehet nézni, mindig ad valami újat.

A film összbevétele 887 832 826 dollár volt (imdb.com).

 

Andy Serkisnek, aki Gollam hangja és megformálója, semmiféle számítógépes hangeffektet nem kellett használnia, végig a saját hangján alakította Szméagolt.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Naponta közel 1500 tojást készítettek a stáb számára.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A Mória kapuján található íráshoz, amely tünde nyelven íródott, ugyanolyan festéket használtak, mint az útjelző táblákhoz szokás.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Peter Jackson-nak jó nagy lakása lehet, ha megtalálható benne az egész megépített, ember nagyságú Zsáklak.

(Norbert93)
 

David Bowie érdeklődött Elrond karaktere iránt, de Peter Jackson véleménye szerint túl híres volt arra a szerepre. Egy kevésbé ismert művészt szánt Elrond alakítására, így szerződtette le Hugo Weavinget, aki akkor már leforgatta a Mátrixot, de a filmet még nem mutatták be.

(TribeBubu)