Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Filmadatlap
 
33
Szereplők
169
Vélemények
85
Képek
5
Videók
A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége

Galéria (85)

Orlando Bloom
Ian McKellen
John Rhys-Davies
Elijah Wood
Orlando Bloom
Elijah Wood
Viggo Mortensen
Ian McKellen

Videók (5)

 
Madkamilla   2022. 01. 05.

legújabb vélemény

0
A legjobb

Filmben és könyvben egyaránt a kedvencem. Megszámlálhatatlanul sokszor olvastam és láttam. Tolkien maga is vállon veregette volna Peter Jacksont, ha látta volna, mit hozott létre legnagyobb művéből. Úttörő a filmiparban, és nem véletlenül. Alan Lee és John Howe hiba nélkül tették láthatóvá a képzeletet. Howard Shore zenéje pedig egyszerűen fantasztikus, tökéletes elegyet alkot a látvánnyal. A színészek pedig... hűha... a legfantasztikusabb válogatás, amit eddig láttam. Könyvadaptációként a legjobb valaha, nem csak feldolgozza a trilógiát, hanem ki is egészíti azt. A kettő együtt hatalmasat üt. Lenyűgöző és hátborzongató, ajánlom minden fantasyrajongónak.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 05.

1
J. R. R. Tolkien regénye alapján vászonra vitt tündérmese, amely egy új mérföldkő lett a filmek világában

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A film, amely megváltoztatott rengeteg dolgot az életünkben és a filmiparban egyaránt. Egy ilyesfajta klasszikussal nehéz elindulni, hisz annyi mindenről lehet beszélni. Az biztos, hogy 2001-ben Peter Jackson egy igazán nagy munkát tudhatott maga mög... teljes kritika»

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Egyszer lehet, hogy könyvben is elolvasom. Sose gondoltam volna, hogy egy tündéres mese ennyire tetszeni fog. ezerszer meg lehet nézni, mindig ad valami újat.

 
Thibo84   2016. 06. 21.

0

Gyönyörű tájak, kiváló szereposztások, a film hangulatát visszaadó zene, és monumentális csaták.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Az első részben az tetszett nagyon ahogy az elején lefestik az idilli képet amikor még csak ismerkedünk a karakterekkel és szép lassan kerülnek bele a bonyodalmak. Nagyon érzékletesen készítették el és oda figyeltek arra, hogy részletes legyen a tört... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

0

Egy nagyszerű fantasy, ami végig leköti az embert, és a képi világa is fantasztikus, érdekes a történet, úgyhogy minden egyben van. Klasszikus, és ajánlott kategória!

 
Orosz István   2017. 07. 28.

0

Szerintem egy nagyon jól összerakott film, most 17 év után is látványban megállja a helyét. A könyvhöz próbált a rendező hű maradni, és ez szerintem látszik a filmen is. Örök siker, és szerintem klasszikus is.

A film összbevétele 887 832 826 dollár volt (imdb.com).

 

Andy Serkisnek, aki Gollam hangja és megformálója, semmiféle számítógépes hangeffektet nem kellett használnia, végig a saját hangján alakította Szméagolt.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Naponta közel 1500 tojást készítettek a stáb számára.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A Mória kapuján található íráshoz, amely tünde nyelven íródott, ugyanolyan festéket használtak, mint az útjelző táblákhoz szokás.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Peter Jackson-nak jó nagy lakása lehet, ha megtalálható benne az egész megépített, ember nagyságú Zsáklak.

(Norbert93)
 

David Bowie érdeklődött Elrond karaktere iránt, de Peter Jackson véleménye szerint túl híres volt arra a szerepre. Egy kevésbé ismert művészt szánt Elrond alakítására, így szerződtette le Hugo Weavinget, aki akkor már leforgatta a Mátrixot, de a filmet még nem mutatták be.

(TribeBubu)