Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
89

A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Filmadatlap
 
33
Szereplők
165
Vélemények
85
Képek
3
Videók
A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége
Orlando Bloom
Ian McKellen
John Rhys-Davies
Elijah Wood
Orlando Bloom
Elijah Wood
Viggo Mortensen
Ian McKellen
 
dailyfilmsan   2020. 04. 20.

legújabb vélemény

Kultikus alap darab, amit ha nem láttál furán néz rád az emberek 92 %-a. De ha közelebbről szemügyre vesszük akkor tele van hibával a film. A könyvektől teljes mértékben elvonatkoztatva, csak a filmre összpontosítva írom a véleményem! Annyi információt kapunk a laza 3 órás játékidő alatt amivel éppen csak a megismerjük a környezetet. Nem tudunk meg semmit az egy gyűrűről, mi is az ereje? miért akar mindenki vele harcolni? mit tud? (azon kívül hogy megbolondulsz tőle) Kérdések kérdések hátán. Ez pedig csak egy olyan meg nem magyarázott dolog amire jó lenne egy kis időt szánni. A filmet nézve viszont kellemes volt észrevenni hogy a később elkészített Hobbit trilógia milyen jól ráreflektált elődjére aki időben utána játszódik. ( bővített rendezői változatban) A szereplők és az atmoszféra kiváló és a világot is nagyon jól megfogták a készítők. A film ereje ebben a külön világban rejlik ami szépségével elvonja a figyelmünket minden más apró hibáról, amiket a sokadik nézés kritikus szemei vesznek csak észre. Nem vagyok nagy Fan, csak kedvelem a filmet és a szépségét.

 
NGN   2019. 12. 31.

a nap véleménye

Az utazás elkezdődik

Peter Jackson hatalmas vállalkozásba kezdett, amikor megálmodta a regény filmvászonra vitelét. Rengeteg tényező volt, amin elbukhatott volna, kompromisszumokat is kellett kötnie, persze csak a józan ész határain belül. Itt van például Bombadil Toma, akit egy az egyben ki kellett hagynia a filmből, egyrészt mert már túl sok lett volna, másrészt a cselekményt sem vitte volna igazán előre. Sok rajongó már ekkor felhördült, hogy megszentségteleníti Tolkien művét, de igazából a rendező csupán a cselekmény folytonosságát akarta fenntartani. De ez is egyfajta ösztönzés, hogy aki meg akarja ismerni Bombadilt, az olvassa el a könyveket. No mindegy, a végeredményen semmit nem változtatott a hiánya, h... több»


 
indingo   2017. 04. 10.

Egyszer lehet, hogy könyvben is elolvasom. Sose gondoltam volna, hogy egy tündéres mese ennyire tetszeni fog. ezerszer meg lehet nézni, mindig ad valami újat.

 
Deku   2017. 07. 10.

Az első részben az tetszett nagyon ahogy az elején lefestik az idilli képet amikor még csak ismerkedünk a karakterekkel és szép lassan kerülnek bele a bonyodalmak. Nagyon érzékletesen készítették el és oda figyeltek arra, hogy részletes legyen a történet. Ne legyen tele üres foltokkal. Ez pedig kiváló élményt hagyott maga után.

 
Orosz István   2017. 07. 28.

Szerintem egy nagyon jól összerakott film, most 17 év után is látványban megállja a helyét. A könyvhöz próbált a rendező hű maradni, és ez szerintem látszik a filmen is. Örök siker, és szerintem klasszikus is.

 
Saját véleményem, hogy nehezen találni a bátorságról, kalandvágyról, barátságról, kitartásról, megpróbáltatásokról és egyéb erényekről pontosabb, szórakoztatóbb és tanulságosabb történetet. Filmként pedig a valaha készített legszenzációsabb alkotás. Ha ez nem zseniális, akkor mi az? Mai napig tátott szájjal nézem. Boldog 15. születésnapot! 9,5/10 több»

A film összbevétele 887 832 826 dollár volt (imdb.com).

 

Peter Jackson-nak jó nagy lakása lehet, ha megtalálható benne az egész megépített, ember nagyságú Zsáklak.

(Norbert93)
 

David Bowie érdeklődött Elrond karaktere iránt, de Peter Jackson véleménye szerint túl híres volt arra a szerepre. Egy kevésbé ismert művészt szánt Elrond alakítására, így szerződtette le Hugo Weavinget, aki akkor már leforgatta a Mátrixot, de a filmet még nem mutatták be.

(TribeBubu)
 

Uma Thurmant felkérte Peter Jackson, hogy játssza el Arwent, de mivel akkortájt esett teherbe, nem tudta elvállalni a szerepet.

(TribeBubu)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.