Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
90%

A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Filmadatlap
 
33
Szereplők
166
Vélemények
85
Képek
5
Videók
A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége
 
belavagyok   2020. 10. 11.

legújabb vélemény

0

Mindenképpen a legerősebb rész, ahol megismerhetjük a főbb szereplőket és az alaptörténetet. A látványa különleges, főként a mindenféle teremtmény miatt.

 
NGN   2019. 12. 31.

a nap véleménye

2
Az utazás elkezdődik

Peter Jackson hatalmas vállalkozásba kezdett, amikor megálmodta a regény filmvászonra vitelét. Rengeteg tényező volt, amin elbukhatott volna, kompromisszumokat is kellett kötnie, persze csak a józan ész határain belül. Itt van például Bombadil Toma,... teljes kritika»


 
indingo   2017. 04. 10.

0

Egyszer lehet, hogy könyvben is elolvasom. Sose gondoltam volna, hogy egy tündéres mese ennyire tetszeni fog. ezerszer meg lehet nézni, mindig ad valami újat.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Az első részben az tetszett nagyon ahogy az elején lefestik az idilli képet amikor még csak ismerkedünk a karakterekkel és szép lassan kerülnek bele a bonyodalmak. Nagyon érzékletesen készítették el és oda figyeltek arra, hogy részletes legyen a tört... több»

 
Orosz István   2017. 07. 28.

0

Szerintem egy nagyon jól összerakott film, most 17 év után is látványban megállja a helyét. A könyvhöz próbált a rendező hű maradni, és ez szerintem látszik a filmen is. Örök siker, és szerintem klasszikus is.

 
Thibo84   2016. 06. 21.

0

Gyönyörű tájak, kiváló szereposztások, a film hangulatát visszaadó zene, és monumentális csaták.

 
Diesel   2018. 02. 28.

1

Számomra ez film örök klasszikus. A története a látvány világa mind mind páratlan volt annak idején. Emlékszem mennyire örültünk öcsémmel amikor megkaptuk eredeti VHS-en. Aranyos szerethető története van. A karaktereket kiváló színészek alakítják. A... több»

Galéria (85)

Orlando Bloom
Ian McKellen
John Rhys-Davies
Elijah Wood
Orlando Bloom
Elijah Wood
Viggo Mortensen
Ian McKellen

Videók (5)

A film összbevétele 887 832 826 dollár volt (imdb.com).

 

Peter Jackson-nak jó nagy lakása lehet, ha megtalálható benne az egész megépített, ember nagyságú Zsáklak.

(Norbert93 )
 

David Bowie érdeklődött Elrond karaktere iránt, de Peter Jackson véleménye szerint túl híres volt arra a szerepre. Egy kevésbé ismert művészt szánt Elrond alakítására, így szerződtette le Hugo Weavinget, aki akkor már leforgatta a Mátrixot, de a filmet még nem mutatták be.

(TribeBubu)
 

Uma Thurmant felkérte Peter Jackson, hogy játssza el Arwent, de mivel akkortájt esett teherbe, nem tudta elvállalni a szerepet.

(TribeBubu)
 

A Xena, a harcos hercegnőből ismert új-zélandi Lucy Lawlesst Peter Jackson győzködte, hogy játssza el Galadrielt, de a színésznő nem állt kötélnek.

(TribeBubu)
 

Anthony Hopkinst, Tom Wilkinsont és Kate Winsletet is felkérték egy-egy meg nem nevezett karakter eljátszására, de mind elutasították az ajánlatot.

(TribeBubu)
 

Liam Neesonnak felajánlották Boromir szerepét, de elutasította.

(TribeBubu)
 

Orlando Bloom Faramir szerepéért indult a meghallgatáson, de végül Legolaséra szerződtették.

(TribeBubu)
 

Ethan Hawke is jelentkezett Faramir szerepére.

(TribeBubu)
 

Az akkoriban legfeljebb a Ryan közlegény megmentéséből ismert Vin Diesel is szemet vetett Aragorn szerepére. A mára akciósztárrá lett színész mellesleg régóta nagy rajongója A Gyűrűk Ura könyvek írója, J. R. R. Tolkien professzor munkáinak. A Dungeons and Dragons nevű szerepjátékkal játszott gyerekkorában, amiben a Melkor nevet viselte. Később Tolkien A szilmarilok című kötetében rátalált a névre, és azóta nagy kedvence a professzor által alkotott mitikus világ.

(TribeBubu)
 

Russell Crowe-ot is jelölték Aragorn szerepére, de az Egy csodálatos elme című film miatt visszautasította, amivel aztán Oscar jelölést kapott.

(TribeBubu)
 
Saját véleményem, hogy nehezen találni a bátorságról, kalandvágyról, barátságról, kitartásról, megpróbáltatásokról és egyéb erényekről pontosabb, szórakoztatóbb és tanulságosabb történetet. Filmként pedig a valaha készített legszenzációsabb alkotás. Ha ez nem zseniális, akkor mi az? Mai napig tátott szájjal nézem. Boldog 15. születésnapot! 9,5/10 több»