Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90

A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Filmadatlap
 
33
Szereplők
162
Vélemények
13
Képek
1
Videók
A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége
 
indingo   2017. 04. 10.

Egyszer lehet, hogy könyvben is elolvasom. Sose gondoltam volna, hogy egy tündéres mese ennyire tetszeni fog. ezerszer meg lehet nézni, mindig ad valami újat.

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

Remek film, csodálatos látványvilág, a zene zseniális, egy amiért nálam 4 csillag és nem 5 az talán a hossza, igaz én egy 3 óra 40 perces verziót láttam(lehet mindenki) I dont know, de szerintem meglehetett volna ez oldani rövidebben is. Az én verziómban végignéztem egy komplett "szilvesztert" Zsákoséknál, na az kicsit odaütött, de összeségében REMEK. Mindenkinek kell látni a komplett trilógiát legalább egyszer és viszonylag fiatalabb korába találjon be, mikor még fogékony az agy, vagy nagyon öreg korban mikor már mindegy.


 
MP170506   2018. 12. 10.

Számomra ez egy tökéletes film. Minden a helyén van, mindenki kiváló alakítást nyújt, hihetetlen a látványvilága, nagyszerűek a karakterek. Persze ehhez kellett egy kiváló könyv, amiből sikerült egy zseniális adoptációt készíteni! ÖTÖS!

 
Szilonka   2017. 10. 16.

Engem teljesen magával ragadott a film, nagyon aprólékosan kidolgozott történet, remek a környezet, a díszlet és a kosztümök. A történet tartalmas és izgalmas.

 
Edii   2015. 01. 27.

Habár a könyv és a film minden esetben két külön világ, a Gyűrűk Ura a lehető legjobb filmadaptáció! Pont annyira írja át az eseményeket, mint amennyi feltétlenül szükséges egy igazán jó mozi összehozásához! A Gyűrűk Ura egy nagyon szép történet, és mind a könyv, mind a film nyújt belőle valamit, tökéletesen összeillenek!

Orlando Bloom
Ian McKellen
John Rhys-Davies
Elijah Wood
Orlando Bloom
Elijah Wood
Viggo Mortensen
Ian McKellen
 
Saját véleményem, hogy nehezen találni a bátorságról, kalandvágyról, barátságról, kitartásról, megpróbáltatásokról és egyéb erényekről pontosabb, szórakoztatóbb és tanulságosabb történetet. Filmként pedig a valaha készített legszenzációsabb alkotás. Ha ez nem zseniális, akkor mi az? Mai napig tátott szájjal nézem. Boldog 15. születésnapot! 9,5/10 több»
 

Peter Jackson-nak jó nagy lakása lehet, ha megtalálható benne az egész megépített, ember nagyságú Zsáklak.

(Norbert93 )
 

David Bowie érdeklődött Elrond karaktere iránt, de Peter Jackson véleménye szerint túl híres volt arra a szerepre. Egy kevésbé ismert művészt szánt Elrond alakítására, így szerződtette le Hugo Weavinget, aki akkor már leforgatta a Mátrixot, de a filmet még nem mutatták be.

(TribeBubu)
 

Uma Thurmant felkérte Peter Jackson, hogy játssza el Arwent, de mivel akkortájt esett teherbe, nem tudta elvállalni a szerepet.

(TribeBubu)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.