Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90

A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Filmadatlap
 
32
Szereplők
164
Vélemények
13
Képek
3
Videók
A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége
 
indingo   2017. 04. 10.

Egyszer lehet, hogy könyvben is elolvasom. Sose gondoltam volna, hogy egy tündéres mese ennyire tetszeni fog. ezerszer meg lehet nézni, mindig ad valami újat.

 
Deku   2017. 07. 10.

Az első részben az tetszett nagyon ahogy az elején lefestik az idilli képet amikor még csak ismerkedünk a karakterekkel és szép lassan kerülnek bele a bonyodalmak. Nagyon érzékletesen készítették el és oda figyeltek arra, hogy részletes legyen a történet. Ne legyen tele üres foltokkal. Ez pedig kiváló élményt hagyott maga után.


 
Diesel   2018. 02. 28.

Számomra ez film örök klasszikus. A története a látvány világa mind mind páratlan volt annak idején. Emlékszem mennyire örültünk öcsémmel amikor megkaptuk eredeti VHS-en. Aranyos szerethető története van. A karaktereket kiváló színészek alakítják. A díszletek a karakterek ruházata szépek gondosan kidolgozottak a helyszínek pedig gyönyörűek. Még azt is ki merem jelenteni hogy 2001-ben a leglátványosabb kalandfilm volt! Bármikor újra nézhetem mert sosem unom meg. A film látványa, és a hozzá tartozó zene varászlatos hangulatot teremt.

 
Orosz István   2017. 07. 28.

Szerintem egy nagyon jól összerakott film, most 17 év után is látványban megállja a helyét. A könyvhöz próbált a rendező hű maradni, és ez szerintem látszik a filmen is. Örök siker, és szerintem klasszikus is.

 
GedyPapa   2017. 03. 06.

Ezzel a filmmel csöppenhettünk be egy új világba, ami oly sokunknak még új volt. Megismerhettük az alapproblémát, az alapszereplőket és a környezetet, ahol 3 részen keresztül barangolhatunk és izgulhatjuk végig a szövetség ténykedését. Sokak számára ez volt a leglaposabb rész, viszont én a részletességet a kidolgozottságot emelném ki, hiszen egy jó alap nélkül nem lehet nagyot építeni. Kiváló színészek és izgalom. Sokszor nézős mozi, ami kötelező darab mindenkinek!

Orlando Bloom
Ian McKellen
John Rhys-Davies
Elijah Wood
Orlando Bloom
Elijah Wood
Viggo Mortensen
Ian McKellen
 
Saját véleményem, hogy nehezen találni a bátorságról, kalandvágyról, barátságról, kitartásról, megpróbáltatásokról és egyéb erényekről pontosabb, szórakoztatóbb és tanulságosabb történetet. Filmként pedig a valaha készített legszenzációsabb alkotás. Ha ez nem zseniális, akkor mi az? Mai napig tátott szájjal nézem. Boldog 15. születésnapot! 9,5/10 több»

A film összbevétele 871 530 324 dollár volt (imdb.com).

 

Peter Jackson-nak jó nagy lakása lehet, ha megtalálható benne az egész megépített, ember nagyságú Zsáklak.

(Norbert93 )
 

David Bowie érdeklődött Elrond karaktere iránt, de Peter Jackson véleménye szerint túl híres volt arra a szerepre. Egy kevésbé ismert művészt szánt Elrond alakítására, így szerződtette le Hugo Weavinget, aki akkor már leforgatta a Mátrixot, de a filmet még nem mutatták be.

(TribeBubu)
 

Uma Thurmant felkérte Peter Jackson, hogy játssza el Arwent, de mivel akkortájt esett teherbe, nem tudta elvállalni a szerepet.

(TribeBubu)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.