2022.09.04 07:16 Norbert93 Olvasottság: 266x
1

Ki nyeri az idei fantasy-sorozat párbajt avagy vélemény két epizód után

Tudom, hogy nem lehet összefogó és átlátható véleményt alkotni két epizód után, de itt két olyan részről beszélünk, ami reprezentálja azt, hogy mi vár ránk az elkövetkezendő részekben (már ha hajlandóak vagyunk folytatni).

Szomorú vagyok, hogy megint egy nagy várományost kell lehúznom, de egyértelműen kijelenthető, hogy a Hatalom gyűrűi úgy ahogy van gyenge eresztés. És nem! Nem a túlzott érzékenyítést tartom most a probléma forrásának, hanem azt, hogy az első rész első tíz percét leszámítva unalmas és lélektelen az egész. Nem elhanyagolható továbbá az sem, hogy az Elrond urat játszó színész kivételével egyetlen hiteles szerepet sem tudnék kiemelni; azt kell hogy mondjam, a casting nagyon durván félement.

Ki nyeri az idei fantasy-sorozat párbajt avagy vélemény két epizód után

Ahogyan Tolkien leírja és ahogy Péter Jackson bemutatja a tündéket, akik hosszú hajjal, kecses mozgással és emberfeletti szépséggel rendelkeznek, annak itt teljesen az ellentéte látszódik: van két - három karakter, aki valamilyen formában megfelel az "ideálnak', de a legtöbbjüknek köze sincs a tündék megjelenéséhez, gyakorlatilag itt fanmade szinten is alig-alig sikerült megütni a mércét.

No és itt vannak a hobbitok (ja bocs, gyaplábúak). Ezek olyan szinten feleslegesek és idétlenek, hogy az valami fájdalmas. Még csak bővebben ki sem akarom fejteni, hogy ezalatt mit gondolok.


Ez a sorozat úgy ahogy van egy közepes és gyenge között libikókázó tucat fantasy-sorozat, mint a Shannara vagy a többi felejthető és elkaszált széria. Nálam inkább a gyenge értékelés felé hajlik, különösen ha figyelembe veszem azt, hogy milyen tiszteletlenül kezeli a professzor úr örökségét.


Nem is szaporítom felesleges tovább a szót, nem akartam konkrét kritikát megfogalmazni, mindösszesen le kellett írnom valahová röviden azt, hogy milyen reakciót váltott ki belőlem a sorozat, ennek egy kicsit ki kellett kívánkoznia belőlem.


Mindenesetre egy biztos, ha az Amazon a feje tetejére áll is; az idei fantasy-sorozat háborút könnyedén megnyerte az HBO.

akció | dráma | fantasy | kaland

Az Amazon Studios sorozata elsőként hozza el Középfölde másodkorának legnagyobb hőseit és legendáit. Ez az epikus történet évezredekkel A hobbit és az eredeti Gyűrűk Ura... több»

1