![]()
Nagyon tetszett, hogy a kezdetektől jelen voltunk Beth életében. A melankolikus háttértörténet és az árvaházban zajló, ma már elképzelhetetlennek tartott körülmények nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy érdekeljen, mi lesz főhősünk sorsa a későbbiekben. Tetszett, hogy egyáltalán nem volt idilli, életszerű szereplőket kaptunk, senkire sem lehetett ráhúzni a jó- vagy rosszfiú karakterét. Mindenki tett jó és rossz dolgokat, köztük a főszereplőnk is, de maximálisan meg tudtuk érteni őt a mélypontjai legmélyebb mocskaiban is, de ha nem is értettük meg, szimpatizáltunk vele, sajnáltuk.
Ami a legérdekesebb volt számomra, hogy Beth minden egyes férfival való kapcsolata a sakk köré épült, ez akkor tetőződött, amikor az egyik bajnokkal, akivel már együtt élt egy ideje, lefeküdtek, de a férfi az aktus után is csak arról volt képes beszélni, milyen lépésekkel tudná legyőzni ellenfelét. Sajnáltam, hogy senki számára nem volt több egy világbajnoknál, de mivel az élete nagy részét a sakk és a pirulák tették ki (később csatlakozott az alkohol is), ez nem is meglepő. A szerelmi szál szerintem abszolút jó irányba ment el, nem volt benne egyetlen nyálas jelenet sem, de azért kaphattunk egy kis plátói szerelmet, szerintem ez egy ilyen történetbe kell is.
![]()
Örülök, hogy nincs belőle több évad, hiszen ezt a történetet felesleges lenne tovább ragozni, hét részben tökéletesen elmondta azt, amit el kellett. Sakk laikusoknak is ajánlom, mert – bár e köré épül – abszolút nem kell értenünk hozzá ahhoz, hogy megértsük és átéljük ezt a drámát. 2020 kicsit jobb lett ettől a sorozattól.
92 A vezércsel (2020)
Egy árva sakkzseni a hidegháborús érában a függőségével küzdve azért harcol, hogy a világ legjobb sakkozója váljék belőle. több»
Szereplők: Thomas Sangster, Anya Taylor-Joy, Bill Camp, Harry Melling, Marcin Dorociński