Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

A nulláról kezdve (2022)

From Scratch
Filmadatlap
 
31
Szereplők
7
Vélemények
2
Képek
4
Videók

Galéria (2)

Eugenio Mastrandrea
Zoe Saldana

Videók (4)

 
cynicalrealist   2023. 02. 07.

legújabb vélemény

0
Két csillagról kezdve

Sokáig nem szerettem ezt a sorozatot – a mélypont kétségkívül a 2. epizód volt –, olyannyira, hogy már túl voltunk a felén, amikor még mindig azt mondtam, hogy ezt a nyűglődést el lehetett volna intézni egy kétórás filmben. Az 5. rész után azonban elkezdett „kinyílni” a történet, és rá kellett jönnöm, hogy ezt a szép és szomorú történetet csak ilyen lassan lehetett elmesélni. A szereplők a helyükön vannak, remek alakításokat látunk, nincs olyan, aki kilógna, túljátszana vagy kevesebbet hozna a szükségesnél. Az emberi, társadalmi üzenetek is átjönnek, a készítők nem tolnak semmit az arcunkba, ránk bízzák a fontos gondolatok feldolgozását. Külön pont jár azért, hogy 2022-ben az alkotók nem gyengültek el, és nem erősítették fel harsányra a rasszok és kultúrák együttélésének problémáit, hanem azt is a történetnek és a fő mondanivalónak rendelték alá. Összességében le a kalappal a sorozat, a szereplők és alkotók előtt.

 
szemtelen   2022. 10. 24.

1
tele szívvel

Nem is tudom, honnan kezdjem, de biztosan állíthatom, hogy ez a szerelmi történet remek érzékkel készített, pokoli érzelmes és romantikus volt, tombol a szenvedély, és mély a szomorúság. Hihetetlen, hogy mit élsz át a tv fotelben ülve vagy a kanapédon fekve. Lino és Amy szerelmi története a megpróbáltatások sorozata, tele van érzelmekkel, mindenkit személyesen megérint. Fantasztikus főszereplők, fenomenális mellékszereplők, elképesztő kémia, élvezetes zene, bámulatos ételek. A nulláról kezdve igaz történet, amely Tembi Locke From Scratch: A Memoir of Love, Sicily and Finding Home című könyvén és emlékiratokon alapul. Ez egy rendkívül impozáns sorozat, és nem csak a gyönyörű beállítások miatt. Ez egy fenséges történet, tele szívvel. Mindenképpen meg kell nézni, mert szavakkal nem lehet leírni azt a brutális munkát, amit az alkotók végeztek. Soha el nem felejthető film.

 
Alexa   2022. 11. 02.

0
Nem egy átlagos romantikus film

Aki azt hiszi, egy unalmas romantikus filmet fog nézni, az meg fog lepődni. Bár az alaptörténet egy új szerelemmel indul, de végigkísérhetjük a saját és családjuk életének alakulását is. Gyönyörű dráma, amely az élet minden területét lefedi. A szülőkkel való kapcsolatok, az önmegvalósítás, kulturális különbségek, közös fejlődések és kudarcok, család szerepek és az önzetlen szeretet: mindent megélhetünk a szereplőkkel. Megható és roppant mély érzelmeket ábrázoló sorozat, de cseppet sem giccses. Mindamellett igaz történet, és remekül megcsinálták a sorozatot. Azt olvastam, hogy az írónő testvére segített a forgatókönyvírásban - aki elvileg ezzel foglalkozik főállásban-, talán ezért is lett ennyire hiteles és őszinte az egész sorozat. Mert a valós életben átélt tapasztalásokat tudták átvinni a filmvászonra.

 
Idknw   2022. 11. 14.

0

Nagyon szép kis történet, a stábnak sikerült egy igazán jó színészcsapatot összeszednie, hatalmas összhang van mindenki közt. Micsoda ételek, micsoda helyek, és milyen szép nyelv az olasz!

 
lord777   2022. 10. 21.

0

Könnyen el lehet képzelni ennek a történetnek egy olyan változatát, amely az érzelmi manipulációt a szomorúság mindenféle katarzis nélkül való elfojtásával fokozza, de ez a sorozat bölcsen sosem habozik, hogy a szomorúságot valami vicces, édes vagy kínos dologgal vágja meg. Nekem tetszett, szerintem érdemes megnézni.

 
jojojo3   2022. 10. 22.

0

Valamivel kevésbé intelligens, kevésbé összetett és ironikusan kevésbé bensőséges, mint amilyen lehetne. Az eredmény még mindig elég jó, legalábbis ha szereted a szentimentális romantikát.

 
Nomi1975   2022. 10. 23.

0

Hosszú idő óta ez az a televíziós műsor, amely olyan érzéseket hozott fel bennem, amin magam is meglepődtem. Nyilván ehhez párosul a saját életem, életutam, de tele érzelmekkel, és gondolatokkal "faltam" végig a 8 részt. Még a hatása alatt vagyok, és... több»

 

A sorozat Tembi Locke bestseller emlékiratai alapján készült.

(indingo )