Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90
Filmadatlap
 
55
Szereplők
13
Vélemények
6
Képek
3
Videók

Érdekességek: Terápia (2012)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Dargay András terápiás szobájában 3000 darab könyv található, amelynek nagy részét antikváriumból kölcsönözték, valamint a stábtagok is behozták saját könyveiket.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Stork Csaba, a film díszlettervezője az első évad forgatása alatt hunyt el, 57 éves korában.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A sorozat első évadát 93 napig forgatták, amelyből Mácsai Pál 91-en részt kellett vennie. Ez napi 10-12 órát vett igénybe, plusz a próbákat. A színésznek kb 800 oldalnyi szöveget kellett megtanulnia.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A színészek mellett a rendezőknek is castingon kellett részt venniük, amely során felkérték őket, hogy vázolják fel terveiket a sorozat megvalósítását illetően. Az első évadban ez alapján Enyedi Ildikóé és Gigor Attiláé lett a lehetőség.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Mácsai Pál a forgatás nagy részében a saját ruháit hordja. Ez a készítők szerint azért volt fontos, hogy komfortosan érezze magát a szerepben.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Mácsai Pál a kék szeme miatt csúszott le majdnem a főszerepről, a rendezők ugyanis féltek tőle, hogy hűvös tekintete miatt nem tűnik majd elég együttérzőnek.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Terápia alapötlete egy Be Tipulal címen futó, 2005-ös izraeli sorozatból ered, amelyből az amerikai HBO 2008-ban saját verzióját is elkészítette, In Treatment címmel. A magyar változat első évadát 2012 őszén mutatták be.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.