10 thriller, amit nem érdemes kihagynod 2023-ban

A thrillerek rajongóinak a jövő évben is van mit várniuk. Rengeteg nagyszerű film van a kanyarban, amelyek a nézőket a székükhöz szegezik majd.

A szuperhős és fantasy filmek között rengeteg érdekes, provokatív és eredeti történet érkezik a képernyőkre, amelyek tömegeket fognak vonzani. Az olyan filmekkel, mint a Megfojtott virágok a nagy Martin Scorsese-től vagy Tom Cruise utolsó kiruccanása Ethan Huntként a Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész-ben, van mire várni.

#10

67 A gyilkos  (2023)

(20) (3)

akció | kaland | krimi

Netflix

Egy bérgyilkos súlyos lelki válságba kerül, amikor lelkiismeret furdalása támad, miközben ügyfelei továbbra is igényt tartanak a szolgálataira. több»

David Fincher mesterfilmes visszatér a sorozatgyilkosok világába a Netflix The Killer című filmjével, amely az azonos című francia képregénysorozat alapján készült. A hidegvérű és módszeres bérgyilkosról szóló történetben, aki egy erkölcsi iránytű nélküli világban kezd pszichológiai válságba kerülni, Fincher újra együtt dolgozik Andrew Kevin Walkerrel. Utóbbi írta az 1995-ös klasszikus Se7en című filmet Brad Pitt és Morgan Freeman főszereplésével. Michael Fassbender, aki a rendező számos projektjéből ismert, mint például az X-Men, a 12 év rabszolgaág, a Steve Jobs és még sok más, hosszabb szünetet tartott, így a rajongóknak nagy élményben lesz része, amikor Fincher értő kezei alatt visszatér. Fassbender mellett a bűnösen tehetséges Tilda Swinton is szerepelni fog az alkotásban, aki a pletykák szerint egy rivális bérgyilkost alakít majd.   
#9

49 A főkertész  (2022)

(6)

thriller

HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Egy  kertész odaadóan gondozza egy gyönyörű birtok területét, és mindent megtesz, hogy a munkaadója, a gazdag özvegyasszony kedvében járjon...   több»

Paul Schrader nem csak egy filmrendező, hanem szinte maga a műfaj. Shrader most visszatér azzal, amit egyesek nem hivatalos trilógiája harmadik fejezetének neveztek. A Master Gardener egy krimi, amely egy aprólékos kertészmérnök történetét meséli el, akit Joel Edgerton alakít. A filmben egy olyan férfit láthatunk, aki teljes odaadással gondozza egy gyönyörű birtok kertjét, és mindent megtesz a munkaadója kedvéért, akit a rejtélyes Sigourney Weaver alakít tökéletesen. A filmet a 2022-es Velencei Filmfesztiválon mutatták be, nagy rajongótáborral és elismeréssel. A történet akkor bontakozik ki, amikor Weaver karaktere megkéri Edgerton kertészét, hogy vegye szárnyai alá tanoncnak az unokahúgát. A film szélesebb körű bemutatóját a velencei világpremier után 2023 márciusára tervezik.  
#8

72 A védelmező 3  (2023)

(32) (2)

akció | krimi | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

Robert McCallt (Denzel Washington) a saját lelkiismerete gyötri. A saját kormányának bérgyilkosaként a múltban sok olyan dolgot kellett megtennie, amit már nem tud összeegyeztetni... több»

Denzel Washington visszatér Robert McCall szerepében, aki a népszerű Equalizer-franchise harmadik fejezetében ismét izgalmas próbára teszi egyedülálló képességeit. Az Edward Woodward főszereplésével készült, 1980-as évekbeli sorozaton alapuló The Equalizer-filmek bebetonozták Washingtont, mint meggyőző akciósztárt, aki az évek során a mozinézők körében kialakult jó hírnevét kamatoztatja. A 2023. szeptember 1-jén bemutatásra kerülő filmben Washington ismét Antoine Fuqua rendezővel dolgozik együtt, ami az ötödik színész-rendező közös produkciójuk. Dakota Fanning is szerepet kapott, ami nosztalgikus hangulatot kelt, hiszen ez a film újra egyesíti őt Denzellel, miután meghatóan játszottak együtt a néhai Tony Scott egyik legjobb filmjében, a 2004-es A tűzben edzett férfiben. Bár már van szereposztás, megjelenési dátum és néhány kulisszák mögötti fotó, a harmadik rész cselekményének részletei egyelőre titokban maradnak.
#7

68 Fűrész X.  (2023)

(17) (13)

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

John Kramer visszatér a Fűrész-sorozat eddigi legizgalmasabb, legújabb részében. Kirakós ezúttal egy mélyen személyes és eddig nem ismertetett játékot mutat be. A film az első... több»

Visszatérünk a Fűrész és a Kirakós gyilkos mániákus játékainak világába a Fűrész X-szel, amely zöld utat kapott a megjelenésre, éppen időben a 2023-as Halloween előtt. A híres franchise 10. részének történetét eddig titokban tartották, még a szereplőgárdát sem jelentették be. Csak a megjelenési dátumot erősítették meg: október 27. A Fűrész-sorozat 2004-ben kezdődött, amikor a műfaj rajongói megismerkedhettek a Tobin Bell által alakított szadista karakterrel, a "Kirakós gyilkos" nevű figurával és a rettegést keltő társával, Billyvel, a bábuval. A karakterek hátborzongató élet-halál helyzetekbe kerülnek, miközben megpróbálnak kiszabadulni abból az őrült csapdából, amelybe Jigsaw helyezte őket. A franchise rajongói és mindenki, aki szereti az izgalmakat a moziban, jegyezzék fel ezt a napot a Fűrész visszatérésére!
#6

68 Sikoly VI.  (2023)

(22) (8)

horror | misztikus | thriller

Netflix

Samnek (Melissa Barrera), Tarának (Jenna Ortega), Mindynek (Jasmin Savoy Brown) és Chadnek (Mason Gooding) elege van mindenből. Miután túlélték Ghostface utolsó mészárlását... több»

Csak a legújabb példa arra, hogy "egy népszerű horrorfranchise-t nem lehet kinyírni": a szupernépszerű Sikoly-sorozat hatodik fejezetét a legutóbbi reboot sikere után indították el az előzetes gyártásba, és 2023. március 31-i megjelenési dátumot tűztek ki. A hátborzongató franchise rajongói tudhatják, hogy mind az öt korábbi film Kalifornia államban játszódott: három film a kaliforniai Woodsboro fiktív városában, míg a Sikoly 2 egy kaliforniai egyetemi kampuszon, a Sikoly 4 pedig Hollywoodban. A hatodik részhez a reboot rendezői, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett visszatérnek, és a franchise első New York-i látogatásával a keleti partra, a Nagy Almába vitték el Szellemarc meséit. "Ennek a filmnek hajlandónak kell lennie mindent megkockáztatni, hogy felborítsa az összes elvárást" - mondta Gillett a közelgő Sikoly 6-ról - "És olyan mélyen vagyunk a Sikoly-filmek nyúlüregében, hogy ezen a ponton már minden benne van a pakliban."
#5

68 Kokainmedve  (2023)

(23) (17)

thriller | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

Amikor 1985-ben egy drogcsempész lezuhan kokainnal megrakott repülőgépével, Georgia állam vadonjában valami különös dolog történik. A baleset után mindenki a "fehér aranyat"... több»

Elizabeth Banks elég őrült alapfeltevést választott következő rendezői munkájához, de ami még őrültebb, hogy a filmet egy igaz történet ihlette. A félelmetes címet viselő Kokainmedve 2023. február 24-én kerül a mozikba. 1985-ben ostoba drogfutárok egy repülőgéppel lezuhantak a georgiai erdőbe, amely gép történetesen 75 kiló tiszta kokaint szállított, amit végül egy 500 kilós medve fedezett fel, aki azonnal megemésztette azt, és tombolásba kezdett az erdőben. Keverjünk hozzá mindehhez egy furcsa csapatnyi zsarut, bűnözőt, turistát és tinédzsert és máris megvan az alapja valami igazán különlegesnek, ami világszerte kultikus rajongótábort szülhet. A főszerepben Keri Russell és Margo Martindale és ez lett Ray Liotta egyik utolsó nagyvásznas alakítása, valamint a Straight Outta Comptonból ismert O'Shea Jackson Jr. és a Solo-ból ismert Alden Ehrenreich láthatóak a főbb szerepekben. A Kokainmedve olyan előzményekkel és örökséggel büszkélkedhet, amely a világ minden táján elkápráztathatja a filmrajongókat.
#4

62 M3GAN  (2022)

(27) (6)

horror | sci-fi | thriller

SkyShowtime | Telekom TVGO

Gemma egy robotikai játékgyártó cégnek dolgozik, amely hamarosan piacra dob egy babát, amely képes a gyerekekkel barátkozni, és a szülők hasznos segítőtársává válni. Ez az... több»

Itt az ideje egy újabb hátborzongató babafilmnek: az M3GAN az olyan klasszikusok szép hagyományait követi, mint a Gyerekjáték és az Annabelle, de egy kis digitális frissítéssel. A M3GAN 2023. január 6-án kerül a mozikba, és egy élethű mesterséges intelligenciájú babáról szól, amely elkezd saját pszichéjűvé válni. Az eredeti történet társszerzője James Wan, az olyan izgalmas sikerek mögött álló elme, mint pl a Fűrész. M3GAN-t úgy programozták, hogy a gyerekek kedvenc társa legyen: ez a programozás azonban a szülők legrosszabb rémálmává teszi. A zseniális fejleztő Gemma alkotta meg a babát, aki hirtelen az árván maradt 8 éves unokahúga gyámjává válik. M3GAN családtaggá válik, amikor Gemma úgy dönt, hogy összehozza unokahúgával, hogy megoldja a zsúfolt munkahelyi élet és az újonnan megtalált szülői felelősség problémáját - ez a döntés persze elképzelhetetlen következményekkel jár minden érintett számára.
#3

57 Kopogás a kunyhóban  (2023)

(24) (9)

horror | misztikus | thriller

SkyShowtime | Telekom TVGO

Egy család elhatározza, hogy egy félreeső faházban, távol a civilizációtól tölti a nyári vakációt gyermekükkel. Hamarosan azonban idegenek jelennek meg, és elfogják őket. Az... több»

Egy kamaszlányt, akit két szülője kísér, túszul ejt négy fegyveres idegen, akik az apokalipszist akarják elkerülni, miközben egy távoli faházban nyaralnak M. Night Shyamalan látomásos filmrendező új thrillerében. Az idegenek hátborzongatóan követelik, hogy a család hozzon meg egy elképzelhetetlen döntést valamivel kapcsolatban, amiről a nézőket homályban tartják, hűek maradva ezzel minden M. Night-filmhez. Ez a közelgő, 2023-as thriller reméli, hogy visszanyúlhat a korábbi M. Night-féle hideglelős filmek sikeréhez, mint a 6. érzék, a Sebezhetetlen és a Széttörve. Dave Bautista mellett Nikki Amuka-Bird a második M. Night-filmjében jelenik meg, valamint itt van Rupert Grint, akit leginkább a Harry Potter-sorozatból ismerhetünk, és a Mindhunterses - vagy legutóbb Smith ügynökként láthattuk - Jonathan Groff. A film 2023. február 3-án kerül a mozikba.
#2

akció | kaland | thriller

SkyShowtime

Hat világszerte népszerű epizód után újabb akció kémfilmmel bővül a több milliárd dolláros Mission Impossible franchise a főszerepben az Ethan Huntot alakító Tom Cruise-zal... több»

Tom Cruise izgalmasan ikonikus franchise-jának hetedik és egyben utolsó előtti része. A filmet ismét Cruise állandó munkatársa, Christopher McQuarrie rendezte, és a tervek szerint 2023. július 14-én kerül a mozikba. A Leszámolás az utolsó alkalom, hogy Cruise-t láthatjuk Ethan Hunt szerepében, aki mindent megtesz a világ megmentéséért. A színész 26 éve folyamatosan kelti életre őt. Elmondható, hogy a 2018-as Mission Impossible: Fallout volt a sorozat legjobbja, jelenleg 97 százalékos Rotten Tomatoes "Certified Fresh" pontszámmal rendelkezik, így a filmkészítőknek nagy feladatuk van. Cruise azonban már melegít, az MI: Fallout és a Top Gun: Maverick után, ismét bebizonyítva, hogy ő a legnagyobb főszereplő Hollywoodban. Mivel a Leszámolás Ethan Hunt hattyúdala, a közönség izgalmas búcsúra számíthat a közel három évtizedes odüsszeia után.
#1

72 Megfojtott virágok  (2023)

(31) (5)

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Mozikban | Apple TV+

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»

Négy év telt el azóta, hogy Martin Scorsese Oscar-díjas rendező játékfilmmel ajándékozta meg a mozinézőket. Az olyan filmes klasszikusok mögött álló férfi, mint A Wall Street farkasa egy kosztümös krimivel tér vissza. Ez a film a hatodik közös munkája Leonardo DiCaprióval és a tizedik Robert DeNiróval, életre szóló múzsájával. Scorsese egyike azon kevés minden alkalommal "esemény számba menő" rendezőknek, akik manapság dolgoznak, és minden egyes filmjét mindig várják és ünneplik. A Dicaprión és DeNirón túlmenően sztárszereplőkkel büszkélkedő filmben Jesse Plemons, John Lithgow, Lily Gladstone és a hamvaiból feltámadó Brendan Fraser is szerepet kap. Scorsese élete első westernjével egy új műfajhoz nyúl. David Grann 2017-es The Osage Murders and The Birth of the FBI című könyvét dolgozza fel, amely az 1920-as években Oklahomában meggyilkolt legalább húsz Osage törzstag történetét és az ügy felgöngyölítésére létrehívott FBI különleges munkacsoportjának megalakulását meséli el.