2023.07.10 13:59 JRD Olvasottság: 181x
0

A Sikoly jött, látott, és valahol valaki eldöntötte, hogy ki is nyírja

Bevallom, még most is vacillálok a három, illetve a négy csillag között. Sikoly. Egy szó szerint legendás film, mely számtalan folytatást ért meg az évtizedek alatt, ám az első rész az, ami letette az alapokat, és szerintem a legjobb is. A többi csak amolyan gyengus újrázás volt.

(Mégis mindegyiket sokan megnéztük.) A 2022-es Sikolyt nem találtam jónak, noha pozitívumként róható fel, hogy az idő követte a szereplők múlását, és nem játszottak tiniket meglett, felnőtt színészek. Amit teljes mértékben a hibájának tudok be ennek a filmnek, az az, hogy gyakorlatilag az elejétől biztos voltam benne, hogy ki az egyik gyilkos, és gyanakodtam a másodikra is. Azonban a harmadik engem is meglepett. Ezek ellenére úgy érzem, hogy ez a film azért nem lett rossz, noha nyomokban tartalmazza már csak a Sikolyt, mint olyat.

A Sikoly jött, látott, és valahol valaki eldöntötte, hogy ki is nyírja

A filmben egyébként tök jól felvezetik magát a filmet is, hiszen több filmes utalás is elhangzik, hogy a sztori tulajdonképpen már egy franchise. A régi szereplők feláldozhatóvá váltak, így a két ikonikus karakter, akik már az első részben is szerepeltek, eltűntek vagy majdnem meghaltak. Már a 2022-es részben is kiiktattak egy szereplőt a régi csapatból. „Megértem”, hiszen hajrá, fiatalság és hajrá, minél több vér, szadizmus és kegyetlenség, különben ezen kor filmes mazsolái még csak pillantásra sem fogják méltatni. Mégis úgy érzem, hogy azért kár volt mindent feláldozni a profit és a kor oltárán. Persze így folytatódhat ugyanezen névvel, egykaptafa tartalommal a többi rész elkészítése is. Hiszen valljuk be, azért a Sikoly részei mind-mind hasonlók. Gyilkosok jönnek, gyilkolásznak. Áldozatok menekülnek és/vagy meghalnak. Aztán a főszereplő legyűri a gyilkolászó (általában) kamaszokat, fiatalokat. Mégsem gondolom, hogy nem érdemes megnézni. Engem spec az első perctől az utolsóig ott tartott a tévé előtt. Igaz, hogy azért, mert épp pont ilyen filmet akartam nézni. Ezen a napon egy habos-babos romantikus film szóba se jöhetett. De kinek mi tetszik vagy mi érdekes. Hogy ezt eldönthesd, meg kell nézned. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

68 Sikoly VI.  (2023)

horror | misztikus | thriller

Samnek (Melissa Barrera), Tarának (Jenna Ortega), Mindynek (Jasmin Savoy Brown) és Chadnek (Mason Gooding) elege van mindenből. Miután túlélték Ghostface utolsó mészárlását... több»

0