Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Hétköznapi vámpírok (2014)

Hétköznapi vámpírok - A koporsóba zárt felvétel
Filmadatlap
 
32
Szereplők
24
Vélemények
8
Képek
8
Videók

Galéria (8)

Taika Waititi
Jemaine Clement
Taika Waititi
Taika Waititi
Jemaine Clement
Taika Waititi

Videók (8)

 
elekm90   2020. 02. 24.

legújabb vélemény

0

Az biztos, hogy az egyik legkreatívabb vígjáték, amit életemben láttam. Taika Waititi és Jermaine Clement nagyon pihent agyúak, hogy előálltak egy ilyen forgatókönyvvel. Nem mondom, hogy végig a legmagasabb szinten volt, de nagyon sok jó poén volt be... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 09. 23.

a nap véleménye

2
Vámpírnak lenni nemcsak menő, hanem rendkívül vicces is!

Ha azt gondoltad, hogy az Alkonyat-szériának hála a vámpírfilm mint olyan afféle szitokszóvá vált, nos, akkor van egy remek cáfolat a számodra. Nem kellett más hozzá, mint néhány bátor komikus egyenesen Új-Zélandról, egy remek alapötlet és egy áldoku... teljes kritika»

 
Bogi87   2016. 05. 27.

1

Szuper poénok, vicces, szimpatikus vámpírokkal.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 22.

0

Vicces vámpírok...oké!!! Néha humoros,néha erőltetett kis filmecske... De van benne minden, mint a búcsúban... kikapcsolódni jó, komolyan venni azért nem kell! Egyszer nézős....de akkor figyeljünk!

 
dulkap   2015. 04. 07.

0

Nagyon jó film, amiben szinte minden a helyén van. Remek abszurd forgatókönyv, kiváló karakterekkel és színészekkel. Amivel az Amerikában csak próbálkoznak, az a készítőknek sikerült: egyedi filmet csinálni vámpír témakörben. Mindig is bírtam az Új-z... több»

 
dailyfilmsan   2018. 10. 28.

0

Vicces volt poénra vették az egész kultuszt és ahol lehetett ott szúrtak. Bugyutasága néhány helyen gáz volt mégis nézhető a film és lehet rajta nevetni. Fellelhetőek benne drakula, alkonyat, true blood, és frászkarika utalások is. A film érdekessége... több»

 
BoBamburg   2020. 01. 30.

1

Tagadhatatlanul az egyik, ha nem a legjobb horror(?) vígjáték. Pedig nagyon válogatós vagyok a vámpíros filmek terén, de a hétköznapi vámpírokat elsőre a szívembe zártam, ugyanis rendkívül humoros és szórakoztató, ami sokadik újranézésre sem veszít az erejéből.

A film összbevétele 6 263 224 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 911 352 forintot termelt.

 

A filmhez 150 oldalnyi forgatókönyv és szövegkönyv készült, ám a rendezőpáros nem mutatta azt meg senkinek, még a színészeknek sem. Inkább elmagyarázták, hogy nagyjából minek kellene történnie, a többit a színészek rögtönzésére bízták.

(ps)
 

Noha volt forgatókönyv, a színészek és a változó mértékben beavatott mellékszereplők szinte az egész filmet végig improvizálták. Ez fáradtságos munka volt, hiszen az anyag nagy része utólag használhatatlannak bizonyult.

(ps)
 

Petyr sminkje nagyon drága volt, mindössze néhány alkalommal volt lehetőségük forgatni vele, az improvizáción alapuló forgatás ellenben túlságosan lassúnak bizonyult. Ezért aztán leforgattak Petyrrel néhány önálló jelenetet, amin csak ő, vagy még egy-két színész látható. Ilyen töltelék jelenetnek szánt snitt például az is, amikor Petyr zenét hallgat.

(ps)
 

a forgatás alatt végig állapotos volt.

(ps)
 

A film legköltségesebb utómunkálata 80 órát vett igénybe, még sem tűnt fel senkinek sem. Ennyi ideig tartott ugyanis minden egyes képkockáról kiretusálni a vámpírok tükörképeit.

(ps)
 
Most komolyan, ki ne szeretne bepillantást nyerni a vámpírok hétköznapjaiba? Hogyan tudnak megbírkózni a modern kor kihívásaival? Milyen, sokszor a külső szemlélő számára igazán meglepő problémákkal kell megküzdeniük? Egyáltalán, hogy történik náluk a háztartás vezetése? Erre, és hasonlóan húsba vágó kérdésekre kaphat választ, aki benevez a Hétköznapi vámpírok (What We Do in the Shadows) című ütős új-zélandi-amerikai ál-dokumentum vámpírhorror-vígjátékra, ami valószínűleg az idei Titanic Filmfesztivál egyik közönségkedvence lesz. több»
 
Manapság igen kevés a jó szatirikus komédia, annak ellenére, hogy egyes műfajok megalapozott kliséit mennyire könnyű kifigurázni, főleg ha horrorról van szó. több»