Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
81

Hétköznapi vámpírok (2014)

Hétköznapi vámpírok - A koporsóba zárt felvétel
Filmadatlap
 
32
Szereplők
24
Vélemények
8
Képek
8
Videók
Taika Waititi
Jemaine Clement
Taika Waititi
Taika Waititi
Jemaine Clement
Taika Waititi
 
elekm90   2020. 02. 24.

legújabb vélemény

Az biztos, hogy az egyik legkreatívabb vígjáték, amit életemben láttam. Taika Waititi és Jermaine Clement nagyon pihent agyúak, hogy előálltak egy ilyen forgatókönyvvel. Nem mondom, hogy végig a legmagasabb szinten volt, de nagyon sok jó poén volt benne. Az eleje tetszett a legjobban, ahogy dokumentumfilm szerűen bemutatta a 3 főszereplőt. 8/10

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 09. 23.

a nap véleménye

Vámpírnak lenni nemcsak menő, hanem rendkívül vicces is!

Ha azt gondoltad, hogy az Alkonyat-szériának hála a vámpírfilm mint olyan afféle szitokszóvá vált, nos, akkor van egy remek cáfolat a számodra. Nem kellett más hozzá, mint néhány bátor komikus egyenesen Új-Zélandról, egy remek alapötlet és egy áldokumentarista külcsín. Hogy mit csinálhat a sötétben néhány vérszívó napjaink Wellingtonjában? A Hétköznapi vámpírok ezt a kérdést járja körül piszkosul szórakoztató módon. A történet alapját az adja, hogy a horrorirodalom ismert figurái (vámpírok, vérfarkasok, zombik és társaik) köztünk élnek, amolyan szubkultúrá(ka)t alkotva, ráadásképpen minden évben megrendezésre kerül számukra egy esemény, a Szentségtelen jelmezbál, ahol összegyűlnek és partizn... több»


 
Bogi87   2016. 05. 27.

Szuper poénok, vicces, szimpatikus vámpírokkal.

 
dulkap   2015. 04. 07.

Nagyon jó film, amiben szinte minden a helyén van. Remek abszurd forgatókönyv, kiváló karakterekkel és színészekkel. Amivel az Amerikában csak próbálkoznak, az a készítőknek sikerült: egyedi filmet csinálni vámpír témakörben. Mindig is bírtam az Új-zélandi abszurd horrorokat, legalábbis azokat, amiket láttam. Nekem jobban bejönnek ezek, mint az elmúlt években hasonló műfajban készült Álex de la Iglesia filmek.

 
dailyfilmsan   2018. 10. 28.

Vicces volt poénra vették az egész kultuszt és ahol lehetett ott szúrtak. Bugyutasága néhány helyen gáz volt mégis nézhető a film és lehet rajta nevetni. Fellelhetőek benne drakula, alkonyat, true blood, és frászkarika utalások is. A film érdekessége talán a dokumentum film jellege. A nagy kérdőjelet ez is teszi fel a néző számára. Ha félnek hogy lelepleződnek akkor miért csináltatnak magukról dokumentum filmet ?! Erre persze választ nem kapunk, de mind1 is hiszen ez egy paródia.

 
Most komolyan, ki ne szeretne bepillantást nyerni a vámpírok hétköznapjaiba? Hogyan tudnak megbírkózni a modern kor kihívásaival? Milyen, sokszor a külső szemlélő számára igazán meglepő problémákkal kell megküzdeniük? Egyáltalán, hogy történik náluk a háztartás vezetése? Erre, és hasonlóan húsba vágó kérdésekre kaphat választ, aki benevez a Hétköznapi vámpírok (What We Do in the Shadows) című ütős új-zélandi-amerikai ál-dokumentum vámpírhorror-vígjátékra, ami valószínűleg az idei Titanic Filmfesztivál egyik közönségkedvence lesz. több»
 
Manapság igen kevés a jó szatirikus komédia, annak ellenére, hogy egyes műfajok megalapozott kliséit mennyire könnyű kifigurázni, főleg ha horrorról van szó. több»

A film összbevétele 6 263 224 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 911 352 forintot termelt.

 

A filmhez 150 oldalnyi forgatókönyv és szövegkönyv készült, ám a rendezőpáros nem mutatta azt meg senkinek, még a színészeknek sem. Inkább elmagyarázták, hogy nagyjából minek kellene történnie, a többit a színészek rögtönzésére bízták.

(ps)
 

Noha volt forgatókönyv, a színészek és a változó mértékben beavatott mellékszereplők szinte az egész filmet végig improvizálták. Ez fáradtságos munka volt, hiszen az anyag nagy része utólag használhatatlannak bizonyult.

(ps)
 

Noha volt forgatókönyv, a színészek és a változó mértékben beavatott mellékszereplők szinte az egész filmet végig improvizálták. Ez fáradtságos munka volt, hiszen az anyag nagy része utólag használhatatlannak bizonyult.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.