2023.11.16 21:42 Lipót Testvér Olvasottság: <100x
0

Mesterien kivitelezett, ugyanakkor sablonos, történetű film.

A nagy Chadwick Boseman nélkül nem az igazi. Ő egy igazi sztár volt; maga T'Challa, én pedig hálás vagyok, amiért nem pótolták Őt egy másik színésszel (bár majdnem ez történt).

A film mesterien volt kidolgozva, nagyon igényes, a zenéje talán (de tényleg csak talán) még jobb volt, mint az első részé, a díszlet zseniális, a ruhák rosszabbak, mint az előbbiben, de nem lehet haragudni rá, hiszen a filmből készült dokumentumfilmek alapján (melyeket mind megnéztem) nagyon bonyolult és nehéz lehetett kidolgozni őket.

Mesterien kivitelezett, ugyanakkor sablonos, történetű film.

A zene zsenialitását ebben a bekezdésben taglalom: a Nyana Wam nagyon tetszett, még a film legutóbbi lejátszása után három hónapig azt hallgattam délutánonként. Érződik rajta a temetési hangulat. A Welcome Home egy remekmű, átjön rajta a hagyományos hatás. A Yibambe! volt a másik, hosszú, de élvezhető. A He Wasn't There nagyon jó, a Sziréndalról nem is beszélve.

De a film sztorija nem igazán tetszett. Néha túlzásba estek, voltak nagyon idegesítő jelenetek, ettől függetlenül jó volt az összhatás. A leggázabb a vasember-csaj volt, egy zseniális szuperhőst is nagy nehezen lehet pótolni (sőt, nem lehet), na de kettőt?... A karakterek jó része amúgy is elég idegesítő volt, de ez már levont egy csillagot. Legalább. Az az érzésem támadt tőle, hogy az, aki szerint Tony Stark nem egy alacsony fekete tinilány, az egy rasszista disznó. Pedig egy fehér tinilány (vagy fiú) is ugyanolyan idegesítő lenne. Legalább a színe lehetett volna más. T'Challa is pótolhatatlan, de már-már azt éreztem, hogy pótolni akarják (még ha a lehető legnagyobb tisztelettel is).

A temetés tetszett, méltón siratták a legendás színészt, „Shuri” pedig nagyon jól produkálta azt a szomorú arckifejezést, mintha valódi érzelmeket fejezett volna ki, itt én is sírtam. A végső csata felejthető volt ugyan, az pedig, hogy Shuri megkegyelmez Namornak, eléggé egyértelmű volt, de egész jó lett a jelenet.

Letitia Wright felülmúlhatatlanul gyönyörű!

Már ezért érdemes megnézni... (–;

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

T'Challa, ismertebb nevén Fekete Párduc, Wakanda királya 2022-ben visszatér a mozivászonra! A Marvel moziverzumának ötödik fázisába tartozó Fekete Párduc 2 rendezői székét a... több»

0