Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

X-Men: Az ellenállás vége (2006)

X-Men: The Last Stand
Filmadatlap
 
30
Szereplők
16
Vélemények
13
Képek
3
Videók
X-Men: Az ellenállás vége

Galéria (13)

Videók (3)

 
Timon   2022. 11. 25.

legújabb vélemény

0
X-Men OP

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az nem szó erre a remek filmre, hogy remekmű. Az előző kettő ízléses tempóban végzett csapatépítést, ez pedig mindennek a csúcsa volt, ahogy kellett. Sötét és komor, kemény drámai fordulatok, ahol pedig Magneto a hidat felemelte, na az nagyon OP volt. Erős volt, hogy a mutánsokra beteg emberekként tekintettek. Valahol megérthető, de ha valaki valamiben rendkívül jó, erős, más (a jó értelemben), akkor azzal inkább szégyenkezés helyett felvágni kellene (kérkedni azért nem), de jó célokra felhasználni biztos. Rámutat ez a film arra is, hogy akármennyire is be akarnak illeszkedni, félnek tőlük, mindenkinek úgysem lehet megfelelni, de ugye nem mindegy, milyen erőről van szó. Jean „visszatérése” például nagyon ütős volt, főleg az, ahogy Főnixként X-professzort megölte és közben még egy ház felemelésére is telt az erejéből. Sajnálom is őt, hogy nem igen tudott mit kezdeni ezzel az oldalával, ahol nem volt erős kontrollja. De Magnetónak még kevésbé. A végén pedig, ahogy Logannek kellett megölnie, nagyon szívbe markoló volt. Mindeközben nagyon fenséges és erős zene (nem lehet betelni vele) kíséri a filmet, főleg a vége felé. Annyit még ehhez, hogy ez az X-Men trilógia a szememben sokkal összetettebb, tisztább és eredetibb, érettebb és valamelyest kulturáltabb is, mint valamennyi MCU-film. De csak ez a film egyszem magában is. 10/10

 
Thibo84   2019. 05. 24.

0

Az első két rész után, ez egy visszalépés volt, nem is kicsit. Singer távozásával, olyan nekem, mintha elvesztette volna a film a szívét és lelkét. Akcióban bővelkedik, még több új mutánst vonultatnak fel, és még ott van a Sötét Főnix szál is. Annyi ... több»

 
Norbert93   2018. 07. 21.

0

Nem kifejezett rossz film, de a jó nem ilyen. A leggyengébb X-Men film, nem is csoda, hogy az Eljövendő múlt napjaival töröltek minden ami ebben az univerzumban megtörtént.

 
harnas1207   2018. 12. 03.

0

A Logan filmben volt egy utalás, amiatt néztem ezt a részt meg. Nagyon gyenge volt minden tekintetben.

 
Balint   2016. 02. 12.

1

A trilógia méltó lezárása, sokkal gyengébbre számítottam, de mikor megmozdul a híd, ilyen monumentális jelenet nem sok van, hirtelen még hasonló sem ugrik be ;)

 
Norbi   2018. 07. 26.

0

Kicsit gyenge lett az előzőekhez képest. Volt egy-két látványos jelenet (pl:Magneto és a híd ) amik talán segítették érdekesebbé tenni a filmet, ez nem azt jelentik hogy rossz volt , csak nem a megszokott.

 
Leilani   2016. 07. 26.

0

Nem tetszett annyira mint az előző két rész, mégis szórakoztató volt a film. Nekem valami nagyon hiányzik belőle. A film látványvilága tökéletes és a színészek is nagyon jól játszanak.

A film összbevétele 460 435 291 dollár volt (imdb.com).

 

Colossus kinézetét nem CGI segítségével, hanem egy teljes alakos fényvisszaverős öltözettel oldották meg, ugyanis így sokkal olcsóbb volt.

(stevepisti)
 

A film költségvetése 210 millió dollár volt és jelenleg 459 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

2006-ban a 7. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A 20. legtöbb bevételt hozó képregényfilm jelenleg. (2016 aug.)

(mamiéstöti2)
 

Egy 2009-es interjúban Bryan Singer bevallotta, hogy megbánta, hogy az X-men rész helyett a Superman visszatért (2006) rendezte meg.

(Beke Gábor)