Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
71%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
15
Vélemények
13
Képek
3
Videók
X-Men: Az ellenállás vége
 
atombence   2019. 07. 07.

legújabb vélemény

Harc a végsőkig - A visszafejlődés kezdete

Az eredeti trilógia utolsó része, brutális összeszedetlenséggel, de gazdagon. Ez inkább egy sikertelen lezárás mint a trilógia utolsó része. Attól még jó.

 
Thibo84   2019. 05. 24.

Az első két rész után, ez egy visszalépés volt, nem is kicsit. Singer távozásával, olyan nekem, mintha elvesztette volna a film a szívét és lelkét. Akcióban bővelkedik, még több új mutánst vonultatnak fel, és még ott van a Sötét Főnix szál is. Annyi ... több»


 
Norbi   2018. 07. 26.

Kicsit gyenge lett az előzőekhez képest. Volt egy-két látványos jelenet (pl:Magneto és a híd ) amik talán segítették érdekesebbé tenni a filmet, ez nem azt jelentik hogy rossz volt , csak nem a megszokott.

 
harnas1207   2018. 12. 03.

A Logan filmben volt egy utalás, amiatt néztem ezt a részt meg. Nagyon gyenge volt minden tekintetben.

 
Balint   2016. 02. 12.

A trilógia méltó lezárása, sokkal gyengébbre számítottam, de mikor megmozdul a híd, ilyen monumentális jelenet nem sok van, hirtelen még hasonló sem ugrik be ;)

 
Norbert93   2018. 07. 21.

Nem kifejezett rossz film, de a jó nem ilyen. A leggyengébb X-Men film, nem is csoda, hogy az Eljövendő múlt napjaival töröltek minden ami ebben az univerzumban megtörtént.

 
Leilani   2016. 07. 26.

Nem tetszett annyira mint az előző két rész, mégis szórakoztató volt a film. Nekem valami nagyon hiányzik belőle. A film látványvilága tökéletes és a színészek is nagyon jól játszanak.

A film összbevétele 459 359 555 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 210 millió dollár volt és jelenleg 459 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

2006-ban a 7. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A 20. legtöbb bevételt hozó képregényfilm jelenleg. (2016 aug.)

(mamiéstöti2)
 

Egy 2009-es interjúban Bryan Singer bevallotta, hogy megbánta, hogy az X-men rész helyett a Superman visszatért (2006) rendezte meg.

(Beke Gábor)
 

Az eredeti forgatókönyv szerint Gambit is megjelent volna a filmben.

(Beke Gábor)
 

Halle Berry eredetileg nem akarta újra elvállalni Storm szerepét, mivel karaktere nem fejlődik, és Singerrel is feszült volt a viszonya. Ám a Macskanő (2004) bukása után meggondolta magát, és azzal a feltétellel vállalta a szerepet, hogy karakterét kibővítik. Ezért Storm ebben a részben Cyclops helyett ő veszi át az akadémia vezetését. A képregényekben egyébként a professzor távollétében szintén ő volt a csapatvezető.

(Beke Gábor)
 

A filmben Beverley Mahood egy olyan mutánst játszott volna, aki irányítani tudja a fényt (Dazzled). Miután azonban Bryan Singer visszalépett a film rendezésétől, a karaktert kiírták a történetből.

(Beke Gábor)
 

Amikor Bryan Singer ott hagyta a produkciót, Hugh Jackman Darren Aronofskyt ajánlotta a rendezői pozícióra, akivel együtt dolgozott A forrás (2006) forgatásán. Olyan további nevek merültek fel a rendező pozíciójára, mint Joss Whedon, Alex Proyas és Rob Bowman. Szóba került még Zack Snyder neve is, de ő akkoriban a 300 (2006) forgatásával volt elfoglalva. Felkérték továbbá Peter Berget is, majd Matthew Vaughn fogadta el pozíciót, ám hamarosan ráébredt, hogy a szűkös idő miatt nem tudna jó filmet összerakni, így végül Brett Ratner készítette el a filmet.

(Beke Gábor)