A Lionsgate és Francis Lawrence visszatérnek a Suzanne Collins-franchise-hoz az írónő előzményregényén alapuló filmmel!

A Collins bestseller regényéből készült film 64 évvel Jennifer Lawrence Katniss Everdeenje és az eredeti könyvek és filmek eseményei előtt játszódik.

Az új Hunger Games film 50 millió dolláros startot ígér november 17-én.  A film 100M dollár körüli összegbe került, így ezt a startot túl kell szárnyalni, hogy nyereségessé váljon Panem legújabb üdvöskéje.

A Lionsgate úgy döntött, hogy a színészek sztrájkja miatt nem mozdítja el a filmet a menetrendben tervezettből, tekintettel a piaci versenyelőnyre, amit az jelent, hogy a Legendary/Warner Bros. Dűne: Második rész lekerült a novemberi bemutatók listájáról.

Ráadásul egy olyan márkával, mint Az éhezők viadala, a rajongók már nagyon vártak erre a filmre, amelynek szereplőgárdája most Tom Blyth és Rachel Zegler vezetésével izgalmas új arcokkal büszkélkedhet.

A sztori

Évekkel azelőtt, hogy Panem zsarnoki elnökévé válna, a 18 éves Coriolanus Snow's (Blyth) az utolsó reménye a kihalófélben lévő nemzetségének, az egykor büszke családnak, amely kegyvesztetté vált a háború utáni Kapitóliumban.

A 10. Éhezők Viadala közeledtével az ifjú Snowt megriasztja, amikor Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), az elszegényedett 12. körzetből származó lánytribün mentoraként őt bízzák meg. De miután Lucy Gray egész Panem figyelmét magára vonja azzal, hogy dacosan énekel az aratási ceremónia alatt, Snow úgy gondolja, hogy talán képes lesz a javukra fordítani az esélyeket.

A történet kettejük versenyfutását követi nyomon az idővel a túlélésért, egyesítve a showbizniszhez való ösztönüket és az újonnan szerzett politikai érzéküket, míg végül kiderül, ki az énekesmadár és ki a kígyó...

A szereplőgárda

Az új filmben többek közt olyan sztárok is megjelennek, mint Peter Dinklage, Hunter Schafer, Jason Schwartzman és az Oscar-díjas Viola Davis. Ha pedig ezek a színészek a közeljövőben új szerződést kötnek a stúdiókkal, akkor a határ a csillagos ég a tekintetben, hogy mennyire lehet felpumpálni a kasszasikereket...

Egyéb izgalmak a franchise háza táján

A film mozibemutatójának napján a Geffen Records kiadja a film zenéjét. Múlt pénteken mutatták be a "The Hanging Tree" című dalt, amely az első szám, az új filmzene albumáról.

A közelgő filmben a nézők tanúi lehetnek a mesés dal eredetének, amikor Lucy Gray Baird (Zegler) először énekli azt. A "The Hanging Tree" generációkon keresztül öröklődött, és korábban Katniss Everdeen énekelte Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. részben.

A héten pedig bejelentették az Éhezők viadala új színpadi változatát is.