Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
33
Szereplők
55
Vélemények
55
Képek
20
Videók

Vélemények: Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet (2016)

 
hp   2020. 07. 22.

legújabb vélemény

A Disney-s Star Wars éra kétségkívül legjobb filmje lett a Zsivány Egyes. Végre kitört a megszokott sablonokból, se Jedik, se fénykardok, se Skywalker család, csak egy izgalmas és jól vezetett sztori, aminek a végén mutatott némi bátorságot is a stúdió. Ha ez lenne a jövő a Star Wars-filmeket illetően, akkor aligha panaszkodhatnánk.  Csak hát ezt követte a Solo és a két, meglehetősen vegyes megítélésű nyolcadik, kilencedik epizód, így most még nehéz megmondani, mit sikerül átmentenie a Disney-nek ebből a sikerből, de bízzunk benne, hogy minél többet. 

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 12. 28.

Az első SW-antológiafilm

Számomra az év egyik legkellemesebb csalódását okozta a film. Igyekeztem távol tartani magam minden, a Zsivány egyeshez kapcsolódó kritikától, hogy minél kisebb legyen a befolyásoltságom az első SW-antológiafilm kapcsán. Ezt sikerült is tartanom, s tegnap végre megnéztem, 3D-ben. Annyit tudtam csak, hogy ennek a filmnek az a célja, hogy megmutassa, miként szerezték meg a lázadók a Halálcsillag tervrajzát, amely aztán Leia hercegnőhöz került. Adódik a kérdés, hogy érdemes-e egy ilyen alapra egy nagyjából 130 perces filmet felépíteni? A válasz pedig: nagyon is, sőt, a Zsivány egyesnek sikerült is! A Star Wars-univerzumban újra visszatértünk egy sötétebb hangulatú, komorabb világba, amely elsősorban a Birodalom visszavágnál volt fontos, s akárcsak az 5. résznél, ennél is nagyon jó volt ez a fajta atmoszféra, amelyet csak erősített az, hogy a filmben szereplő lázadóknak a sorsát már előre lehet sejteni. A sztori tehát jól összerakott, ügyesen igazodik a már felépített univerzumba, s ami a legjobb: helyén kezeli magát, nem akarja megváltani a világot, tisztában van vele, hogy ez spin-off, de ebben a vonatkozásában nagyon jól működik. Számomra a következő fontos elem az volt, hogy az új karakterek, s az őket játszó színészek mennyire tudnak megragadni, s elhitetni azt, hogy ha csak egy film erejéig is, de fontos részt képeznek ebben a világban. Az elején én megijedtem kicsit az új ro... több»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 03. 09.

Először nem akartam megnézni, de aztán rávettek és nekem nagyon tetszett a film.

 
dulkap   2017. 01. 04.

Kicsit féltem a filmtől mikor láttam, hogy ki rendezte, mert Az első két filmjéből alig lehetett valamit látni, mert minden értelmes jelenet tök sötétben játszódik. Szerencsére ezt a hibát most elkerülte. Ettől eltekintve viszont számomra egy tucat sci-fi, bár a jobb tucatból. Persze azt hozzátenném, hogy sosem voltam elvakult rajongó, tehát nem is olyan szemmel néztem. Egy korrektül levezényelt akció sci-fi, ám sajnos hiányzik belőle a lélek és a szív, illetve a rajongás érzet, ami megvolt tavaly a nem hivatalos Egy új remény remake-ben Abrams esetében.

 
Deku   2017. 07. 24.

Minden Star Wars rajongónak bátran ajánlom mert szórakoztató és háttértörténettel szolgál. Kellemes kis időtöltést nyújt az egész családnak. Azt gondolom, hogy ennél jobban nem tudták volna vissza adni amit kigondolt a készítő.

 
GedyPapa   2017. 04. 03.

Nem vártam tőle sokat, de mégis nagyon sokat kaptam tőle. Nem hittem volna, hogy ilyen merészek lesznek és bevállalnak egy ennyire radikális, sötétebb részt. Sokkal árnyékoltabbá vált a "Lázadók" szerepe. A casting hihetetlenül jól sikerült, hiszen a mellékszereplők is akkorát dobtak rajta, hogy az arcom leszakadt tőle. Egy olyan ellenálló csapatot sikerült összetoborozni, akik igazán ellentmondásosak, mégis szerethetőek.

 
HercegPeter   2018. 05. 30.

Számomra az eredeti trilógia szent és sérthetetlen. Éppen ezért és mert Az ébredő erő botrányosan rossz volt, csak nagy nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem. De hálistennek, jól döntöttem. El lehet helyezni a történetben. Nem kell gondolkodni, hogy ki kicsoda, vagy kinek a kicsodája. Itt a történet a lényeg. Ez a rész hozzáad az egészhez, nem pedig lerombolja az, mint a fent említett "alkotás". Kicsit talán laposan kezdődik, de folyamatosan emelkedik és a végére igazán klasszá válik. A befejezés pedig nagyszerűen lett megcsinálva. Nincsenek elvarratlan szálak. Az is nagyon tetszett ahogy megoldották Tarkin tábornokot.

 
Orosz István   2017. 07. 18.

Nem voltak itt nagy elvárásaim, de meg kell mondanom egész jól sikerült. Jó kis Star Wars történet lett. Mondjuk a magyar szinkronnal volt egy kis bajom értem Darth Vader magyar hangjára, nagyon nem passzolt hozzá.

 
Thibo84   2016. 12. 20.

Számomra egy nagy csalódás volt a filmben, s az Darth Vader szinkron hangja. Inkább meg se szólalt volna. Amúgy a történet nagyon jól bele illeszkedik az Egy új remény elé. A Zsivány egyes ott fejeződik be, ahol az 1977-es film elkezdődik. A készítők nagyon ügyeltek arra, hogy ha bár a technológia sokat fejlődött, még se legyen sokkal modernebb a klasszikushoz képest. Ahhoz képest, hogy azt olvastam, két visszatérő karakter lesz a filmben, Vader és Bail Organa, rajtuk kívül még négy karakter felbukkanását lehet észre venni. Igaz némelyikük csak pár másodperc elejéig teszi tiszteletet a vásznon. A Zsivány egyes - leszámítva Vader gyalázatos szinkron hangját - egy nagyon jól sikerült film lett. Én mindenkinek csak ajánlani tudom. Rajongóknak és a nem fanoknak is, akik csak egy kellemes kikapcsolódást szeretnének a moziban.

 
Filmelemző   2018. 03. 30.

Kakukktojás

Sok szempontból lehet vizsgálni ezt a spin-off fejezetet, az egyik, hogy mennyire illeszkedik a Star Wars filmekhez (kánonhoz), a másik, hogy önmagában, dramaturgiailag milyen az egész. Ha az első szempontot nézzük, sajnos nem sok dicsérő szót lehet mondani, mert nagyjából a SW jegyek 90% -át mellőzi. Nincs misztikum, nincsenek jedik, alig vannak fénykard-jelenetek (csak egyetlen egy, az is 1-2 perces) és hiányzik a SW klasszikus részeire jellemző pozitív hangulat. Mindezzel szemben a Rogue One sötét hangulatú, negatív érzésekkel teli dráma, mely lehetne egy sima XXI. századi háborús film is, hiszen néhány jelenettől eltekintve alig emlékezteti bármi is a nézőt arra, hogy valójában egy Star Wars filmet néz. Ami pozitívum, az a film végén zajló űrcsata jelenet és a scarifi csata, illetve Darth Vader nagyjelenete a 123. és 127. perc között, amikor a nagyúr a menekülő lázadók után megy. Tehát minden színvonalas dolog a film utolsó 30 percben történik, így a filmnek ez a része 8 pontos, a többi 100 perc viszont annyira gyenge, hogy jó, ha 5 pontot ér. A végső értékelés így nem lehet több 6 pontnál. Ami a szereplőket illeti: Felicity Jones csinos nő, jó színész, de ebből semmi nem derül ki a Rogue One -ban, mert jó, ha 2-3 arcot váltogat. Egyszerűen unalmas és lapos amit csinál. Diego Luna pedig nem való karakteréhez, mert törékeny, alacsony srác, akit a büdös életben nem követnén... több»

 
HETEDIK   2019. 06. 04.

Egy szimpla bőrlehúzás az egész, néhol látványos dolgokkal, egy dolog marad benne emlékezetes számomra. Nevezetesen, mikor a végén Vader lekaszabolja az emberkéket, tökéletesen megmutatja, miért ő a legerősebb és legrettegettebb karakter a franchise-ban. Az a jelenet zseniális, a többi felejthető.

 
NGN   2017. 01. 05.

Nem vártam túl sokat ettől a spinofftól, de a végeredmény kellemes csalódás. Nagyon ott van a látvány és a történetet is jól kidolgozták a karakterekről nem is beszélve. Hamar elrepül az a bő két óra. Az Ébredő erő gyengesége után ez a film nagyon jól esett nekem :)

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 28.

Nem sokat vártam,és igazán semmit sem kaptam.lehúzták a századik bőrt is,nem titkoltan a bevételre apellálva,semmi másért,itt nem a S.W.rajongók kiszolgálása volt a cél,és ez nagyon látszik is!

 
Ms. Akárki   2019. 06. 15.

Meglepően jó volt, persze nem vártam tőle sokat, de kifejezetten kikapcsolt és izgalmas volt. Persze a végkimenetele az egész apró történetfonálnak szörnyű, de ettől eltekintve egy izgalmas előzményfilmszerűt tud nyújtani a nézőknek. A látványvilág szokás szerint gyönyörű.

 
harnas1207   2018. 12. 05.

Ez a film egy ügyes próbálkozás volt arra, hogy a Star Wars filmek kitörjenek béna egysíkúságukból. Több olyan húzás is volt, hogy ellentmondjon a fanyalgóknak. Pl a főhősök sorsa. Sajnos ez nagyon átlátszó koreográfia volt, és így rontott a film megítélésén. Emellett azonban megmaradt a sok idegesítő klisé, mint az egyedül legyűrök 100 ellent, meg hasonlók. Mindent egybevéve ez a film messze veri az Ébredő erőt .

 
MMcFly2015   2016. 12. 18.

Évek óta nem volt ekkora hatással rám film, mint ez a Zsivány egyes. Mesterien össze lett rakva a történet, és az Ébredő erő kétes sikere miatt, minden baklövést meglehet bocsátani a Disney studionak. :) A látvány és az izgalmas csaták miatt biztos mindenkinek le esik az álla, de egy Star Wars rajongónak meg igazi ínyencség, tele utalásokkal... A film lassan építkezik, de annál nagyobbat durran. Nem nagyon lehet belekötni. Poénok működnek, a történet kerek - kifogástalan. És a második felére pedig háborús filmekhez méltó dráma kapott nagyobb szerepet. Nem gyalázza meg az eredeti trilógiát, zseniális befejezésével épp még tett hozzá a Star Wars univerzum zsenialitásához! Szemkápráztató, megható, izgalmas rész. Minden képzeletem felül múlta. Nem gondoltam, hogy Jedik és lézerkardok nélkül megszülethetett az egyik LEGJOBB STAR WARS FILM.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

Remek star wars film. Nagyon jo lett várom a folytatást. Új arcok egy remek történetben aminek nincs vége.

 
Scramananga   2017. 01. 01.

Az év egyik legjobb filmje. A Star Wars-világ történetében, mindig is voltak lyukak, az legnagyobb, a 3-4 rész közötti, és ennek a filmnek kellett ide beilleszkednie. Tökéletesen sikerült neki. Hibátlanul kapcsolódik a 4. rész elé. A színészi játék remek, a látvány fenomenális, bár az elején nem használják ki annyira a 3D-t, de később az is jó lesz. Egyeseknek zavaró lehet az, hogy a sztori túl gyorsan indul be, de a végére minden kiegyenesedik. ÉS ha már a végénél tartunk! Ilyen jó filmbefejezést, nem tudom mikor láttam utoljára. Sajns spoileres, de higgy nekem: nem bánod meg, ha megnézed. Egy nagyon tartalmas szórakozás, én a legjobb Star Wars filmnek mondanám.

 
TribeBubu   2017. 04. 21.

Örülök, hogy nem moziban néztem meg ezt a részt. Az ébredő Erő életem egyik legnagyobb csalódása volt, ebben viszont találtam néhány pozitívumot. Mindenekelőtt a sztori nem pofátlan koppintása egy korábbi Star Wars filmnek. Egészen ügyesen összefűzték a IV. résszel, jó élmény volt ismét látni a régi film néhány figuráját kámeaszerepben, főleg Darth Vadert, (bár őt többet is szerepeltethették volna,) remek színészi alakításokat láthattunk. És sokak szerint Tarkin és Leia kivitelezését elszúrták, szerintem egészen rendben voltak. Talán a szájmozgásuk nem volt az igazi, de attól eltekintve nekem tetszett, ahogy elkészítették őket. De mindezek mellett a forgatókönyv számomra még itt is rettenetesen unalmas volt. Az utolsó fél óra tetszett, de inkább a látványos csatáért, mint a jól bejáratott fordulatok miatt. Nálam egy lapos forgatókönyvvel bukik a film, ha nincs megfelelő hangulata a látványnak, és hát nyomát sem találtam a Lucas-féle két trilógia hangulatának. Akartam szeretni ezt a filmet, de sajnos nem jött össze.

 
kevelin   2018. 08. 23.

Egész tűrhető bár az első hat filmhez semmi nem ér fel.

 
Timon   2019. 12. 19.

Tartalmaz cselekményelemzést. Nemcsak élveztem elejétől végéig ezt az antológiafilmet,de még a hatása alatt még az eredeti nosztalgikus Új remény-hangulat is ott volt,már szinte minden percében. A Halálcsillag részeknél-főleg eleje felé-akadtak olyan részek,amelyeknél azért látszott,hogy nem sikerült egészen a negyedik részhez kapcsolni,meg az első lövés nem annak a stílusát közelítette meg igazán,de ez nem volt igazán gond,hiszen megvolt a kész lényeg,és most nemcsak a látványban. A Halálcsillag gyengepontjára ahogy magyarázatot kaptunk,az is rendben van. Ez a film tulajdonkképpen tökéletesen megállja a helyét az eredeti triológia mellett is simán.Köszönheti erős drámai atmoszférájának,az elemek hű összeállásának-ezek mondjuk a folytatástriológia esetében könnyebbek,de ettől függetlenül szinte mindkettő esetében jól összeállnak,de ennél különösen erős volt,és a végén ahogy szinte összekapcsolták a negyedik résszel-egy méltó lépés volt. 10/10

 
BéBé   2016. 12. 15.

Az első 6 Star Wars film mondhatni egy sémát rajzolt fel a nézők számára, a végére már minden kiszámítható és egyértelmű volt. Számomra nagy csalódás volt Az ébredő erő, hiszen sehol sem adott újat, többet mint az elődjei. Tartottam tőle, hogy a Zsivány egyes is erre a sorsa jut, de meglepett. Igaz tartalmazta a Star Wars ismertető jegyeit, mégis újat tudott adni karakterek és hangulat terén. Az eddigi Star Wars hősök többsége könnyen körül határolható volt. Ebben a részben viszont teljesen más szereptípusokkal találkozhatunk. Jyn sose akart hős lenni és Cassian is úgy mond akarata ellenére került a Szövetséghez. A karaktereik nagyon kidolgozottak, már rég láttam ilyent nem csak a sorozat filmjeiben, de bárhol máshol is. A film zenéi ismét lenyűgözőek, újszerűen csempészték bele, a már védjegyé vált régi dallamokat. A film add a látványra, és nagyon jól kihasználták a 3D adta lehetőségeket. Izgalmas film volt, amiből mégsem hiányozhattak az érzelmek, az emberi kapcsolatok.

 
Nathan03   2016. 12. 17.

Nagyon jó volt, tetszettek a karakterek, a csaták nagyon ütősre sikerültek és mindezt a lehető legkevesebb CGI-vel ez különösen dicsérendő. De még is valahogy úgy jöttem ki a moziból hogy valami hiányzott, valahogy még is egy kis csalódás volt bennem. De ennek ellenére bátran ajánlom a filmet mindenkinek, rajongóknak kötelező.

 
Sodanth   2016. 12. 16.

Rebellions are built on hope

Ezt is megértem. Tavaly berobbant a Disney-Lucasfilm első etapja az Ébredő Erő. Elsőre felemás érzéseim voltak vele, aztán felfedeztem az értékeit, de a kasszasiker ellenére nem dobott olyan nagyot a szérián. JJ Abrams filmje patika mérleggel hozta a kötelezőt, kockázat nélkül, igen az egy teszt film is volt, hogy mire képes a Disney, hogy reagálnak a nézők. 2017-ben jön majd a 8. rész, de közben betolták ezt a spin-offot és mivel nem volt akkora a nyomás, elvárás talán többet is engedtek ennek az angol fanboynak, Gareth Edwardsnak. És ez a pasi történelmet írt most decemberben gyerekek. Olyan Star Wars filmet kaptunk, amire nem volt példa talán 1980 óta. Igen ez a film a Birodalom visszavág szintjét érte el, az meg szerintem a széria legjobbja, volt idáig. Mert a Zsivány Egyes néhol vetekszik vele. Teszi mindezt Jedik nélkül, az Erőről is csak csak úgy mesélnek, de mintha nem is létezne olyan. Nagyon reménykedtem, hogy a Marvel példájára nem olyan spin-offot kapunk mint a Galaxis őrzői, vagy a DC Öngyilkos osztaga, de nem. Ez tiszta Star Wars élmény, a felesleges hülyéskedés és erőltetett karakterek nélkül, itt szinte minden a helyén van és mégis nagyon új sok tekintetben. A hangulat nagyon betalált, komor, sötét, világháborús, hiszen ez a Dark Times a galaxis történetében. A birodalom elnyomó ereje nagyon jól átjön, közben a lázadók szinte remény nélkül harcolnak. És sokban ... több»

 
hell.l   2017. 05. 03.

Ez a film sokkal jobban tetszett, mint az Ébredő erő. A története, kidolgozottsága sokkal jobb volt szerintem. Tetszett, hogy ez egy teljesen új történet, új szereplőkkel, de mégis a megszokott világban.

 
rainman   2016. 12. 19.

A zsivány egyes nem váltja meg a világot, de rendkívül szórakoztató film lett! Ízig-vérig átjárja a „Star Wars feeling”, látványos, iszonyat látványos, pörgős, igazi űrkalandfilm! Külön gratuláció Az alkotóknak, hogy a végén mertek egy merészet lépni! Az utolsó képsorok pedig végleg ellágyítják a rajongókat! A hibáit látom ugyan a sekélyes karakterábrázolásban, de ettől eltekintve egy remek Star Wars film született!

 
Olivér Rózsa   2017. 01. 20.

Nagy reményekkel mentem a moziba de csalódtam. Nincsennek jól kiépítve a karakterek így nincs kiért izgulni. A vége meglepő mondjuk.

 
szucszoli   2017. 04. 23.

Sablon tucatfilm

Olvasom ezt a rengeteg 4-5 csillagos értékelést és én le vagyok döbbenve. Le vagyok döbbenve, mert ez a film olyan jellegtelen amerikai sablon tucatfilm, hogy az valami elképesztő! Karakterek nincsenek benne egyáltalán. Legalább is olyanok nem, akikért egy percig is lehetne valóban izgulni, vagy azonosulni velük. És hát ennél fogva az egész koncepció olyan könnyűvé és felhígítottá válik, hogy az az érzésem: ebben a filmben bármi történhet, annak nincs semmi tétje, mert a jók nem hallhatnak meg anélkül, hogy előtte ne hajtanának előtte végre valami bátor, világmegmentő jó cselekedetet. Nincs jelentősége, hiszen meghal 1-1 jellemtelen tucatszereplő és nekem miért kéne ezen meghatódnom? Én azt gondolom, hogy bármelyik 45 perces sorozatepizód a Fargo/Breaking Bad/Trónok Harca/vagy Mr. Robot sorozatokból nagyívű köröket ver rá erre az elcsépelt, csilli-villi tucatfilmre, amiben szinte minden jelenet végtelenül kiszámítható. Nézzünk csak egy tipikus példát: Fő gonosz elkapja a főhőst, fegyvert fog rá és ahelyett, hogy ott helyben agyonlőné a picsába, ehelyett elkezd vele negyed órán keresztül trécspartit tartani és ugye ilyenkor mi szokott történni? Hát persze, hogy megjelenik valamelyik másik főhős és mindig pontosan akkor lövi le a fő gonoszt hátulról, mielőtt az meghúzná a ravaszt az elcsépelt monológja végén. Szánalmas, hogy ez a film tömve van ilyen ócska jelenetekkel. Néz... több»

 
iq.csabi   2018. 11. 09.

Szerintem a legjobb Star-Wars mellék-/háttértörténet lesz. Hozza a szintet és tud újat mutatni.

 
Gábor Rózsa   2017. 01. 26.

Star Wars film ok... ez arra volt elég, hogy megnézzem és várjam. De mikor néztem közben már nem hatott a varázsbűvölet. Ez egy átlagosnak mondható kis Akció-scifi... Nagyon hiányoltam belőle az érzelmet. Előttem szóló véleményező remekül megfogalmazta, hiányzik belőle a szív és a lélek. Egyébként néhány húzásában bátor is a film, ami miatt 4 csillag lett nálam de úgy összvissz szerintem csak átlagos a hatás.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.