Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
16
Vélemények
19
Képek
10
Videók

Vélemények: X-Men: Sötét Főnix (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Orosz István   2019. 09. 28.

Nagyon lepontozzák a filmet nekem igazából bejött?. Értelmes volt a történet. Jó karaktereket kapott a film. Vannak bennek váraan történések, de egyáltalán nem mondható rossznak. Inkább mrgosztónak.

 
Thibo84   2019. 06. 10.

Látványban és akcióban gazdag film és ennek hála pörgős a történet, kevés az üres járat. Sophie Turner jól hozza a karakterét, de szerintem csak véletlen, mert ugyan azt nyújtja, mint Sansa Starkként, a Trónok harcában. Meg nem értem, minek kell a szent beszéd, minek kell Ravenre hivatkozni, hogy ő mit csinálna, felesleges szócséplésnek tartottam. Mondta volna oda keményen Charles, mik állnak a háttérben és mire készülnek.


 
Ms. Akárki   2019. 06. 23.

Ennél rosszabb X-men filmet sem láttam még eddig. Pedig nagyon vártam mert janeFőnix a kedvenc karakterem ebben az univerzumban. Gagyi lebutított karaktert hoztak létre és értelmezhetetlen halálok a filmben. Az idősávjuknak adtak egy kegyelemdöfést ezzel a filmmel.

 
harnas1207   2019. 10. 23.

Maga a film nem volt annyira rossz, mint a többi X-men mozi. Látványos volt és volt benne feszültség is. Bírtam a színészeket is, de Jane sztoriját túlságosan lebutitották. Illetve nem értettem, hogy lehetett így belepiszkítani a többi film történéseibe...

 
Hakker   2019. 09. 09.

Nem értem ezt az alacsony pontozást. Nekem sokkal jobban tetszett ez a filmt, mint bármelyiki rész a Bosszúállókból. De véleményem szerint a Marvel pont az X-Men szériában nem következetes. Általában a többi filmjéné az események így-úgy azért követik egymást, az X-Men sorozat esetében, mindig vannak ellentmondások. Ennek ellenére, a Marvel universumból, csak az X-Men-t szeretem.

 
MMcFly2015   2019. 06. 24.
Két trilógia és három Wolverine mozifilm után lezárást szántak az X-meneknek... Nem kellett volna!

Az X-men franchise legalább olyan fontos szerepet tölt be a képregény adaptációk világában, mint a Bosszúállók saga, mégsem tudtak egy olyan epikus lezárást kreálni, amit megérdemelt volna 9 film után is a széria. Az Apokalipszis részemről megbukott az előtte lévő két rész sikere után, mégis egy lezárásnak tekintettem, ami után a később játszódó Logan is méltó búcsú volt az ikonikus karakterektől. Ezt követően az univerzum sorozattal is bővült, elkészült a The Gifted, ami a jövőben üldözött mutánsok kalandjait mutatja be. Arra próbálok rávilágítani, hogy teljesen fölösleges volt Jean karakterét felhozni egy lezárásnak szánt filmnél, mert a Főnix saga egy nagyobb témát ölel fel, amihez nem ... több»

 
BoBamburg Nézhetetlen  2019. 09. 29.

Olvastam róla, hogy jó szar film, de nem szeretek adni random kritikákra. De ez nem egyszerűen szar film, ez borzalmasan szar film. Szar karakterek, borzalmas ellenségek (akik csak valami béna úrlények) semmi valamire való harc vagy boss figth... szégyen Főnix filmnek nevezni ezt a szennyet. Hála istennek, hogy visszakerülnek a disney-hez.

 
Nagy Gábor Norbert   2019. 10. 06.
Korrekt iparosmunka?

Talán még az sem. Lehet-e ennyi X film után még valami izgalmasat, valami maradandót alkotni? Lehetne, ha volna megfelelő forgatókönyv. Itt ez most nem sikerült túl fényesen, nincs mit tagadni. Sok logikai baki, összecsapott jelenetek száraz dialógusok. A színészekre nem lehet panasz, ők megpróbálják a szájukba adott szövegekből kihozni a maximumot. A címszereplőt játszó Sophie Turner még mindig kérdéses, hogy jó választás volt-e Jane szerepére. Még mindig nem győzött meg, hogy ő egy jó színésznő lenne. Talán legközelebb? Talán... A látványra nem lehet panasz, bár néhol a CGI már túl steril és bántja a szemet. Azért a vonatos rész kedvenc lett, abba nem tudok belekötni, ott érzem igazán, hogy ez egy jó X-men film is lehetett volna akár. De ez inkább egy kötelezően legyártott futószalagmunka lett, semmiképp nem lesz maradandó emlék. Bár ha a gyengébb Marvel filmeket vesszük akkor talán ott maradandóbb lesz. Bár ne a negatív oldalon szerepelne. Ez így most csak 3 az 5-ből...

 
esfworld Nézhetetlen  2019. 12. 02.
Emberiség ellen elkövetett bűncselekmény

Még az X-Men az ellenállás végében is jobb volt a sztori, mint ebben a gyenge semmiben. A történet nem is igazán áll össze csak úgy beleraknak mindent és minden kis hézag a néző fantáziájára van bízva. A szereposztás, ahogy az utóbbi 2-3 filmben is katasztrofálisan rossz. Maradok az első igazán nézhető trilógiánál.

 
tmotm   2019. 09. 08.

Egy rossz forgatókönyvet és rendezést még sok A kategóriás színész sem tud megmenteni. A történet kiszámítható és unalmas és ezt valószínűleg a színészek is érezték, mivel egyik sem játsza halálra magát. A végére pedig olyan érzése van az embernek, hogy nem véletlenül szálltak már ki a régi nagy színészek, mert ez már csak a pénzről szól. Ezzel csak az a baj, hogy ha valaki a filmért ül be, az nem fogja élvezni, aki pedig a világ rajongója, az még csalódott is lesz.

 
sorsugynok   2019. 09. 20.
Méltatlan búcsú

A legteljesebb mértékben felesleges film ami az X-men univerzumban valaha készült. Alapjában véve nem vagyok szkeptikus még a rosszabbul sikerült alkotásokkal sem lsd. Apokalipszis, Farkas, de ez az alkotás egyszerűen nem tart sehova, nincs célja, sem maradandó mondanivalója. Olyan, mint egy 300 részes szappanoperában egy töltelék rész, ami csak tölteléknek kell. A cselekmény értelmezhetetlen, a színészi játék teljesen semmilyen, a látvány öncélú. Megkockáztatom a legrosszabb képregényfilm amit eddig láttam. Ha méltó lezárást szerettek volna ennek a filmfolyamnak, akkor az vagy a Logan vagy Az eljövendő múlt napjai lehetett volna, más más szempontok miatt.

 
János Kocsis   2019. 07. 08.

Egy nagy bajom van, de az hatalmas. Az eljövendő múlt napjainak végén volt egy jelenet, ami szerint megoldották a Főnix dolgot, és mindenki túlélte Farkas figyelmeztetésének hála. Erre itt van ez. A rendező-forgatókönyvíró-színészek nem látták az előzményt, amihez nekik is közük volt????

 
Buffy   2019. 06. 08.

Megmondom őszintén, hogy kissé beletörött a bicskám ebbe a filmbe. Szerettem is meg nem is, mivel a látványra igazán nem lehet panasz, és Sophie Turner alakítása is tökre rendben volt, szerintem nagyon is alkalmas akár komolyabb szerepekre is, látszik, hogy rutinból nyomta. De a történet egyszerűen rém gyenge. Ritkán fordul elő, hogy egy franchise ennyire ismételje önmagát, és én már annak idején a régi sztorival sem voltam kifejezetten megelégedve. Ezt a filmet nem kellett volna megrendezni, mivel egyáltalán nem adott hozzá az univerzumhoz.

 
Henk   2019. 06. 06.

Én egyszerűen elhatároztam, hogy nem fogom utálni ezt a filmet, és bár egy kicsit meg kellett küzdenem vele, szerintem egyáltalán nem ígért olyat a film, ami ne tudott volna teljesíteni. Lássuk be, hogy az X-men szériában az első két rész volt remek, majd Az elsők, a Logan pedig egyenesen egy mestermű lett. A többi sajnos nagyon sikerhajhász és hatásvadász, sokszor zavaros sztori, amiről érezhető az átgondolatlanság. Erre a franchise-ra már rég óta mondható, hogy nem minden arany, ami fénylik, és sajnos ez a helyzet ezzel a filmmel is. Sokan vártuk, de mélyen alulmúlta mindezt. Sajnos ez van.

 
anonym   2019. 06. 02.

Nem gondoltam volna, hogy ezt mondom majd valaha, de Sophie Turner remek alakítást nyújtott Sötét Főnixként. Sokkal több belső vívódást és drámát kaptunk, mint a korábbi X-Men filmekben, és ez a pazar látvánnyal kiegészülve egy kimondottan érdekes filmet eredményezett. Láttam a sok negatív kritikát, de nem értek velük egyet, a maga műfajában abszolút korrekt film lett ez.

 
csenge   2019. 06. 01.

Hát akkor én leszek itt az első, a rossz hír hozója: a Sötét Főnix az X-Men franchise leggyengébb filmje, ami nem csak azért kár, mert kimondottan szeretem az x-meneket, hanem azért, mert ez a film zárja le hosszú időre a franchise-t. bőven volt potenciál a főszereplő karakterben, de az egész egy nagy katyvasz lett, amit legfeljebb a látvány miatt érdemes megnézni, máskülönben fájóan és bosszantóan üres a film. A két csillag a legtöbb, amit adni tudok rá, és nem érzem, hogy rosszindulatú lettem volna.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.