2019.06.24 10:41 MMcFly2015 Olvasottság: 109x
0

Két trilógia és három Wolverine mozifilm után lezárást szántak az X-meneknek... Nem kellett volna!

Az X-men franchise legalább olyan fontos szerepet tölt be a képregény adaptációk világában, mint a Bosszúállók saga, mégsem tudtak egy olyan epikus lezárást kreálni, amit megérdemelt volna 9 film után is a széria.

Az Apokalipszis részemről megbukott az előtte lévő két rész sikere után, mégis egy lezárásnak tekintettem, ami után a később játszódó Logan is méltó búcsú volt az ikonikus karakterektől. Ezt követően az univerzum sorozattal is bővült, elkészült a The Gifted, ami a jövőben üldözött mutánsok kalandjait mutatja be. Arra próbálok rávilágítani, hogy teljesen fölösleges volt Jean karakterét felhozni egy lezárásnak szánt filmnél, mert a Főnix saga egy nagyobb témát ölel fel, amihez nem elég egy 2 óra terjedelmű film. Ilyen minőségben meg pláne nem... (Arról nem is beszélve, hogy részben már az Ellenállás végében is találkozhattunk ezzel a sztorival.)

Két trilógia és három Wolverine mozifilm után lezárást szántak az X-meneknek... Nem kellett volna!

Az eddig megismert főszereplők nem igényelnek különösebb bemutatást, mégis a kulcs karaktereket is mellékszereplőként láthatjuk, és ez időt is feltűnően unják színészeink. Mind Xavier, mind Küklopsz (és a többiek) majdnem jelentéktelenek a történetben, pedig eddig ők voltak a franchise gerince. Az elmúlt részekben hatalmas közönség kedvenc volt Higanyszál, most nem volt többet 5 percnél a vásznon, és akkor sem tett hozzá egy érdemleges momentumot a sztorihoz. A csapat megmaradt, de a minőség nem...

A Sötét Főnixet a címszereplő Sophie Turner próbálja kisebb-nagyobb sikerrel elvinni a hátán. Az ő vívódása drámailag helyén volt, és a film felénél becsatlakozott Michael Fassbender is, aki, mint mindig, a maximumot hozza ki magából. A ,,Vuk” névre keresztelt főgonosz irritáló és jelentéktelen, így tényleg marad a drámai oldala ennek a sztorinak, mint az izgalmas főellenség és annak legyőzése.

Az idősíkok már nem egyszer feladták a leckét, Az eljövendő múlt napjai rendesen bekavart az összképbe az első trilógiát illetően, amin a most látott Sötét Főnix még egyszer csavart. Számomra ez már nem, hogy érthetetlen lett, de fölösleges is.

A nagy egészet a remekül hozott akciójelenetek és Hans Zimmer filmzenéje hozza fel a mozifilmek szintjére, és csak ennek köszönhetően nem lehet eltemetni a filmet. A végén lévő vonatos összecsapás például minőségi akció lett, noha ez mellett többször feleleveníti a Marvel kapitányban látott végső zúzást, mégis segít abban, hogy ne keserű szájízzel hagyjuk el a termet. Egy gyengének sikerült X-men filmként megállja a helyét, lezárásként viszont elfogadhatatlan és nagy kár, hogy belepiszkáltak. Ideje polcra tenni a csapatot, és új mutánsokkal előrukkolni...

akció | kaland | sci-fi

Az X-ek vetélytársa ezúttal saját csapattársuk, Jean Grey, aki majdnem meghal, miután lesújt rá egy rejtélyes erő. Jean sokkal erősebb, ugyanakkor bizonytalanabb lesz, az eddig... több»

0