Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
20
Vélemények
19
Képek
10
Videók

Érdekességek: X-Men: Sötét Főnix (2019)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 252 422 625 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 111 629 859 forintot termelt. A hazai mozik összesen 71 652 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Sötét Főnix cselekménye 1992-ben játszódik, abban az évben, amikor újraindították az X-Men képregényeket, de ugyanebben az évben sugározták a tévék az X-Men animációs sorozat első részét.

(hp)
 

Ez Jessica Chastain első Marvel filmje. A színésznőt kétszer is megkörnyékezték, először Maya Hansen szerepével a Vasember 3, majd Hope Van Dyne-éval a Hangya kapcsán.

(hp)
 

James McAvoy immáron negyedik alkalommal borotválta le a fejét kopaszra egy X-Men film kedvéért.

(hp)
 

A Sötét Főnix második 90-es években játszódó Mavel film. Az első a szintén 2019-ben bemutatott Marvel Kapitány volt.

(hp)
 

A Sötét Főnixet és a Deadpool 2 egyidőben forgatták, gyakorlatilag egymás szomszédságában. Bár véletlen egybeesésről van szó, mindkét film forgatása ugyanazon a napon ért véget.

(hp)
 

A Sötét Főnixet már két héttel az előző X-Men film, az Apokalipszis előtt bejelentették.

(hp)
 

A film forgatása körül számos bonyodalom merült fel. Állítólag a stúdió fejesei nem voltak elégedettek a végeredménnyel, ezért több hetes utóforgatást rendeltek el. Így fordulhatott elő, hogy az eredetileg 2018. november 2-ra kitűzött premierre többszöri halasztás után csak júniusban került sor.

(hp)
 

Az X-Men: Sötét Főnix Simon Kinberg rendezői debütálása.

(hp)
 

A Sötét Főnix az X-Men franchise 12. filmje.

(hp)
 

Az X-Men: Sötét Főnix forgatása még 2017. június 28-án kezdődött meg Montrealban, Quebecben 'Teen Spirit' munkacímmel. A forgatás nagy része a MELS Studios falai között zajlott. A munkálatok 2017. október 14-én értek véget.

(hp)
 

Ez lesz az utolsó X-Men film, mely a 20th Century Fox égisze alatt készült. A jövőbeli X-Men produkciók jogait a cég felvásárlása után a Disney birtokolja.

(respect the movies)
 

A film zeneszerzője Hans Zimmer lett, pedig eredetileg nem akarta elvállalni a felkérést, mivel már számos szuperhős filmhez készítette zenét, de végül a film rendezőjének, Simon Kinbergnek sikerült meggyőznie őt.

(respect the movies)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.