Közösség

Vélemény:

74 X-Men: Apokalipszis

(2016)

X-Men: itt kezdődött a franchise lejtmenete

kabel   2025.06.15 01:32
1

Az egyik leggyengébb X-Men film, pedig majdnem minden adott egy potenciálisan jól működő sztorihoz. Karizmatikus és erős antagonista, remek helyszínek, jó akció, képességek és az egyik legjobb intro az X2 óta. A legfurcsább itt az, hogy Bryan Singer rendezte ezt, az a rendező, akitől a remek First Classt kaptuk, és az annál is jobb Days of Future Past érkezett. Nem tudom, hogy tudta ezt összehozni, olyan, mintha valami sci-fi channel sztorit néznénk. A sztori legnagyobb baja, hogy antagonistája lényegében Magneto, csak tömeggyilkos tendenciával. Na most, a First Class Shaw-ja is csak Magneto volt, de ott a három oldal folyamatos harcban volt egymással, az egész egy valós történelmi eseménybe volt belevonva, és szép lassan ismertünk meg mindenkit. Itt a tempó nagyon gyors, mert túl sok fölösleges sztorit próbál elmesélni a rendező. Magneto egy újabb háttértörténetet kap valahogy, nem tudom, kinek kellett ez, lehet, a film jobb lett volna, ha kimarad ebből a kalandból, mert kémiája csak X professzorral volt. A lezárás megint egy világra szóló hatalomátvétel, mert eredeti ötletet nem sikerült kitalálni. Nincs az a CGI harc és klisés dialógus, ami el tudja erről terelni a figyelmet. A filmnek túl sok szereplője van, akik sokszor mintha nem csinálnának semmit, mert valaki másra kell épp fókuszálni. Szerintem nézd meg az introt, a fantasztikus egyiptomi szekvenciát, és kapcsold le a főcímnél! Bármi, amit elképzelsz, jobb lesz, mint amit a film produkálni tudott.