Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
24
Szereplők
Vélemények
1
Képek
1
Videók

Érdekességek: Örökkévalók (2021)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

A Kanári-szigeteken zajló forgatás során a forgatási helyszín közelében még mindig éles náci bombát találtak, ezért a teljes stábot (köztük Angelina Jolie-val és Richard Maddennel) evakuálni kellett.

(hp )
 

Az Örökkévalók Gemma Chan (Sersi) második Marvel filmje a Marvel kapitány után, melyben Minn-Ervát alakította.

(hp )
 

A Lauren Ridloff alakított Makkari az első siket szuperhős a mozivásznon.

(hp )
 

Kit Harrington és Richard Madden a Trónok harca nyolcadik és kilencedik sztárja, aki szerepet kapott egy Marvel produkcióban: Hannah John-Kamen - A Hangya és a Darázs (2018), Finn Jones és Jessica Henwick - Vasököl (2017), Iwan Rheon - Embertelenek (2017), Peter Dinklage - Bosszúállók: Végtelen háború (2018), Natalie Dormer és David Bradley - Amerika kapitány: Az első bosszúálló (2011).

(hp )
 

Kumail Nanjiani egy interjúban elmondta, hogy a rendező, Chloé Zhao a praktikus effekteket részesítette előnyben, és csak a lehető legritkább esetekben használt zöld hátteret az egyes jelenetek forgatásakor.

(hp )
 

Ez Dong-seok Ma első hollywoodi filmje.

(hp )
 

Az Örökkévalók az MCU első olyan filmje, melyben nem működött közre executive producerként a 2018-ban elhunyt Stan Lee.

(hp )
 

Az Örökkévalók a Marvel moziverzumának 25. filmje.

(hp )
 

A Marvel producere, Kevin Feige 2018 áprilisában jelentette be, hogy a stúdió elkészíti a Jack Kirby képregényén alapuló Örökkévalókat, mely a Marvel moziverzuma negyedik fázisának részeként érkezik majd a mozikba.

(hp )
 

Ez a Marvel moziverzumának első filmje, melyben egy nyíltan meleg szuperhős is feltűnik. A szóban forgó karaktert, Phastost Haaz Sleiman alakítja.

(hp )
 

A film szereplőgárdáját 2019 júliusában jelentette be hivatalosan a Marvel producere, Kevin Feige. Ekkor derült ki, hogy a főbb szerepeket Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Don Lee, Richard Madden és Salma Hayek alakítják majd.

(hp )
 

Chloé Zhao elmondta, hogy a Marvel szabad kezet adott neki a forgatási helyszínek kiválasztásában, sőt, ugyanolyan felszereléssel is dolgozhatott, mint a korábbi filmjei, például az Arany Oroszlán-díjas Nomadland esetében. A rendezőnő méltatta a Marvelt, amiért elég bátrak ahhoz, hogy valami mást próbáljanak ki.

(hp )
 

Az Örökkévalók forgatása 2019 júliusában kezdődött meg a Pinewood Studios falai között Buckinghamshire-ban, Angliában. A munkálatok 2020 februárjában értek véget. További forgatási helyszínek: Kanári-szigetek, London, Oxford (az Oxfordi Történettudományi Egyetem).

(hp )
 

A koronavírus járvány miatt a film vizuális effektjein dolgozó csapat, a Scanline VFX tagjai home office-ban végezték el a munka döntő részét.

(hp )
 

Az Örökkévalók premierjét eredetileg 2020. november 6-ra tűzte ki a Disney, de a koronavírus járvány miatt a bemutatót végül 2021 februárjára halasztották.

(hp )