A film szereplőgárdáját 2019 júliusában jelentette be hivatalosan a Marvel producere, Kevin Feige. Ekkor derült ki, hogy a főbb szerepeket Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Don Lee, Richard Madden és Salma Hayek alakítják majd.
Chloé Zhao elmondta, hogy a Marvel szabad kezet adott neki a forgatási helyszínek kiválasztásában, sőt, ugyanolyan felszereléssel is dolgozhatott, mint a korábbi filmjei, például az Arany Oroszlán-díjas Nomadland esetében. A rendezőnő méltatta a Marvelt, amiért elég bátrak ahhoz, hogy valami mást próbáljanak ki.
Az Örökkévalók forgatása 2019 júliusában kezdődött meg a Pinewood Studios falai között Buckinghamshire-ban, Angliában. A munkálatok 2020 februárjában értek véget. További forgatási helyszínek: Kanári-szigetek, London, Oxford (az Oxfordi Történettudományi Egyetem).
A koronavírus járvány miatt a film vizuális effektjein dolgozó csapat, a Scanline VFX tagjai home office-ban végezték el a munka döntő részét.
Az Örökkévalók premierjét eredetileg 2020. november 6-ra tűzte ki a Disney, de a koronavírus járvány miatt a bemutatót végül 2021 februárjára halasztották.