2022.01.13 23:04 Eastern79 Olvasottság: 714x
3

Isteni szórakozás

Az ember, amióta csak létezik, eredetének bölcsőjét kutatja, létének értelmét boncolgatja, és tényleg nem tudom, mi a fene ütött a forgatókönyvírókba, hogy a Mátrix és a Jupiter felemelkedése után már megint ott tartunk, hogy az emberiség pusztán energiaforrás, ezúttal az Égieknek nevezett Istenségek számára. Ők alkották meg az Örökkévalókat, akiket az emberek isteni lényekként tisztelnek ősidők óta, hiszen védelmezik fajunkat a Deviánsoknak nevezett lényektől, mindezt azért, hogy minél jobban elszaporodjunk a bolygón, hogy aztán az életerőnk egy újabb Égi megszületésének legyen a katalizátora.

Természetesen fokozatosan bomlik ki ez a szövevényes hierarchia, hiszen az első 20 percben gyorsan felvázolt univerzumban az Örökkévalók számunkra istenek, akik szívükön viselik a civilizációnk fejlődését. Azonban ők sem sokban különböznek tőlünk, hiszen a saját eredetük éppolyan homályos számukra, mint az embereknek a sajátjuké, ráadásul van köztük süketnéma és a saját neméhez vonzódó is.

Isteni szórakozás

Ahogy haladunk előre a cselekményben, egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy tíz új Marvel-hős bemutatásán túl itt azért végre valami komoly mondanivaló is akad, bár azt sajnálom, hogy az Égiekről nem tudunk meg szinte semmit.

Az "istenek" útkeresése és egyben a Deviánsok legyőzése érdekében létrehozott közös tudat szép metaforája a mostanában ébredő tömegeknek, akik az egységélményben vélik felfedezni az Aranykor kapujának átlépését.

Az a szeretet, ahogy viszonyulnak az emberekhez, annak az üzenete, hogy egyszerűnek kell lenni, annak látni az életet és aszerint élni. Akkor van lehetősége megnyilvánulnia az isteni szeretetnek, ami az Egység elérésével ébred fel emberi világunk irányába, ugyanis némelyik Örökkévaló feláldozhatónak tartja az emberiséget, némelyik pedig nem. Ez a konfliktus a mozgatórugója az eseményeknek, és ebből a duális feszkóból kiút a közös tudat.

A színészi teljesítmények hullámzóak, Angelina Jolie és Salma Hayek azonban messze lemossák a többieket. Vizuálisan egészen visszafogott az eddigi Marvel-produkciókhoz képest, már ami a digitális effekteket illeti. Nincs túltolva és nagyon jól mutat. Egyedi hangulatú, látványos és igen mély gondolatokat felvető mozi lett, ha ez lesz az új irány a Marvelnél, akkor mindenképp érdemes lesz folytatni.

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Új, rendkívüli képességekkel rendelkező szuperhőscsapat mutatkozik be a Marvel moziverzumában, ők az Örökkévalók, akik valódi kilétüket titkolva évezredek óta élnek a... több»

3