Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75
Filmadatlap
 
37
Szereplők
11
Vélemények
30
Képek
30
Videók

Vélemények: Marvel Kapitány (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
MMcFly2015   2019. 03. 15.
A Végtelen háború és a Végjáték közti töltelékfilm, ami hozza a kötelezőt

A képregények világában jómagam elvesznék... Annyit tudok róluk, amennyit a Marvel és a DC filmuniverzum megismertetett velünk. Így a Marvel Kapitány is csak egy új hős(nő) a MFU listáján, de a beharangozójáig egy kukkot nem hallottam a ,,létezéséről". Nyilván kulcsfontosságú a következő nagy durranáshoz, a hamarosan érkező Végjátékhoz. Ezt úgy fogalmaznám meg, hogy töltelékfilm (mint a Hangya, Fekete párduc, Doktor Strange), aminek majd csak később lesz nagyobb jelentősége, valamint jogosan számíthatunk arra, hogy nem is tud kitűnni az immáron 21 filmből álló szériából. Annyiból viszont különcebb a felvezetés, hogy ,,in medias res" módon, már a képességét birtokolva ismerhetjük meg a főhő... több»

 
HETEDIK   2019. 03. 10.

Nagyon gyenge Marvel mozi, a sztori borzalmas, akcióból meg kevés van. Brie Larsonnak abszolút nem állt jól a karakter, egyáltalán mi akar lenni ez a szuperhős, Superman női változata? Nevetséges az egész, Samuel Jackson pedig elvállalta élete talán egyik legbénább szerepét. A cicus emel rajt még egy csillagot...


 
Thibo84   2019. 03. 15.

A film fénypontja a macska volt. A Skrullok célján meglepődtem, akárcsak Fury fél szemének elvesztésén. Sokkal mélyebben szántó dolgot vártam, pláne a Tél katonájában előadott monológjait követően a nyitott szemről, meg a bizalomról; erre egy ilyen primitív dolog miatt kell szemkendőt hordania. A filmben több más filmbeli utalást vettem észre, és nem csak én. Tulajdonképpen látványos a film, amikor történik benne valami, ugyanakkor mégis olyan érzésem volt, mint az első Thor és Amerika kapitány filmek esetében, hogy gyorsan meg kell csinálni egy előzményfilmet, még a Végjáték előtt, csak csatlakozhasson a Bosszúállókhoz. Azonban! Annyira erőltetik és tolják keményen az ember arcába, hogy csak Marvel kapitány a végső megoldás Thanos ellen, hogy ezt még a színésznő is elhiszi, és ennek hangot is adott. Számos top listát végigolvastam, megnéztem és azokat a karaktereket, akik valójában le tudnák győzni az őrült titánt, az MCU gyenge kis senkiknek állítja be őhozzá képest.

 
BoBamburg   2019. 03. 20.

Elég sok negatív kritikát kapott a film, így félve ültem be a moziba, de úgy voltam vele, ha más nem is, legalább ettem egy kis popcornt. De szerencsére kellemesen csalódtam. Nem egy nagy eresztés, de szórakoztató és jópofa film, habár sajnos sok benne az üres járat és a felesleges párbeszédek. Na meg Brie Larson, akit valahogy sose tudtam megszeretni, sőt, kimondottam unszimpatikus volt számomra. És nem azt mondom, hogy ezzel a filmmel belopta magát a szívembe, de javított a megítélésén. Habár, egy számomra szimpibb színésznőnek továbbra is jobban örülnék, de ez van... A skrull témát meg nem igazán tudom hova rakni, képregényekben szöges ellentétei a filmben látott idegeneknek.

 
Milanman   2019. 03. 12.
Retró kapitány a Házban!

A film egy pontján elhangzik egy játékos vita az egyik szereplő nevével kapcsolatban, hogy azt vajon Marvel-nek, vagy Mar-Vell-nek kell-e ejteni. Kissé kiforgatott analógia alapján nekem is az járt a film kapcsán az eszemben a vége főcím után, hogy vajon a film inkább félig teli, vagy félig üres pohár? Mivel az elmúlt bő 10 évben a Marvel már számos képregény-mozit küldött a széles vásznakra, nagy meglepetésben nem lehet részünk ezúttal sem. Az alapvető építőkockák, melyek egy új karakter eredettörténetének elmesélése során kötelezően meg kell, hogy jelenjenek, most is itt vannak. Carol Danvers vagyis Marvel Kapitány (Brie Larsont mintha erre a szerepre teremtették volna, nagyon szépen muta... több»

 
iq.csabi   2019. 03. 08.

Nem értem pontosan, hogy miért húzták le ennyire a filmet a kritikákkal. Valóban nem lett egy világmegváltó alkotás, és szerintem is voltak hibái, sőt az eleje nekem sem tetszett igazán, de összességében ettől függetlenül kaptunk egy jó filmet. Aki elmegy moziba az biztosan jól fog szórakozni, aki viszont kihagyja nem marad le semmiféle nagy élményről.

 
lucy07   2019. 03. 18.

Kicsit félve ültem be a moziba a sok negatív kritika után, de hálistennek feleslegesen aggódtam. Én imádtam minden percét, szerintem úgy volt tökéletes a film. ahogy volt. Fury karakterét, azt hiszem most szerettem meg igazán és Carol is szimpatikus volt, na meg a humora az egész filmnek nagyon jó volt, még a macskát is imádtam benne.

 
Sonny   2019. 03. 05.

Nagyon vártam ezt a filmet már az előzetes alapján is, és azt kell mondjam, nem múlta alul a várakozásaimat. Bár valahogy nekem egy kissé elrugaszkodott a karakter eredettörténete, mégis nagyon le tudott kötni az elejétől a végéig az egész koncepció. Annak különösen örültem, hogy Nick Furyt is jobban bevonták a történetbe, és nem csupán egy mellékszálként van végre jelen az univerzumban.

 
kmona   2019. 03. 03.

Nem állítom, hogy a Marvel Kapitány a marvel legjobb filmje lenne, de szerintem abszolút szórakoztató. Szerintem teljesen jó ötlet volt,hogy a 90-es évekbe helyezzék a sztorit, ez adott a filmnek egyediséget a többi marvel produkció között. Samuel L. jackson és Brie Larson párosa remekül működött, akcióból és látványból sem volt hiány. Laza kikapcsolódás, a Marvel középmezőnyét erősítő mozi, aminek még így is jár a 4 csillag.

 
miki   2019. 03. 01.

Nagyon ott van ez a film, bárki bármit is mondjon, a Marvel univerzum egyik legizgalmasabb női karakterét sikerült behozniuk végre a játékba, és ettől az epizódtól csak még izgalmas lesz a Végjátékok, hogy vajon miként is oldódnak, vagy épp nem oldódnak meg a dolgok. Bár nem legjobb Marvel film, amit eddig láthattunk, kétségkívül nagyon élvezhető, akár többször is.

 
ollggaalek   2019. 02. 28.

Sajnos engem nem igazán győzött meg a dolog, egyszerűen nem volt érdekes a számomra Marvel Kapitány karaktere... Pedig a forgatókönnyvel és brie larsonnal szerintem rendben voltak a dolog, úgy érzem, a rendezés csúszhatott meg egy kicsit. Vannak akik azt mondják, hogy Brie unottan játszott, és nem is érdekelte őt a szerep, de ez hülyeség, itt ennyi teret kapott, és szerintem nem áll rosszul neki. Viszont mindent egybevéve nem tudok 3 csillagnál jobb értékelést adni.


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.