2020.08.01 22:00 Artemisia Olvasottság: 110x
5

Tisztességes folytatás

A Terminátor az egyik leghányatottabb sorsú franchise, mely valaha készült, és talán hozzá köthetők a legbotrányosabb folytatások a filmtörténetben (pl. Megváltás, Genisys).

A széria neve már-már az alacsony színvonalú, megélhetési célú csontlerágás szinonimája lett, mígnem a történet eredeti atyja, James Cameron újra a kezébe vette a széria irányítását, és lemosta róla a gyalázatot, amit a nevetségesen amatőr folytatások hoztak rá. Így a Sötét végzet letisztult, eredeti és kemény, akcióban gazdag formában tért vissza, aminek köszönhetően a széria gyakorlatilag feltámadt a hamvaiból, hogy egy autentikus, mégis effektíven szellemes, professzionális Terminátor-filmmel örvendeztessen meg minket.

Tisztességes folytatás

A film az eddigi folytatásokat figyelmen kívül hagyva az eredeti gyökerekhez nyúl vissza, és ott veszi fel a fonalat, ahol az Ítélet napja abbahagyta. A szereplőgárda minden eddiginél jobb, ugyanis nemcsak Arnold Schwarzenegger tér vissza a legendás T-800-as bőrében, hanem a Terminátor filmek nagyasszonya, maga Linda Hamilton is tiszteletét teszi Sarah Connor szerepében. Az ő karaktere mindig is a széria lelke volt, és ez most sem változott. Bár ezúttal nem ő volt a film központi figurája, mégis a fénypont az ő karaktere és játéka, sőt már puszta megjelenése is hatalmasat dob a film színvonalán. Ennyi év elteltével is félelmetesen jól alakítja a robotpusztító amazont, ezúttal pedig fekete humorral és csípős beszólásokkal is felruházták.

Schwarzeneggernek köszönhetően megtudjuk, mi lett a T-800-as sorsa, ami kicsit megmosolyogtató és imázsromboló, mégis jó nézni a játékát. A Sötét végzet "Kyle Reese"-e , Grace, azaz Mackenzie Davis karrierjének legkeményebb és talán legjelentősebb szerepét játssza el, és kiváló rátermettséggel vette az akadályt. Igazi akcióhősként jelenik meg a vásznon, akiről elmondható, hogy méltó az eredeti szériához. Az "új John Connorról", Daniről, vagyis Natalia Reyesről, illetve az új Terminátorról, a Rev-9-et alakító Gabriel Lunaról mindez nem mondható el, noha életük meghatározó filmjében szerepelhetnek, mégsem sikerült nekik az áttörés, ez a film nem az ő nagy pillanatuk. Minden tekintetben háttérbe szorulnak, és eltörpülnek Linda Hamilton és Schwarzenegger mellett, a Sötét végzet ugyanis Hamilton és Schwarzenegger filmje.

De a kisebb hibák ellenére egy igazán ütőképes, markáns , drámai elemekben is bővelkedő, igényes és hozzáértően professzionális, posztapokaliptikus akciófilmet hoztak létre, mely tisztességes és méltó folytatása Az ítélet napjának.

akció | kaland | sci-fi

A Terminátor - Sötét végzet cselekménye A terminátor 2: Az ítélet napja után játszódik, James Cameron azonban átadta a rendezői stafétát a Deadpoolt készítő Tom Millernek,... több»

5